reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

czapelka wygląda na to że będę miała dużego dzidziusia :-)
Lekarz powiedział że albo dziecko będzie duże albo termin nam sie przyspieszy.

reklama
Witam się pięknie!!

natis
ja czuję dzieiątko od 5 dni i od tego czasu jest aktywne codziennie, każdego dnia czuję je coraz bardziej, dzisiaj to już jedzie całymi seriami kopniaczków :-D Tak jak piszą dziewczyny nic się nie denerwuj :* Tulę mocno :*

...no i to by było na tyle, synek mi wchodzi na glowę :-D Będę później!!

Smile4u myślę że ja jeszcze trochę będę musiała poczekać na ruchy maluszka ale może mnie zaskoczy :-) tym bardziej że jest duży jak na 14-15 tydzień bo tydzień temu miał ok 14cm ;-)

dziwne?????bo wielkośc tak na 17-18 tydz. może zobacz na usg tam jest podany wymiar...
ja w 12 tyg jak robiłam usg to maleństwo miało 5,5 cm płeć wstępnie już znamy ale 100% gwarancji nie mamy

ja jeszcze ruchów nie czuję ale nie panikuję, w ostatniej ciązy czułam w 16, lekarz mi mówił wtedy że najczęściej kobiety czują w 18 tyg a ja wcześniej bom chudzielec

Ostatnia edycja:
nissanka wcale nie jest to nieprawdopodobne.
Wg USG 13tc 5d dzidziuś mial 82,9mm a jest to długość ciemieniowo-siedzeniowa i lekarz tłumaczył mi że dziecko z wyprostowanymi nóżkami ma ok 14cm.

ines trzymam kciuki za dalsze badania. Mam silne przeczucie ze wszystko z dzidzia jest ok :-)

natis rowniez mi sie wydaje ze dzidzius kladzie sie w tyle calkiem dlatefgo go nie czujesz. Ja jak sie poloze to czuje, wiec codziennie, nie czuje tylko kiedy jestem zabiegana, dlugo stoje itp. Ale strasznie czesto i dosyc mocno juz buszuje to moje małe.

Witam moje drogie poswiatecznie. Jutro moja wizyta, stresuje sie, znaczy stres mam przed podroza :) bo to 45min w jedna strone a ja mam chorobe lokomocyjna dosyc nasilona ostatnio :sorry: Nie moge uwierzyc ze juz jutro bede wiedziala plec :-) za to place wlasnie. Jesli dziecko bedzie zle ulozone to proponuja spacer a jesli to nie pomoze to zapisuja na kolejna wizyte juz bezplatna. Swieta minely strasznie szybko, jak to swieta... Przeedzona az niemilo, dzis juz na nowo obudzily mi sie humorki i klutnie z J na calej linii.

A ja nie mówię że mam tak podane tak na USG, realna wielkość dziecka jest z nóżkami, zapytaj lekarza jeśli nie wierzysz, tutaj już nie raz była rozmowa na ten temat.

Kingusia- a to się wyjaśniło bo jak pisałaś wcześniej to ja też zrozumiałam że te 14 cm to długosc ciemieniowo siedzeniowa a nie całe dziecko, wiesz prawie każdy podaje tu dł. dziecka bez nóżek, no ale dziecko i tak duże bo moje w tym tygodniu miało o ok. centymetr mniej a lekarz powiedział ze i tak jest większe o ok. 1,5 tygodnia

reklama
Mnie też troche zdziwiło że ma już prawie 9cm, może po prostu szybko rośnie, każde dziecko ma przecież swoje tempo ;-)
A jeśli dalej będzie tak szybko rosło to będziemy mieć dużego niemowlaka i tyle :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry