reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

my z Tosią mieliśmy tommee tippee, i smoczki i butelki (do butelek mamy też super etui), później przerzuciliśmy się na avent. W smoczkach z tommee przeszkadzał mi tylko brak "uchwytu", natomiast butelki polecam. W sumie to znów się muszę zastanowić co wybierzemy teraz :p My dziś byliśmy w ikei i oglądaliśmy tam mebelki dziecięce :) i mamy wybrane już łóżeczko dla Antosi :) KRITTER Rama łóżka z dnem z listew - biały - IKEA a dla dzidzi wypatrzyliśmy kapitalną małą wanienkę :p LÄTTSAM Wanienka - IKEA

reklama
anisiaj i ja też biorę oczywiście magnez + B6 1 razy dziennie i witaminy. Pokażny zestaw ale co zrobić.

I zadzwoniłam do gina ustalić wizytę. Mam 31 stycznia w urodziny mojej Julci :)
A najgorsze jest to, że będę sama bo moja mała jedzie z mężem 29 na zabieg do Białegostoku i na pewno przed 31 nie wrócą więc urodziny malutka spędzi w szpitalu beze mnie :(

Anula śliczne łóżeczko, a wanienka rewelacyjna ;-) Ja gdzieś w piwnicy mam wanienkę po Amelce jeszcze, taką co na wannę się nakłada więc muszę poszukać ale ta Ikeowska bardzo mi się podoba :-)

Mnie to czasem też wieczorami brzuch tak jakby twardniał ale tak chwilę i przechodzi, w piątek na szczęście mam już wizytę ...

Paulnia mam jeszcze euthyrox, jodid, zelazo i femibion. I czasem sie zastanawiam czy to nie moja watroba daje mi znac, ze juz wystarczy.

Dziewczyny jak czesto macie wizyty?

na zdjęciu nie widać efektu. Po Tosi też mamy wanienkę ale taką klasyczną. A że nie mamy wanny tylko prysznic,więc jak tą zobaczyliśmy - mała zgrabna, wysoka i do tego antypoślizgi od spodu i wewnątrz :D, szkoda tylko że jest tylko biała :p - od razu powiedzieliśmy sobie - to na pewno kupimy :p

Ja mam raz w miesiącu. Teraz akurat wypadnie 2 razy w styczniu ale to za sprawą szpitala. Po 2 tyg od wyjścia muszę mieć kontrolę więc wychodzi 31.01 inaczej bym poszła normalnie 11 lutego.

Paulnia mam jeszcze euthyrox, jodid, zelazo i femibion. I czasem sie zastanawiam czy to nie moja watroba daje mi znac, ze juz wystarczy.

Dziewczyny jak czesto macie wizyty?

Ja miałam średnio co 3-4 tygodnie, ale po złych wynikach z badań prenatalnych, jakoś częściej chodzę-byłam 20 grudnia, a potem 8 stycznia po L4. Planowo miałam przyjść 25/01 ale wolę sprawdzić, co i jak po amnio i idę już w czwartek. Przez to czekanie i stres (+siedzenie w domu) wszystko mnie wkurza-mąż jak dzwoni z delegacji, syn że jest całymi dniami na mojej głowie, mama, że ciągle się martwi.. Zwariować można, taki mam zły dzień :-( aż mi głupio, że na wszystkich nabuczałam w dniu dzisiejszym :no::zawstydzona/y: Mam postanowienie - nie przespać jutro połowy dnia i zrobić coś kreatywnego. Może mi to poprawi humor :-)
Na dodatek ukradli nam nowe sanki, które trzymaliśmy w klatce:wściekła/y: A mamy domofon i drzwi non stop są zamknięte :wściekła/y: Nie wiem, jak można okraść dziecko :wściekła/y:

ja mam co 4 tyg, ale między nimi zawsze wypadało mi coś awaryjnego - albo awaryjnie u gina, albo na IP. teraz mam za 2,5 tyg, a już odliczam...

reklama
Do góry