reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Emka, z tym lataniem to u nas trudno powiedzieć, bo Miki lata po całym mieszkaniu praktycznie cały dzień, z wyjątkiem drzemki, kąpieli i jedzenia.

Mikoto, jak Miki wstanie to o leżeniu mogę zapomnieć. U nas sygnał do spania Miki daje zaczynając ścielić łóżka. Ściąga posuchy i koce. Zosia kąpie się w wanience? Miki przestawił się na szybki prysznic, czasem tylko napuszczamy mu brodzik wody, żeby się mógł pobawić i pomoczyć.

Bona, jakby nie było Nela ma pierwszeństwo i tego się trzymamy.

reklama
Palin tak w wanience, tak jest mi wygodniej, kiedy jestem sama. Z prysznica nie chce wyjść, tak lubi, zresztą z wanienki tez :p ale w salonie rozkładam wszystko co potrzebne, a w łazience nie mam.gdzie, bo jest mała :-/

Palin, Mikoto- każde dziecko ma inaczej z kąpaniem. Michaś z kolei ma taki mały basenik, który wkładamy do wanny w łazience. Dajemy mu zabawki do kąpieli i siedzi dobry kwadrans. Potem w ręczniczku przenoszę go do jego pokoju, a tam już smarowanko, ubieranie, flacha i spanko :-D

Bona - ludzie to zero wyczucia czasu maja, aby przerywac Ci pisanie z nami :-D

Mikotku - skad Ty tego swojego Mikotkowego wzielas... toz to ze swieca szukac :-D ale dobrze, ze chce pomagac, zawsze Ty masz mniej na glowie . DObrze, ze mi przypomnialas E musi odkurzyc autko !!!

Palin
- a raczej KRYSIA !!!! spokojnie mi tam !!!!! ja tu cuda wianki wydziwiam zyrandole czyszcze...tak sie bawic nie bedziemy ! Ciesze sie , ze z Mikim lepiej, gardelko szybko wyleczycice. HAHAHAH leze i kwicze z porownania brzucha :-D Czyli my znowu na szarutkim koncu z zebami....

Jejku tak Wam wspolczuje tych antybiotykow... my kompletnie nie wiemy co to i az sie boje jakby Tymek zareagowal na cokolwiek o ile bysmy tu dostali cos innego niz paracetamol w 50 odslonach ;-)

Emka -Tymkowi na wieczor tez sie wlacza krazownik i biega z jednego konca na drugi ;-) u nas z drzemkami roznie... od jakiegos czasu byla jedna a od paru dni znowu 2. Dzis nap wstal o 6:30 a o 7:50 juz spal przez jakas godzinke, wiec i ja dospalam. Teraz usypia po obiadku. Ale nauczylam sie juz nie klasc na sile...pytam czy chce, a on bierze pod pache ciuchcie i do lozeczka ;-)

U nas z kapiela problemu nie ma...gorzej z wycieraniem i cala reszta smarowan... jakos sie Tymek denerwuje bo chce jak najszybciej do krzeselka i kaszke :-p hmm a raczej bajkle bo wtedy tylko oglada :rofl2:

OOOO TAK NELKA PIEWSZENSTWA NIE ODDA :-D:-D ROBIE CO MOGE DZIEWCZYNY !!!!!!

DObra chyba smyk zasnal, lece z psem aby nie siedzial dluzej, E ma byc ciut wczesniej , wiec do praku sie wybierzemy a w miedzy czasie zjem i sprzatne lazienke...NA KOLANACH !!!!!

Ale ja nie neguje wanienki. Miki też lubi siedzieć i moczyc się. Po prostu ostatnio spodobało mu się prysznicowanie, wiec kąpiele zrobiły się mega szybkie (i jest więcej wycierania w łazience).

Bona, u nas po kąpieli schemat jest dokładnie taki sam. Teraz doszło jeszcze z racji choroby po ubraniu odkurzanie noska i psikanie nasivinem. Dopiero butla i spanko.

Wiecie, cieszę się, że przenieslismy Mikołaja na duże łóżko. Wczoraj wyszedł z łóżeczka górą (mimo, że bok był otwarty, strach pomyśleć, co by było, gdyby to robił w nocy po ciemku. A tak z kanapy zleciał tylko raz, a śpi od początku września, a tak to ładnie schodzi.

Gosiak mój J. To dobry materiał pedagogiczny :p o widzisz, przypomniałas mi o żyrandolach! Ja dzisiaj podłogi na kolanach myje, bo dawno już listwy przypodłogowe nie były myte :-/

Palin umknęło mi to porównanie :p fajnie to napisałaś :-D ostatnio właśnie Wisienki się pytał,of kiedy Jej Mila śpi w łóżku, bo nosimy się z zamiarem kupna łóżeczka dla Zosi. Typowy tapczan z barierkami zabezpieczającymi.

Ostatnia edycja:
Gosiak, lepiej żebyście z ząbkami posuwali sie do przodu powoli i spokojnie, anie tak jak u nas raptowane, nurtem i z atrakcjami. Te całe choróbsko z tego ząbkowania.

Chyba antybiotyk działa, bo Miki śpi juz 3 godziny. A brzuszek juz prawie w normie. Zaraz go chyba obudzi, bo potem wieczorem będą tańce hulańce, a wolalabyum spokojne szybkie zaśnięcie.

reklama
Do góry