reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witajcie kochane

Widzę , że wszędzie te cholerne choroby :wściekła/y: My z córcią w sobotę byliśmy znowu u lekarza, dostała antybiotyk, który nie wiem czy działa bo nadal ma gorączkę :-( Jeśli do jutra tak będzie, to musimy znowu iść do lekarza , ja już nie mam siły ona od tygodnia ma gorączkę:angry: Ja już troszkę lepiej bo gorączki nie mam , inne dolegliwości jeszcze zostały.

Isis, ucho to straszny ból :-( Trzymaj się i dbaj o siebie

Paulunia,uważaj na siebie, mam nadzieję , że to nic groznego, na pewno wszystko będzie ok , leż i odpoczywaj.

Natis,Twojej córeczce życzę dużo zdrówka, wiem co przechodzisz, bierzecie antybiotyk ? Co z tym Twoim mężem co on Cię tak wkurza, ma złe dni??? Trzymaj się kochana i się nie daj!!!!

Robaczek, ale miałaś aktywny dzionek:tak: Choinka wielka i na pewno śliczna. Dziękuję Ci za pamięć < buziaki>

reklama
Przeczytalam was ale nie odniose sie juz dzis do postow.
U mnie problem bo jak wiadomo musze lezec, tesciowa byla nagrana ze przyleci po nowym roku a dzis okazalo sie ze nie ma czasu...no kurcze mama 28 leci do polski, maz od 7 stycznia wraca do pracy a ja zostane z dwojka malych dzieci sama? Nie wiem na razie co robic, troche mnie to wkurzylo ale staram sie cieszyc ze do 7 stycznia jeszcze daleko:) lece spac

Witam was po krótkiej przerwie. Jakoś nie mam ostatnio czasu na pisanie.
Dziewczyny zdrówka życzę Wam i waszym dzieciom. Bólu ucha współczuje.
U nas jeszcze brak choinki, musimy kupić ale to pewnie dopiero w czwartek lub piątek. Na święta robię tylko krokiety :p Więc luz blus :)
Moja mała na 4 noce tylko raz do nas przyszła :) JEST SUPER :)
Pisałam wam że czuję maleństwo.. i guzik dwa dni coś czułam i już nic.. Wiki poczułam w 18t5d (już tak konkretnie kopniaczki) a teraz mam 16t3d i druga ciąża i nic :/ dobrze że za 11 dni wizyta :) Wiem że mam jeszcze czas żeby poczuć bobasa ale jak czytam że wy już czujecie to trochę mnie martwi to że mój się nie odzywa (chyba że to leniuszek )

Kochane bo ja na basen chadzam i zapomniałam sie gina zapytać czy moge brać jakieś probiotyki dopochwowo żeby flore bakteryjną po basenie odbudować?czy musze pytać lekarza czy moge brać -wie moze któraś?

Witam niedzielnie:)

Smile4u - ja też szalałam wczoraj na koncercie. Wybawiłam się, ale cały czas trzymałam rękę na brzuchu, jakby miała ona stłumić hałas:p Dziś byłam na basenie.. Lepiej mi - nie myślę o zeszłotygodniowych badaniach:) Bardziej martwię się jutrzejszym powrotem do pracy i zaległościami <załamka> i tym, że dopiero jutro zajmę się prezentami, a z moją niechęcią do CH zostaje mi tylko allegro-czy poczta zdąży.. Problem w tym, że każda ciocia, babcia, mama mówi: masz x złoty i kupcie sobie coś.. Eh nie lubię świąt.. chociaż to, że mój 7latek wierzy w mikołaje, dzieciątka, zajączki jest słodkie i urocze:)

Hurtowo napiszę, że trzymam kciuki za Wasze zdrówko - mi pomógł tydzień siedzenia w domu i recepta na antybiotyk w portfelu (bałam się wykupić, żeby nie zaszkodzić Bąbelkowi:) i za Wasze humory, żeby poszły precz. A facetami nie ma się co przyjmować-oni nigdy nie zrozumieją kobiet, dobrze że mamy forum <przytul> Mój dziś powiedział: ale Madzia ja jestem chory, mam 36,9' ... nie wiem, jak on wytrzyma noc z tak wysoką temperaturą:p

Aż mnie to martwi, że nie mam mdłości, żadnych bóli, nie czuję ruchów, ale mój lekarz ostatnio powiedział mi, że nie mam po necie śmigać, bo mi to szkodzi, powinnam się cieszyć, że póki co czuję się ok. I chyba ma rację:p

A teraz czas spać, bo największy ciążowy problem.. mam z porannym wstawianiem:(

Dzień dobry. Wszyscy śpią jeszcze ????? halo !!! Poniedzialek !!!! Ulubiony poniedziałek :-D. Dziś porządków ciąg dalszy no i zaraz skoczę do CH po prezenty ( póki dzieci w szkole i przedszkolu ). A tam , ja lubie swieta .
Jezeli dzis jakieś wizytujace są to kciuki zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.

