Witam, dopiero siadłam do komputera i próbuje Was nadrobić
Isis, Korba- ciesze się że lepiej sie czujecie, co do zabka to współczuje
natis- ja przeczytałam tylko "Język niemowląt" super książka, chyba najbardziej polecana, mojemu M. bardzo sie podobała, polecam wszystkim ojcą (zwłaszcza że jest cięka)
A u mnie ani dobrze ani żle, byłam dziś na patologi ciązy, z moją tokso i wyniki takie że powiedzieli że muszę być leczona (oj rzadko sie zdarza taka sytuacja jak u mnie że po takim czasie wyniki takie złe), przyjęli mnie od razu, bo przeważnie to się czeka parę dni, czekałam tylko 3 godziny i tak: USG- dziecko wygląda dobrze, nie ma żadnych zmian, chociaż lekarzowi który je wykonywał coś tam się nie podobało ale inna lekarka powiedziała że tak może być ( chyba mówili coś o pęcherzu płodowym nie jestem pewna), do końca ciązy muszę tam jeżdzić, będe miała darmowe prenatalne połówkowe ( Korba Ty ostatni się pytałaś kiedy robić, mi ustalili na 18tc6d według OM i na każdej wizycie usg, do końca ciąży muszę brać jak to lekarze nazywają "końską dawkę trucizny" (najwyższa mozliwa dawka rovamycyny) koszt 12 zł starcza na 3 dni + osłonówka, oj bolał mnie poprzednio brzuszek bardzo bardzo, w poprzedniej ciąży była prawdopodobnie przyczyna wcześniejszego porodu bo po 8 tygodniach porobiły mi się zwapnienia w łożysku, później bezwodzie i porodu w 38 tc, ale wtedy przyjmowałam ja od 24 tc, a teraz od 13, zobaczymy. To antybiotyk który ma uszczelniać łozysko, nie przenika do płodu. Dziecko jest narazie duże odpowiada 14tc5d, i chyba tyle co się dowiedziałam, dali mi jszcze zdjecie maluszka
A jeszce co do tych legginsów, zamówiłam takie poprzednio i srednio mi sie podobały, jakośc materiału kiepska, szybko się porobiły takie "włoski z gumek na tyłku) na brzuch też troche naciskały mogła by być inna gumka, do chodzenia po domu ujdą ale po paru praniach bardzo blakną