reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Bry...

Inez co za wiesci :( Przykro mi.
Jesli moge cie pocieszyć, to jak oja sisostra była w pierwszej ciazy to u niej padło podejrzenie trisomi hromosomu 18. Oczywiscie wykonała amnio, mała urodziła sie zdrowa , tylko z niska waga urodzeniową.
Nie zawsze to jest wyrok, pamiętaj. Trzeba byc dobrej mysli. Nadzieja, to ostatnie co w takim przypadku pozostaje i nie wolno jej porzucać!
Czekamy razem z Tobą i zaciskam kciuki. Musi być dobrze, nie ma innego wyjscia i koniec!

Kingusia itaj w klubie mam olbrzymow :) Nie jest zle urodzic takiego kolosa, gorzej go wykarmić ;) Ale to juz spokojnie, dacie radę.
Kingusia a jak duzy jest tatuś?? Mój meżus jest wysoki i doatego rodze takie klocki podobno ;)
Teraz mała idzie wg siatki i jest średnia, ale z chłopakami tez tak było, potem przyspieszyli, ze sie lekarz nadziwic nie mógł ;)

czapelka a co ty taka zdziowna? Rosnie dziecie i tyle :) Zobaczysz sama jaka bedzie różnica. Potem maluch bardziej tyje a mało rośnie. Teraz nasze maluchy rosna intensywniek potem zwalniaja :)

Smile spokojnie ;) Ja przed wigilia przygpotowywałam sledzie i podjadałam takie z octu, mały chciał kanapke z nutella i mu zrobiłam. Niewiele myslac oblizałam nóż po tej czekoladzie i zagryzłam sledziem ;) Fuuujjj... a jednak nie było tak źle ;)

Fioletowa niestety nic nie napisze madrego odnosnie wzw, bo zwyczajjnie sie na tym nie znam. Najlepiej zapytaj lekarza.

palin a co ty za badania robiłaś?
No i rzeczywiscie sporo cieżarówek w rodzince ;)
Fajnie z bratowa bedziecie mniej wiecej miały dzieciaki w ty samym wieku, zawsze pretekst do czestych spotkań, no i jak kobieta doswiadczona to ci conieco pomoże, podpowie ;)
Ja niestety pomocy jako takiej nie miałam. Wszystko musiałam sama, do wszystkiego dochodziłam sama, uczyłam sie od zera. A nieraz dałabym wiele, zeby miec do kogo zadzwonić.
Teraz bede miała panią Basię. Cud kobieta, no i moja bratówka miesiac po mnie sie powinna rozsypac :)

Fajnie ze macie wizyty.
Moja dopiero 8 stycznia, dopiero albo aż... mała troche czuje, raczej słabo ale coś tak sie kręci, jednak chciałabym sobie poogladac jak fika koziołki :)

Palin tak czytałam twoje sprawozdanie ze swiat i tak sobie mysle, czy aby Ara wyobraźnia nie poniosła ;) Poczuł Mikołaja? Jakis swiateczny cud ;) Niech sie tak facet nie nakreca, bo to naprawde zbyt wczesnie na takie extremalne przezycia ;) Dzieciatko nie ma tyle siły zeby poruszac skóra matki, ma zbyt duzo miejsca w macicy.
Wiesz dlaczego sie mówi ze w 1 ciazy ruchy czuje sie pozniej a w kolejnych szybciej?
Dlatego, ze pierwiastka nie wie jak wygladaja bombelki, łatwo to pomyslic ze wzdeciami i ruchai jelit, mi to własnie przypomina do znudzenia i ja jako kobieta która urodziła troje dzieci nie jestem pewna czy to co czuje to ruchy dziecka czy bulgotki w jelitach ;)
Maluch bedzie na tyle silny by poczuł go ktos z zewnatrz koło 25 tygodnia.

Wklejam obiecany wózek.
Nie zrobiłam zdjecia ale znalazła w necie identyczny:
iButik.pl - CUDNY WÓZEK RETRO (INGLESINA CLASSICA) - Inne

reklama
Ja też myślałam , że podajesz dlugość ciemieniowo-siedzeniową Kingusia:-D i też bylam w szoku , ze taki duży dzidek :-D.
Natis - dzidzia już pewnie się ruszyla co ???? Na pewno wszystko jest w porządku . Ja miałam teraz przerwę 2 dni w odczuwaniu ruchów , dziś wieczorkiem troche sie powiercił i znow cisza.
Xez - wózek przesłodki , dla księzniczki :tak:

Ostatnia edycja:
Xez pocieszyłaś mnie, już się czułam jakoś dziwnie z myślą że moje dziecie takie duże :-D oby tylko szczęśliwie urodzić a wykarmić damy radę :-)
Mój mężuś ma 185cm wzrostu, ja 168cm urodziłam się z wagą 3700g więc nie tak mało, za to mąż miał niecałe 3kg.

Matka Ewa gratuluję rocznicy i życzę dużo miłości, wyrozumiałości i każdej kolejnej rocznicy lepszej od poprzedniej !

