reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

z tym malinowym to bym uważała..Ja też się naczytałam,że herbatka z sokiem malinowym pomaga na infekcje. Piłam i piiiłam.I w ogóle wcześniej też często stosowałam malinowy sok a tu bach..Lekarz mi powiedział,że nie powinnam bo od tego skurcze się robią :szok: Więc teraz mam herbatkę z miodkiem i cytrynką.

ale to od naparu z liści, no i od hibiskusa [w herbatkach malinowych] ale nie od soku z malin

reklama
Dziękuję za poprawkę..lekko się zdziwiłam żeby sok miał jakiś wpływ na skurcze.. a sok kupowałam w sklepie.Nie miałam żadnego robionego.
Tak czy inaczej ta miodowa wcale zła nie jest i teraz na nią się przerzucam;-)

hej hej kobitki!!!!!!!!!!!
czy jest ktos nie zna płci oprócz mnie???????????? rety, ja sie tym tak stresuje, czuje, ze to drugi chlopak, a wolalabym dziewczynke, chyba jestem wyrodna matka, bo mam wrazenie, ze dziewczynke bardziej bym kochala, tylko nie wyrzucajcie mnie z forum za to co piszę, wiem, ze nie powinnam........... ale jakos nie panuje nad tym uczuciem, jutro moze dzidzius pokaze co ma miedzy nogami..............

Nie Ty jedyna ;-) Nie martw się. Mi przeszło i już się cieszę z drugiego Synka ;-)

Ja też słyszałam, że to sok z malin. Ogólnie w ciąży jeśli chodzi o zioła itp. trzeba uważać. Moja gin pozwoliła tylko szklankę dziennie jak pytałam o herbatę z malin i melisę.

Aha mi na przeziębienia pomaga rewelacyjnie mleko z miodem

kari anula to jurto wizytujemy razem już dziś zaciskam kciuki za nas &&&&&&&&&&&&&

ja musiałam szybko coś zjeść bo nagle dostałam takich trzęsawek rąk że myslałam że zemdleje na szczęście w lodówce był wczorajszy rosołek to szybko zjadłam a teraz sie ruszyc nie mogę:baffled: a sterta prasowania czeka :sorry2:

natis współczuje bólu gardła :wściekła/y::no::no:a ja na Twoim miejscu tez bym się wsciekła tez nie lubię bałaganu a zawłaszcza jesli płacicie za to pieniądze to trzeba to uszanować i utrzymać porządek jak najdłużej no ale po takiej awanturze to na pewno mąż zrozumiał i na pewno sie poprawi ;-) ja też czuje już dość mocne kopniaczki ale jeszcze chyba nie az takie jak u Ciebie ale jeszcze 2 tyg i juz będą pewnie
a z jelitami to jakbym o sobie czytała tak męcze juz jakieś 2 lata ale teraz po ciązy tez się wezmę za siebie w tej sprawie :baffled:

mamakubulki fioletowa ja tez marzyłam o córeczce i tez chyba bym poczuła rozczarowanie chłopcem ja planowałam drugą ciąże żeby mieć córeczkę pewnie też wielu się nie spodoba to co napisałam ale tak jest i nic na to nie poradzę chyba większość kobiet pragnie mieć córeczkę i pewnie bym się pogodziła za czasem jak byłby chłopiec ale taki niedosyt chyba by pozostał :baffled:

Kurcze ja to chyba dziwna jestem:baffled:, bo mi jest kompletnie wszystko jedno, jeśli chodzi o płeć. Mam już chłopca i wszyscy ludzie życzą mi dziewczynki, ale ja się tak nie nastawiam.... i czasem mi nawet tak dziwnie, bo co drugi chłopczyk to gorzej? Mam chłopca który jest dla mnie najcudowniejszy na Świecie i może dlatego aż tak nie nastawiam się na dziewczynkę?
Będzie dziewuszka to będę się cieszyć, będzie chłopiec to będę się cieszyć tak samo:tak:

Jedyne na czym mi zależy to poprostu chciałabym wiedzieć już na 100%, czy kobitka czy chłopaczek.

Daj Boże, dowiem się tego dziś wieczorem :tak:

Ostatnia edycja:
nitka jasne ze bede kochac tak samo, najwazniejsze zdrowo donosic
wiesz ja po rocznych staraniachh ciesze sie ze w ogole mam dzidzie w brzuchu
ale wisienka na torcie bylaby dziewuszka ;-)

Nika nie jesteś dziwna i masz super postawę ja też mam cudownego synka który jest dla mnie wszystkim i nie jestem dumna z mojej postawy to ja jestem dziwna chyba i pewnie zostane potępiona na pewno bym sie oswoiła tak ja kari sara ale ten początkowy zawód na pewno przez chwile by był :baffled: ale na pewno kochałabym z całych sił tak samo jak dziewczynkę :-)

reklama
[

Ach płakać mi się chce :( Za grudzień jeszcze nie dostałam kasy, a dzisiaj się okazało że miałam dość krótką umowę przed ciążą i może być kontrola , więc kasy mogę jeszcze nie dostać przez 2-3 miesiące:-( Wszystko jakoś się wali....Ale Ty kochana teraz masz ważniejsze zmartwienie, dbaj o siebie i maleńką księżniczkę:tak:
Mi jeszcze zostało do zapłaty Zusu w lutym i potem L4 - i teraz to on mi popłaci, zrzercy jedni :wściekła/y:
Znam przypadek, że dziewczyna poszła "do pracy" w II m-cu ciąży, pracowała 3 miesiące i poszła na zwolnienie - nie miała kontroli a ta jest praca to była totalna ściema ( po znajomości ). Nie miała żadnej kontroli, ani w pracy rzekomej ani w domu. Więc jak Ty będziesz mieć to będzie to jawna, totalna niesprawiedliwość :wściekła/y::wściekła/y:

Ale nie martw się, wszystko się ułoży. U nas też trudno rozpoczął się ten rok :( Ale nie damy za wygraną !!!!! Głowa do góry i twardo na przód !!!

Mama kubulki i fioletowa to chyba taka nasza natura ze się chce parke :-D Mamo kubulki spokojnie ja miałam przecież podobne odczucia. Ale szczerze powiedziawszy teraz się juz cieszę ze będzie dwóch zbujnikow i nie wiem czy bym chciała żeby się to zmieniło :-D Może trzecia będzie cora kiedyś :-D
No i takie podejście to ja lubię :-):-)
Mężuś mój też zaczął się już baardzo cieszyć, że będziemy mieli drugiego chłopca, już widzi w tym same plusy :) A za jakiś czas postaramy się wszystkie o córcie i znów będziemy razem spędzać te 9 miesięcy :)

Natis, my dzieciaczków widzę możemy wsadzić do tego samego worka - skąd one mają te teksty :confused:
Ale z drugiej strony potrafią rozbawić nawet największego smutasa :-D:-D

Nayaa, Natis, nie dajcie się tym chorobom !
Młody też zaczął katarzyć ale daję mu podwójną dawkę rutinoscorbinu i tranu i jest już lepiej.

Wracam do robotki, dziś mi się nawet dobrze robi :)

Do góry