reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Obiad gotowy (kluski a'la śląskie), zakupy zaliczone (kupilismy Mikiemu kapcie, żeby u moich rodziców na skarpecie po kafelkach nie deptał), pranie zrobione i powieszone, Mikołaj jeszcze śpi, można poleżeć, odpocząć (choć dziś mam chyba jakiegoś mini powers, bo nie czuje się zmęczona, ale poleżeć chociaż wypada).

Mikoto, dzwoniłam od 8 rano (czyli jak tylko zaczynają pracować), a zostaliśmy się na 17.20. Najważniejsze, że się dostaliśmy, pora taka nawet nawet, bo ani e przeszkodzi nam to w jakimś rytmie zajęć, ani Miki nie będzie jeszcze padnięty.

My juz jakiś czas a 1 drzemce, ale w nocy nadal busz-party :-?

Bona, no właśnie chce się upewnić. Raz zależało by mi go zaszczepić teraz, bo kolejne odroczenia będą mi się nakładać z terminem porodu, a dwa wyjeżdżamy z Młodym na ten czas do moich rodziców i nawet ciężko by było przyjechać po zastrzyki 150 km z nim tu zostać, żeby odczekać czy nie będzie zadnych reakcji i znów tam. On przez cały czas brał leki osłonowe, probiotyk dostaje jeszcze, mimo, ze antybiotyk juz skończyliśmy.

Madzia, no trudno, szkoda. Może pojawią się w naszych to przyatakujemy ;-)

Kingusia, popatrz nawet w pepco może znajdziesz takie tablice. Laura śpi jeszcze?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, Zosia ma dokadnie ten znikopis Smiki, Kolorowy znikopis magnetyczny, zestaw kreatywny za 69,99 zł - Smiki - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com

Kingusia powodzenia :-D Może przejrzyj te znikopisy i tablice - sklep internetowy empik.com i te znikopis - sklep dla dzieci SMYK.com można porównać ceny

Bona o nie :-(Myślisz ze Misio zaraził się od M.? A może to tylko suche powietrze, oby! Teraz też kaszle? Zosia jeszcze spi. Ile Michałek pospał?

Palin
ja mam to samo zdanie co Bona, po antybiotyku organizm potrzebuje min. 2 tygodni na wzmocnienie.

Madziu tak myślałam :tak:czeskie matki sa tak samo waleczne jak polskie :-pDobrze, że zaangażowałaś Ł.

Natis :* czekamy :-)

Zosia śpi, starłam kurze, wytarłam parapety, sprzątnęłam kuchnię i umyłam podłogi, na kolanach, bo mój mop odmówił posłuszeństwa po 3 latach współpracy :no:

Witaj Natisku :*
Madzia tule :* wiem jak martwi niejedzenie dziecka...
Palin Laura już nie śpi. Spała godzinę i 15 minut. Mam nadzieję że wytrzyma do wieczora...
A z tą tablicą masz racje, zobacze w pepco.

Mikoto, tylko u nas szczepienia robią co 2-3 tygodnie. Najbliższy termin jest 30 października, wiec kolejny to 13 albo 20 listopada. Ja mam termin na 22.11, a Aro poligon od 17.11. Naprawdę, żeby nie ten zbieg terminów, to spokojnie bym poczekała. Do tej pory (odpukac) Mikołaj każde szczepienie przeszedł bezproblemowo, a od antybiotyku będzie ok 1,5 tygodnia.

Matt właśnie usypia Tymcia, ja wyszorowałam kabinę prysznicową, wanienkę Tymcia, pranie wyprane i wysuszone-pochowane do szafek, starłam kurze i jeszcze muszę pozamiatać :tak: To tylko ziarenko przy pracy Mikoto, ale przy moim lenistwie i tak dobrze, że cokolwiek zrobiłam :-p
Już 3 x sprzątałam zabawki Tymcia :tak: Jutro niech bałagani ile może, posprzątam wieczorem :-p

Mikoto ja się Twojemu mopowi wcale nie dziwię :-p
Palin ale macie te terminy.. mam nadzieję, ze 1,5 tygodnia od antybiotyku wystarczy :tak:

Madzia, no za łatwo być nie może ;-) Ja zabawki sprzątam jak Miki śpi (na drzemce lub wieczorem), bo bym nic nie robiła tylko sprzątała. Chyba, ze klocki są rozsypane po pokoju, ze nie da się przejść, to pomagam Mikiemu, ja zbieram, a on wrzuca do pudełka.

Palin, Madzia tez sprzątam zabawki, kiedy Zosia śpi, w większości bawi się w swoim pokoju, do salonu znosi pojedyncze rzeczy, którymi się bawi, a potem odnosi. Ale trzeba to cały czas przypominać :tak:

Rewelacyjny ten bączek Kubuś Puchatek i Przyjaciele, Bączek grający, 19 cm - Lena za 97,99 zł | Zabawki empik.com

Zosia wstała jakieś 40 min temu, zjadła obiad i kolorujemy malowankę. Własnie dzwoniła moja Ciocia , przyjedzie do nas w piątek. Zaraz biorę się za listę zakupów. Zrobię sałatke krabową, zastanawiam się nad ciastem.

Ostatnia edycja:
reklama
witam
u nas leje od południa :(

w pepco są fajne czapki dla dzieci z uszkami kupiłam 3 ;-)potem dam fotkę ;-)

byłam dziś w zusie i tam był kącik dla malucha i był zestaw stoliczek i krzesełka mamut wiec sobie zobaczyłam na żywo i juz jestem pewna że stolik mamut dla nas o wiele wiele za duży !!! dla 2 dzieciaków idelny ale nam zająłby za dużo miejsca wiec zamawiam ten lack ;) krzesełko maut super duże mocne i solidne

naya to nie są jakieś ostre rogi w takim stoliku to jest takie tworzywo sztuczne nawet jak sie uderzy to nie wiem czy nawet guz będzie :-p

kingusia ja chyba zamówie Darii taka tablicę DUŻA TABLICA ZNIKOPIS KOLOROWA _ŚWIATŁO_ DŹWIĘK_ (4684066714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
myślałam o tej ZNIKOPIS Tablica do rysowania zestaw Duża i Mała (4701392668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ale ta pierwsza ma światło im dzwiek ;-)

Mikoto tak ten stolik na aukcji kosztuje 16,99 ale krzesełko kosztuje prawie 40 zł plus koszty wysyłko i wychodzi ok 80 zł niezlaleznie czy kupię osobno czy w zestawie a na wyprawe do ikea na razie się u ans nie zanosi wiec zostaje tylko zamawiać ;-)ostatecznie zdecydowałam się na ten zestaw biały stolik i jasno różowe krzesełko
1 mammut IKEA zestaw krzesełko stolik DLA DZIECKA (4706759313) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

na razie musze uciekać pappaa

Do góry