Natis, mi moja kruszynka nie daje znaków :( Strasznie mi smutno z tego powodu. Ostatnio to czułam ruchy w wigilię, dziś trzeci dzień ciszy... Mam nadzieję, że tylko poszło sobie w inny kącik domku. Jutro o 11 mam wizytę i chwała Bogu bo umieram ze zdenerwowania. Cały dzień wsłu****ę się w brzuchola.
Na wizytę biorą moich chłopaków :) Synuś cały podekscytowany, że zobaczy rodzeństwo :)
W ogóle to kiepskawo się dziś czuję, właściwie to już od wczoraj. Brzuch mnie strasznie boli i się spina. Tak to miałam w I ciąży i boję się żeby nie było powtórki z rozrywki....

Natis co za plamienia, kiedy Ci w końcu dadzą spokój ?

Xez śliczny wózek, słodki jak dla księżniczki :)

Korba, cóż z Tobą ? Mam nadzieję, ze wszystko ok.

Kingusia u mnie mąż ma 183cm (przy urodzeniu 3200g) ja mam 170cm (przy urodzeniu 3600g). Nasz synek urodził się z wagą 4350g i 58cm więc był z niego kawał chlopa! Do teraz tak jest, wykracza BARDZO poza wszystkie siatki centylowe. Ale i waga i wzrost sa na identycznym centylu więc rozwija sie prawidłowo tylko jest dużo większy niż jego rówieśnicy :-)
Ciekawa jestem jak będzie z tym dzieckiem, podobno każde kolejne dziecko jest większe od poprzedniego, zobaczymy czy u nas tak będzie... Jesli tak to na bank będę mieć znowu cesarkę.

Robaczek spokojnie z tymi rchami ;) Na regularne jest jeszcze czas. Wiem, ze łatwo tak mowić, ale przeciez sama wiesz jak to jest na początku z dzieciatkiem. Musi sie naprawde mocno powiercic zebyś poczuła.
Mysle, ze jeszcze 2 tygodnie i beda regularne ruchy ;)

Fajnie ze wózio wam sie podoba, choc pewnie, nieliczne by taki chciały :)
Ja zakochałam sie w takim wożeczku juz w ciazy z Bartkiem. Mieslismy kupowac taki do ogrodu, ale nie dane nam było. Potem jakos pomysł ucichł, teraz tez nie wspomniałam słowem, a tutaj taka niespodzianka.

Oczywiscie używany wózek, ale nic a nic nie widać. Nowy kosztuje ponad 3000zł, dla mnie to lekka przesada.
Dzisiaj zgodnilismy z Irkiem, ze nie bedziemy wózka drugiego kupowac.
Zainwestujemy w spacerówke lekka i dobra, Chyba MacLarena kupimy, rozkłada sie na płasko.
Ten ma długa gondolę bo ponad 80cm, wiec do wiosny może pojeździmy :)

Ines,
Bardzo mocno trzymam kciuki, jesteśmy razem z Wami!!!!!

Xez, wózeczek superowy :tak:

Robaczek, Natis, JESTEM i do tego coraz zdrowsza , kaszel jeszcze mam , ale już jest o wiele, wiele lepiej ;-)

Współczuje chorób , wiem jak to strasznie męczy i stresuje :-( Trzymam kciuki abyście szybko wyzdrowiały.

Ja mam wizytę 16 stycznia u mojego gina, ale dzisiaj dzwoniłam i jutro umawiam się na usg połówkowe, ta babeczka która mi robiła poprzednio twierdzi że między 20 a 22 tygodniem najlepiej zrobić.

Robaczek , mocno trzymam kciuki za wizytę na 100% wszystko będzie ok ;) &&&&&&&&&&&&&&&&&

Natis, wszystko jest ok , maluszek po prostu inaczej się ułożył-- też tak mam;-)

MatkaEwa, GRATULUJĘ ROCZNICY :-)

Korba coesze sie ze wracasz do swiata żywych,. Obyś szybko wróciła do pełny sił. Zdrowka ci zycze z całego serducha.

Mój gin ( i nie tylko) twierdzi podobnie, ze USG polowkowe robi się po skonczonym 20 tc, ale nie pozniej niż 22tc.
Ja gina nie zmianiam. Kocham ojego miłoscia wielką :) Krzyś ma po nim imię, pamiętam jak na USG powiedział ze bedzie syn i ja sie tak bardzo ucieszyłam, ze powiedziałam do niego, ze jak bedzie facet to dostanie na imię Krzysiek :)
Fakt, ze imię podobało mi sie od zawsze, a ze lekarz dusza człowiek to juz inna sprawa. Nigdy nie pozwolił odczuc ze jestem jedna z wielu pacjentek, tyloko ze ja jestem jedyna. Wiem, ze takie podejscie ma i własnie to mi sie w nim podoba. NIe patrzy na zegarek jak dreczysz go pytami, fakt, ze kolejki u niego nieziemskie i sie wizyty przeciągaja, ale ja tam moge czekać i czekać ;)
Wg mnie takich lekarzy jest mało, zwłaszcza prywatnych, bo kazdy patrzy tylko na kase i zeby jak najwiecej pacjentek przyjąć. No i zawsze mozna do niego zadzwonić, bez wzgledu na porę. Mówi, ze jak naprawde nie moze odebrac to wylacza komórke, ale zwykle oddzwania.
Ja juz do niego dzwoniłam o polnocy ;) Odebrał hehe ;)

No to sie rozpisałam... Irek i tak zazdrosny o niego hehe ;) Ale bardzo sie lubią obaj.
Podoba mi się to, ze jak sie siedzi w poczekalni to wychodzi do ciebie, podaje rekle i wchodzicie razem do gabinetu. Po badaniu każe sie ubrać i idzie po męża.
To jest naprawde fajne ;)

reklama
Bry...

