reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin
A
Zatoki już lepiej. Ale kaszel jak u gruzlik. P by sobie w lesie poradził ale to ostatni dzień kiedy będziemy się widzieć dłużej przez następne 2 tyg. Antek jak Miki nie pozwala poleżeć. Milcia długo się z nami kokosila a ten otwiera oczy i biegnie.
Mikoto
Stroiki na stozkach i kołach. Czyli choinki i wieńce. Potem je ozdabiam i maluje i daje w prezencie. Toś jest bardzo smoczkowy. Na razie nie mam parcia żeby go oduczyć. J jeszcze ten tydzień zostaje ? Jaka macie pogodę ?
Matka Ewa to dobrze że dajesz radę i wierzę że jesteś zmęczona i masz masę obowiązków. O praniu nie wspomnę. Przy 4!

No i po wczorajszym spotkaniu zostało wspomnienie.

Jakieś przepisy na fileta z indyka żeby było ciekawie ?

reklama
Teri
Dziwni ci lekarze ! U nas to samo. Narobiłaś mi ochoty na budyń. Tosiowi nie wiem co było może to jednorazowy wybryk bo ostatnio nocki były dobre. Może mi się uda z nim zdrzemnac.

My chyba idziemy na dwór

Teri ja też czasami proszę o leki, bo chcący czekać aż lekarz sam wyjdzie z inicjatywą, to robi się słabo :-( tez się tego obawiam, bi Zosia wciąż tylko z Tata, nie odstępuje Go na krok. Wybierasz się do Lidla po leginsy termiczne?

Wisienka tak, J. Zostaje jeszcze tydzień :-D póki co jest mgła :-/ ale wczoraj też tak było i ok. Południa zrobiła się cudna pogoda. Zosia tez obrazu wstaje, rzadko kiedy jeszcze przyśnie. Pewnie piękne dekoracje wychodzą spod Twoich rąk :-D juz nie mogę się doczekać tego świątecznego klimatu.

Mikoto, instrukcje prezentował Masterszef (naleśniki) :p

Wisienka, dobrze, ze z zatokami lepiej. Kaszel, a mysz.

No i oczywiście, jak Ara myślałam do apteki, to Mikiemu n zaczęło lecieć z nosa na potęgę, aż w KATARKU pełen zbiornik. I teraz kurcze co podawać? Mucofluid czy nasivin?

Melduje, ze my nadal w duopacku :sorry2: cokolwiek sie tliło wczoraj zagasło ...było łatwiej jak więcej nas było w podobnej sytuacji...teraz dam znać jak juz coś regularnie będzie się dziać, bo Wam i sobie robie nadzieję :dry:

Moja nocka średnia, bo pachwiny bolały, brzuszek też i nic więcej...Tymek pospał znowu ślicznie do 7:30 i usłyszeliśmy go dopiero jak zaczął bawić się ciuchcią, z która teraz zasypia...szkoda, że drewniania jest ;-)

MatkaEwa
- powiem CI, że Tymek z mlekiem też różnie. Czasem z rana wypije 150 ml , a czasem max 50 ml i kaszke zjada też raz. Co do mówinie u nas też raczej gada po swojemu, buzia czasem sie nie zamyka, ale ni konkretnego nie słyszę...

Póki co tak na szybko, poźniej doczytam dokładnie :tak:
Tymek właśnie chodzi z tatu dezodorantem i chce smarować się po ...głowie :szok: dobrze, że zamknięty bo miałabym wypachnione dziecko nie ma co :-D

Mikoto
Oj czy piękne to nie wiem ale własnoręcznie robione. Wartość sentymentalna. Kiedyś lubiłam ten komercyjny blichtr i przepych. Teraz nic mi on nie przeszkadza Ale u siebie wolę sielskie klimaty. U nas się zachmurzylo i wietrznie. Wróciliśmy do domu. Maluchy bawią się u Mili.

Palin ja bym podało do 16 muco niech zchodzi a na noc nasivin.

Załączniki

• 1413102393088.jpg
    1413102393088.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 46
Palin taj, jak Wisienka pisze :-) aaa myślałam, że prawdziwe bliny :p

Gosiak Zosia zasypia z pieluszka i owieczka. Jakie macie plany na dzisiaj?

Wisienka ależ grzecznie się bawią :-o i jaki porządek :-) pokaż dziecięce pokoje :-* u nas nadal buro :-/

J. Poszedł biegać, a ja doprowadziłam się do stanu wyjściowego :p ogarnęłam sypialnie, salon i Zosi pokój. Zmywanie czeka na J. Nie chce moczyć tego palca :-/

Gosiak
Tak myślałam że brak info to żadne info
Mikotku
Zrobię fotki jak P wstanie. Ale nadal nie skończone. No i w Antka pokoju P ma rozłożony materac w weekendy i śpi tam po nocce bo inaczej ma dzieciaki na brzuchu

Witam
Filipek śpi, jak się obudzi to jedziemy na obiad do teściowej. Winowajcy beznadziejnych nocek znalazłam dzis w buzce, stan uzębienia 4 x 4.

mikoto 24 października mamy 5 rocznicę ślubu

Wisieńka ja chciałam przepis na rybkę

MatkaEwa kolejna pracująca mamusia, u nas podobny problem, Filip mówi tylko mama a smoczka ciągle trzymałby w buzi, staram się zostawiać smoczek w łózeczku i dawać tylko w kryzysowych sytuacjach i do spania, ale u babci to wyglada inaczej

reklama
Pogoda piekna za oknem choc chlodno

Mikotku
- maja wpasc znajomi, bo kupuja laptopa i E ma im podzielic to na partycje i poinstalowac cos tam. Potem wygonie chlopakow na spacer. Ja sie dzis nie ruszam, bo co jakis czas cos mnie lapie a i sil nie mam. Wole tu poogarniac bo troche drobiazgow do zrobienia jest.

Justa - o prosze jak zabki pieknie wyszly. Kochana to w Wasza rocznice mam termin :-D

Ja co nie zjem jest mi zle i niedobrze :dry: nawet jak zjem malo czuje sie mega pelna....z Tymkiem bylo latwiej (choc w sumie troduniej), bo skurcze mialam pare dni ...a tu jakos inaczej :-p tyle z pola walki ;-)

Do góry