reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Kari- jeśli Adaś lubi teledyski, to nie zabraniaj mu tego. Widać tego potrzebuje. Jeszcze raz napisze, że każde dziecko jest inne, nie da się ich wsadzić do jedej szuflady. Ale gdy chcesz, zeby skupił sie na czyms konkretnym- np wydajesz mu jakies polecenie, robisz z nim ćwiczenia, to zadbaj o to, zeby nic go nie rozpraszało.
Masuj go dużo i mocno- zwóć uwagę czy go to cieszy- pewnie bedzie wnioskując z tego co piszesz.
I koniecznie zwróć uwagę na dietę-wiem, że to problemowe, ale warto.
I nie słuchaj takich głupot, ze wkładanie rzeczy to buzi to objaw upośledzenia. Chyba ta baba była upośledzona!

reklama
Hej
Natis macie racje, jak jest mozliwosc i to moze pomoc to idz do tego szpitala. Tam moze dokladniej sprawdza i bedziesz informowac ich o kazdym krwawieniu. Moze wlasnie w trakcie wypatrzo cos. Jesli po szczegolowych badaniach stwierdzo, ze nie jest zle napewno nie beda cie na sile trzymac tam. Jesli bedzie odwrotnej to tez lepiej byc pod opieka bo to juz taki etap ciazy, ze dziecko jest wyksztalcone, duze i kazdy dzien daje wieksze szanse. Bedzie dobrze zobaczysz:-) Darek z Natalka poradza sobie:-)

Dmuchawiec ty tak jak ja cosczerwonego i panika. Mi kiedys tez w wannie zrobilo sie goraco jak zobacYlam ze cos czerwonego plywa a to 'farfocelki' od skarpet:-) Zostalo cos miedzy palcami i wyplynelo po wejsciu do wody. Nie raz cos mnie wgstraszy bo mysle ae to krew.
Anisiaj ty tez masz nie ciekawie. Te bole i twardnienia nie sa dobre. Postaraj jakos dostac do szpitala na badania bo to za dlugo trwa.
Kari mnie czasami kluje brzuch tak w jednym miejscu ale nie jest twardy, krwawienia nie ma, maly sie rusza to chyba ok:-) Nigdy nie interesowalam sie autyzmem i musze przyznac, ze teraz dzieki tobie troche o tym czytam. Kari musisz miec naprawde duzo sily i cierpliwosci dla Adasia. Moze wiecej pracy nad nim? Szukaj tu w Anglii pomocy. Idz do jakiegos children centre i porozmawiaj z jakas babka z healt time. Moze przyspiesza diagnoze. Ja bede miala jeszcze jedno usg w 35 tyg.maja sprawdzic czy dziecko nie za duze na porod naturalny. Gaja miala 4370 i bylo mi ciezko. Jak maly bedzie 4500 albo wiecej to cesarka. Ja wole zeby zrobili cesarke jak bedzie juz ok.4300 jak Gaja ale onitwierdzo ze dam rade.

paulus, ja to wiem...najgorzej, że w badaniach nie ma żadnych przyczyn, nie wychodzą mi żadne skurcze na ip itd. wychodzę na jakąś symulantkę, a mój gin przeniósł się do prywatnego szpitala i nie mam jak na nim wymusić, żeby mnie położył, bo u nich patologii nie ma. na szczęście w sobotę mam wizytę, będę na niego naciskać, albo badania albo da mi fenka. rozumiem, że wada budowy, bóle mogą być specyficzne itd, ale ileż można...

reklama
Anisiaj to odpoczywaj do soboty. Pij sobie rumianek on jest rozkurczowy i meliske ona jest uspokajajaca:-) Meliske na noc:-) ja tez przed snem pije, dobrze robi:-) Trzymam kciuki aby w sobote cos sie ruszylo i wzial cie na badania czy dal inne leki.

Do góry