Inez co za wiesci :( Przykro mi.
Jesli moge cie pocieszyć, to jak oja sisostra była w pierwszej ciazy to u niej padło podejrzenie trisomi hromosomu 18. Oczywiscie wykonała amnio, mała urodziła sie zdrowa , tylko z niska waga urodzeniową.
Nie zawsze to jest wyrok, pamiętaj. Trzeba byc dobrej mysli. Nadzieja, to ostatnie co w takim przypadku pozostaje i nie wolno jej porzucać!
Czekamy razem z Tobą i zaciskam kciuki. Musi być dobrze, nie ma innego wyjscia i koniec!

Kingusia itaj w klubie mam olbrzymow :) Nie jest zle urodgzic takiego kolosa, gorzej go wykarmić ;) Ale to juz spokojnie, dacie radę.
Kingusia a jak duzy jest tatuś?? Mój meżus jest wysoki i doatego rodze takie klocki podobno ;)
Teraz mała idzie wg siatki i jest średnia, ale z chłopakami tez tak było, potem przyspieszyli, ze sie lekarz nadziwic nie mógł ;)

czapelka a co ty taka zdziowna? Rosnie dziecie i tyle :) Zobaczysz sama jaka bedzie różnica. Potem maluch bardziej tyje a mało rośnie. Teraz nasze maluchy rosna intensywniek potem zwalniaja :)

Smile spokojnie ;) Ja przed wigilia przygpotowywałam sledzie i podjadałam takie z octu, mały chciał kanapke z nutella i mu zrobiłam. Niewiele myslac oblizałam nóż po tej czekoladzie i zagryzłam sledziem ;) Fuuujjj... a jednak nie było tak źle ;)

Fioletowa niestety nic nie napisze madrego odnosnie wzw, bo zwyczajjnie sie na tym nie znam. Najlepiej zapytaj lekarza.

palin a co ty za badania robiłaś?
No i rzeczywiscie sporo cieżarówek w rodzince ;)
Fajnie z bratowa bedziecie mniej wiecej miały dzieciaki w ty samym wieku, zawsze pretekst do czestych spotkań, no i jak kobieta doswiadczona to ci conieco pomoże, podpowie ;)
Ja niestety pomocy jako takiej nie miałam. Wszystko musiałam sama, do wszystkiego dochodziłam sama, uczyłam sie od zera. A nieraz dałabym wiele, zeby miec do kogo zadzwonić.
Teraz bede miała panią Basię. Cud kobieta, no i moja bratówka miesiac po mnie sie powinna rozsypac :)

Fajnie ze macie wizyty.
Moja dopiero 8 stycznia, dopiero albo aż... mała troche czuje, raczej słabo ale coś tak sie kręci, jednak chciałabym sobie poogladac jak fika koziołki :)

Palin tak czytałam twoje sprawozdanie ze swiat i tak sobie mysle, czy aby Ara wyobraźnia nie poniosła ;) Poczuł Mikołaja? Jakis swiateczny cud ;) Niech sie tak facet nie nakreca, bo to naprawde zbyt wczesnie na takie extremalne przezycia ;) Dzieciatko nie ma tyle siły zeby poruszac skóra matki, ma zbyt duzo miejsca w macicy.
Wiesz dlaczego sie mówi ze w 1 ciazy ruchy czuje sie pozniej a w kolejnych szybciej?
Dlatego, ze pierwiastka nie wie jak wygladaja bombelki, łatwo to pomyslic ze wzdeciami i ruchai jelit, mi to własnie przypomina do znudzenia i ja jako kobieta która urodziła troje dzieci nie jestem pewna czy to co czuje to ruchy dziecka czy bulgotki w jelitach ;)
Maluch bedzie na tyle silny by poczuł go ktos z zewnatrz koło 25 tygodnia.

Wklejam obiecany wózek.
Nie zrobiłam zdjecia ale znalazła w necie identyczny:
iButik.pl - CUDNY WÓZEK RETRO (INGLESINA CLASSICA) - Inne

świetny wózek!każdy będzie się oglądał za wami:-Dco do ruchów-może to dziwne ale to moja 1ciąża i w pierwsze święto przez chwile poczuliśmy z mężem kopniaczki ja 2on załapal sie na 1 dziś było to samo i nie myle tego z jelitami bo czuć to poniżej pępka na spojeniu łonowym!to na 1000% były kopniaki!!długo sie wsłuchiwałam w każdy bulgot bąbelek ale to było zupełnie inne:-Dtakie małe delikatne ruchy!

Do góry