reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

madzia - z jhakiej palikacji korzystasz ?? moze to by mnie nauczlo systematycznosci :laugh2:

Wisienko - dzien mija leniwie, pada co chwilke wiec siedzimy w domu i czekamy az Emil wroci z pracy. Tymek spal ponad 2 godziny wiec posiedzialm sobie spokojnie (zamiast sprzatnac cos :confused:) Nelka tez przelezala w lezaczku ten czas przymykajac oko ;-) zlote dziecko :laugh2:

reklama
No to po wizycie położnej i drzemce Mikiego (położna aż się za nim oglądała, tak jej jakoś cicho i pusto było bez niego). Krysia w 4 tyg przytyla ponad kg. Aż sama zaczęłam się jej przyglądać, ile ma wałeczków, drugi podbródek i "wkrecane" rączki :p U mnie zas uznałysmy połóg za zakończony ;-)

Gosiak, jakby Aro poszedł do Mikołaja pierwszy pewnie histerii by nie było, tylko płacz, ale skoro nie spalam, to po co budzić Ara (w końcu to on do pracy wstaje). To samo, jak Miki przyjdzie w nocy do nas - to ja muszę wstać. Myślę, ze to przejaw tej zazdrości, tez chce mieć mamę dla siebie, zwłaszcza, kiedy Krysi nie mam na rekach, wiec wykorzystuje noc.

Ambitne plany? E, wydaje się tylko. Nie zrobiłam tylko obiadu, bo Miki zasnął i mielenie ziemniaków (on to uwielbia, wiec zostawiła na wypadek, jakby wstał w kiepskim humorze). Zaraz się za to zabierzemy, niech tylko Krysia zdecyduje się obudzić i zjeść :p

Mikoto, Miki ładnie przespał prawie 2 godziny, wiec na spokojnie wszystko udało się zrobić. Z organizacją do Ciebie mi daleko.

Madzia, powodzenia pracami, żeby udało się planowo zrobić wszystko. U nas też "mięsne zakupy" bardzo symboliczne, za to inne juz niestety nie :-(

Aro zamówił ciasta sklepiku na przeciwko (bo zawsze maja dobre). Wracając z pracy ma odebrać. Ciekawe jakie, bo zdradził tylko, że jedno z nich to sernik (mój ukochany)

Madzia mam takie.same myśli, a to przecież tylko dwa dni :-/ nawet wędliny nie kupiłam,.upięke kawałek szynki. Został chleb do kupienia. Ni, Kochana, niezły plan na jutro :-o ja na jutro zostawiam tylko.ostateczne sprzątanie.

Wisienka jedz, odpocznij. Chyba z zęba ta gorączka??? A u Ciebie jak? Wszytsko porobione?

Gosiak polecamy any.do ;-) przynajmniej Odpoczelas :-)

Palin super, że polog juz za Tobą. Krystynka pięknie przybiera. Sernik, mniam. U mnie tylko sernik i strucla makowa.

Paszteciki się pieką. Została szynka.do zrobienia.

Gosiak moja aplikacja to: do it tommorow. Jak czegoś nie zrobisz i nie odhaczysz to z automatu przepisuje się na następny dzień ;-)
Dobrze że odpoczelas

Palin i Tobie też należały się te dwie godzinki spokoju! Gratuluję zakończenia połogu :-)

Mikoto póki co dzisiaj wszystko zrobione. Zostały pierniczki i prasowanie obrusu na wigilijny stół. Nie mogę tego zostawić na jutro bo podobno jak w Wigilie tak przez cały rok - nie znioslabym codziennego prasowania :p Zastanawiam się jeszcze nad wytarciem podłóg ale na kolanach nie mopem.. chociaż może to przesada? :p
Kupiliśmy w Lidlu kaczke.. na drugi dzień świąt - macie jakiś przepis?

Choinka już ubrana. Niestety zdjęć brak bo najpierw Matt miał focha, potem Ł buczał bo stlukla nam się z Tymciem bombka, potem Tymek ćwiczył stabilność stojaka pof drzewko.. eh nie pamiętam kiedy ubieraliśmy choinkę w miłej i radosnej atmosferze :(

Do kupienia został na jutro chleb i ziemniaki bo mamy mało.. i jeszcze płatki kukurydziane bo Tymcio dziś zjadł wszystko co było w domu :-/

Wpadne pozniej podczytac co u Was,ja ciagle walcze z jeczy i nosidupka,duzo zaleglosci w przygotowaniach mam przez jej humorki,wiec nadrabiam po nocach jak spi.

Madziu torpedo! Podobno, tak jest ;-) może lepiej ze dzisiaj jednak ten sernik robiłam :p sposób na kaczkę pewnie Wisienka zna, Ona mistrzyni mięs :-)

Wszystko zrobione, uff.

Sernik
Drożdżowe z żurawina
Paszteciki z mięsem drobiowym
Sałatka sledziowa
Sałatka krabowa
Szynka

Podłogi zrobione, dom ustrojony. Na jutro zostaje zupa, barszcz czerwony, pierogi i ryba. Te dwa ostatnie od Mamy :-D

Właśnie polozylam Zosie. Strasznie wieje :-( :-o

Załączniki

• 1419360679207.jpg
    1419360679207.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 45
  • 1419360718944.jpg
    1419360718944.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 49
  • 1419360748037.jpg
    1419360748037.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 48
Madzia, u nas się patrzy na dni miedzy wigilią a trzema królami. Każdy z tych 12 dni odpowiada kolejnym miesiącom. Jakby z Tą Wigilią miałoby się sprawdzać, to jutro nic nie robię, tylko leże i pachnę :p

Mikoto, u nas tez sernik i majowe, ale niestety kupne.

Krysia śpi, choć juz zaczynały się spięcia, ale jakoś się rozeszły same. Miki po kolacji, już w wodzie się moczy. Aro będzie go usypiał to dokończe sałatkę, zjem kolacje i do wyrka, pospać zanim coś mi przeszkodzi.

reklama
Ufff mamy zakupy zrobione. Wrcilismy ciut pozniej tzn E wysadzil mnie z Nelka, wiec wreszcie kapiel na spokojnie a chlopaki pojechali jeszcze do Lidla. Rybka po grecku sie robi wiec COS juz bede miala, ale jak reszte zrobie to nie mam pojecia :confused: ale to nic , sami jestesmy, nie spieszy nam sie moze jakos ogarne jutro :-p

Palin
- pieknie Krysia przybiera !!!!i ciesze sie, ze polog masz za soba

Mikotko - rozczulilo mnie zdjecie Zosienki z tata :tak:

Madzia. Mikotku - ktoras z tych aplikacji na pewno sciagne ;-)

Tymek ma az bordowe dziaselko przy jednej 4.. ja sie zab przebije to sie krew poleje jak nic :/

Ostatnia edycja:
Do góry