Kochane bo ja na basen chadzam i zapomniałam sie gina zapytać czy moge brać jakieś probiotyki dopochwowo żeby flore bakteryjną po basenie odbudować?czy musze pytać lekarza czy moge brać -wie moze któraś?

Kochana, moja gin na każdej wizycie wspomina o basenie (jakby mnie tam na siłę chciała wysłać) i za każdym razem na kartce mi zapisuje LACTOVAGINAL - dopochwowo, bez recepty po każdej wizycie na basenie sobie zaaplikować. Naturalnie na basen nie chodzę, chociaż bardzo lubię pływanie i moczenie się, a na basen mam dosłownie 5 minut (z przebraniem się w szatni). Po prostu nie mam z kim, a Ara za żadne skarby nie dam rady namówić (nie znosi basenów; cud jak latem wybierze się ze mną na plażę nad jezioro, a i tam woli ubrań pilnować niż wejść głębiej niż po pas).

Smile, Aro się zgadza z Twoim lekarzem z tym przeżywaniem ciąży z internetem. Mało tego wczoraj graliśmy w karty "na karę". Przegrałam i moją karą było do końca dnia nie zaglądać na BB (na co się popłakałam) i nie czytać o ciąży w internecie (żeby było zabawniej, było to jedyne z kilkunastu rozdań, które przegrałam).:no:

No i 15 tygodni minęło. Zaczyna się 16. Jeszcze 4 i połowa za mną...:happy:

hej

ja znów przeziębiona, nie tak tragicznie jak poprzednio, ale jednak
i młody też, więc w nocy nie pospaliśmy... byleby wytrzymał ten tydzień w przedszkolu
wczoraj was podczytywałąm, ale kurcze wszystko mi wyparowało...

mi ginka powiedziała że na basen mam nie chodzić bo w polsce ludzie się nie myją - to jest akurat fakt, my z małym chodzimy raz w tygodniu na zajęcia i co piąta osoba wchodzi pod prysznic przed basenem
a ja pracuję w tej branży i mam zboczenie z pracy - nie wchodzę do publicznych jacuzzi [woda nigdzie nie jest wymieniana tak często jak powinna być] i wiem też to, że jak bardzo śmierdzi chlorem, to wina ludzi - bo chlor sam w sobie tak nie śmierdzi, śmierdzi jak wchodzi w reakcję z potem, i zaczyna sie robić błędne koło - bo brudni ludzie przynoszą bakterie, żeby wybić bakterie walą więcej chloru, a ludzie dalej sie nie myją to bardziej śmierdzi

Ostatnia edycja:
witam sie w deszczowy poniedziałek :crazy: tyle było pieknego sniegu juz tak czułam atmosfere świat a tu dzis zoong pada deszcz i po śniegu nie ma juz śladu i zrobiło sie szaro buro i ponuro a chciałam dziś polatać jeszcze po sklepach żeby jeszcze ostatnie prezenty kupić małemu zamówiłam na allegro (oczywiście lego ) i czekam na kuriera .. jak ja nie lubię deszczu :wściekła/y:
widzę że większość choruje ja tez zmagam się z pęcherzem 3 dni brzuch bolał i robił sie twardy a wczoraj wieczorem jak mnie złapał ból pecherza to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić :no: w tak krytycznym momencie zawsze na chwile pomaga mi wsadzić tyłek do miski z bardzo ciepła wodą chwilowe ale zawsze coś sara dzieki za rade kupiłam urosept i modle sie o poprawę dobrze że jutro wizyta ale dopiero wieczorem więc jeszcze 2 dni czekania :crazy:
spokojnie teraz na bb jest ale wiadomo świateczne przygotowania pochłaniają sama rzadko zagladam bo nie mam czasu ale chociaż nie trzeba nadrabiac po 10 stron dziennie :rofl2: po świetach nadrobimy
dziewczyny ale pamietajcie żeby sie nie przemęczać w tych przygotowaniach światecznych żebyśmy spokojnie spędziły święta :tak:

reklama
Witam witam,

Ja dziś celowo zaspałam :) Nie chciało mi się wstać o 7 :D i młody poszedł na drugą lekcję. A niech, co tam :):)

Ja święta też uwielbiam ! Ten nastrój, tą atmosferę i tą wigilię tylko w trzech ( za rok w czterech ).
Zaraz zmykam na miasto po mięska - dziś chcę wszystkie przygotować i zamrozić. No i potem tak jak MatkaEwa napisała, sprzątania ciąg dalszy.
Jak na razie mam na to ochotę i tryskam energią mimo iż pogoda fatalna - nie wiem co teraz pada deszcz czy śnieg. Mgła jest straszna. Ale co tam, myśl o zbliżających świętach dodaje mi energii :)

Madzia ja też czekam na przesyłki z all. Wczoraj zamówiłam ostatnie prezenty i liczę na to, że dojdą :) Oczywiście kupuję tam, gdzie wysyłają kurierem , na pocztę nie liczę.

Do góry