reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam przy śniadanku . Wcinam płatki z mlekiem a dzidziuś skacze radośnie w brzuszku :tak:. Reszta w szkole i przedszkolu, no i w pracy. Dziś mam odwiedzinki , przyjedzie siostra z dziećmi i mój tata :-). Muszę trochę ogarnąć domek.
Korba - w ciaży z Wojtkiem miałam takie objawy jak Ty . Powiedziałam lekarzowi , dostałam skierowanie na ekg . Własciwie nic z tym się dalej nie działo. Z wyniku wyszło , że są jakieś zaburzenia pracy serca ale lekarz powiedział , ze w ciąży tak się zdarza i że jeżeli po ciąży będzie się to utrzymywać to zgłosić się na kolejne ekg i do leczenia . Ale po ciąży minęło.
Jedynie co można polecić to kawka z ranka , czekolada w kieszeni i gdy się robi słabo to czekolada lub landrynka w usta , usiąść i głowę pomiędzy kolana włożyć . A poziom cukru miałaś w normie ????
Dmuchawiec - moja Zosia też chudzina :-). Ale to już panna 13 - letnia , a waży niecałe 30 kg . Za to problem mam w drugim kierunku z Zuzią , która niestety jest otyła i ma to w nosie . Uwielbia jedzonko i na wszystkie ograniczenia reaguje złością ( ma 10 lat ) . Wojtek trzyma linie i wagę ma odpowiednią.

reklama
Witam się Kobietki z kawusią i lepszym nastrojem ;)

Lena od rana buszuje w brzuszku i dzięki temu nie straszny mi nawet widok plamień.
Dzisiaj zapowiedziały się koleżanki, więc od południa będę miała oblężenie domu. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać, bo ostatnio jakoś nastroju u mnie brak na wygłupy, śmiechy i pogaduchy.

ISIS - udanego wyjazdu życzę :-) wspaniale musi być. Bawcie się wspaniale! :-)

PAULUNIA - kopniaczek w dupkę masz załatwiony :-). Choć sama reaguję tak samo :zawstydzona/y:. W każdym razie kciuki zaciśnięte z całych sił! Będzie dobrze! :)

KORBA - Kochana - nie wiem co Ci poradzić. Mierzysz ciśnienie?? Jakie miałaś? Może mocniejsza kawka???

MORENKO - odzywaj się częściej...taka dobra duszyczka z Ciebie :-). Co do obaw o Maleństwo to niestety chyba normalne. Ja we wtorek już świrowałam, a w poniedziałek o 19 byłam u gina :dry:

ciągle mi chodzi po głowie jedna rzecz otóż byłam w pn u gina a ten zmierzył maleństwo od głowy do pośladków i wyszło mu 12 cm, niby mówił że teraz to się mierzy obwód główki, nóżki itd i na tej podstawie określa się właściwy rozmiar dziecka ale czy to nie za mało? Martwi mnie to trochę....

Witam ,napisze tylko ze przez parę dni będę mało aktywna, musze te urodzinki przygotować a myślałam ze dziś teść się zajmie małą a on pojechał do swojej mamy, muszę trochę inaczej się zorganizować
nissanka- nie do biometrii płodu używa się obw. głowy, brzucha, średnicy głowy, dł, kosci udowej i czasem jeszcze ramiennej i to wystarczy:-D

Ostatnia edycja:
Korba mi kardiolog mówiła jak miałam niskie ciśnienie żeby wypić kawkę, z Małym jak byłam w ciąży miałam nadciśnienie i brałam leki więc tak źle i tak nie dobrze

Isis udanego wypoczynku:)
Dmuchawiec moja ma 3lata i waży 15kg... trochę dużo, ja ją stopuje ale dziadkowie... jak to dziadkowie.
Korba pogadaj z lekarzem o ciśnieniu, on coś doradzi. Rano może kawka pomoże mocniejsza?
Fioletowa mam nadzieję że synek jednak ma ciągotki do fryzjerstwa :D
Ale rozumiem cię.. ja też noc miałam do bani
O 22 pierwsza tabletka, spać poszłam jakoś przed 23 i spalam na tzw czuja do 1, mała zaczeła marudzić więc przyszła do nas. Maż o 3:30 do pracy a Wiki pobudka i z nim się bawi, ja też po spaniu. Zasneła o 4:30, o 6budzik na tabletkę... tu zasnełam jak dziecko a o 8:20 już wstałam

Natis zazdroszczę kawusi. Ja już sobie odpuściłam... ale miałam ostatnią saszetkę czekolady :D
Ciśnienie rano 117/72 wiec ok :)

Dziewczyny mam prośbę.... w tel nie mam internetu... i gdyby tfu tfu skoczyło mi ciśnienie i wylądowałabym w szpitalu nie mam jak was o tym poinformować. Czy któraś z Was jest chętna na wymianę nr tel?

Aaaa moja zdolna teściowa wczoraj stwierdziła że ciśnienie mi skacze od pogody i mam tabletek nie brać lub mierzyć ciśnienie przed każdym wzięciem i jak jest po niżej normy to odpuścić :confused:
Tylko że ona nie rozumie tego że ciśnienie w każdej chwili może mi podskoczyć bez leków i nawet nie będe o tym wiedziała bo przeciez nie mierze ciśnienia co 5 min. Heh :/

witam sie i ja. U nas wstretna pogoda, pada deszcz.
Dmuchawiec i fioletowa moj podobna waga, 3 latka i 12,5kg. Historie z krotkimi spodenkami takie same u nas.
korba nie mam pojecia co ci mozna doradzic... :no: Ja z Adasiem czesto slablam, teraz w miare normalnie funkcjonuje. Wtedy kazdy sklep to bylo czarno przed oczami i glowa miedzy kolanami.

Trzymajcie sie cieplutko... My dzis znow musimy na terapie leciec.

Kochane, wyniki robiłam miesiąc temu , wtedy były dobre, kawkę piję zawsze z rana. Gin zawsze mierzy mi ciśnienie i kiwa głową , że bardzo niskie, ale to wszystko nic mi nie zalecił. Najbardziej się martwię, że zdarza się to coraz częściej a codziennie jeżdżę samochodem. Bardzo Wam kochane dziękuję za każdą podpowiedz , zapytam lekarza jeszcze raz czy coś z tym można zrobić , ale wizytę mam dopiero 13 lutego. Anisija ​Ciśnienie w tej chwili 60/53

reklama
hej witam się z rana

ja tez nalezę to tych racej z niskim ciśnieniem własnie zmierzyłam bo cos czuje jak mi serce ''lata'' i mam 110/45 puls 103 dziewczyny jaki wy macie puls u mnie to nie kwestia ciąży bo ja przed tez miałam taki wysoki lekarz zwracał uwagę że jest wysoki często czuje takie kołatanie serca i czuje sie wtedy słabo jak dziś właśnie a mierzyłam po leżeniu to nie chce wiedzieć jaki jest po wysiłku chyba się muszę w koncu wybrać do kardiologa :-(
korba przy Twoim niskim ciśnieniu jaki u ciebie jest puls

u mnie na ostatniej wizycie skoczyło z jednej skrajoności skoczyło w drugą bo w gabinecie miałam 140/80 a w domu tak jak u korby zdarza się też 50/45 :-( i wtedy tylko bym spała ech takie skoki to chyba też nie dobre

dziewczyny nie ruszając sie dalej z łózka mierzyłam drugi raz bo czuje się jakoś dziwnie i puls przyspiesza ju jest 110

Ostatnia edycja:
Do góry