reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Palin
A
Zatoki już lepiej. Ale kaszel jak u gruzlik. P by sobie w lesie poradził ale to ostatni dzień kiedy będziemy się widzieć dłużej przez następne 2 tyg. Antek jak Miki nie pozwala poleżeć. Milcia długo się z nami kokosila a ten otwiera oczy i biegnie.
Mikoto
Stroiki na stozkach i kołach. Czyli choinki i wieńce. Potem je ozdabiam i maluje i daje w prezencie. Toś jest bardzo smoczkowy. Na razie nie mam parcia żeby go oduczyć. J jeszcze ten tydzień zostaje ? Jaka macie pogodę ?
Matka Ewa to dobrze że dajesz radę i wierzę że jesteś zmęczona i masz masę obowiązków. O praniu nie wspomnę. Przy 4!

No i po wczorajszym spotkaniu zostało wspomnienie.

Jakieś przepisy na fileta z indyka żeby było ciekawie ?

reklama
Teri
Dziwni ci lekarze ! U nas to samo. Narobiłaś mi ochoty na budyń. Tosiowi nie wiem co było może to jednorazowy wybryk bo ostatnio nocki były dobre. Może mi się uda z nim zdrzemnac.

My chyba idziemy na dwór

Teri ja też czasami proszę o leki, bo chcący czekać aż lekarz sam wyjdzie z inicjatywą, to robi się słabo :-( tez się tego obawiam, bi Zosia wciąż tylko z Tata, nie odstępuje Go na krok. Wybierasz się do Lidla po leginsy termiczne?

Wisienka tak, J. Zostaje jeszcze tydzień :-D póki co jest mgła :-/ ale wczoraj też tak było i ok. Południa zrobiła się cudna pogoda. Zosia tez obrazu wstaje, rzadko kiedy jeszcze przyśnie. Pewnie piękne dekoracje wychodzą spod Twoich rąk :-D juz nie mogę się doczekać tego świątecznego klimatu.

Mikoto, instrukcje prezentował Masterszef (naleśniki) :p

Wisienka, dobrze, ze z zatokami lepiej. Kaszel, a mysz.

No i oczywiście, jak Ara myślałam do apteki, to Mikiemu n zaczęło lecieć z nosa na potęgę, aż w KATARKU pełen zbiornik. I teraz kurcze co podawać? Mucofluid czy nasivin?

Melduje, ze my nadal w duopacku :sorry2: cokolwiek sie tliło wczoraj zagasło ...było łatwiej jak więcej nas było w podobnej sytuacji...teraz dam znać jak juz coś regularnie będzie się dziać, bo Wam i sobie robie nadzieję :dry:

Moja nocka średnia, bo pachwiny bolały, brzuszek też i nic więcej...Tymek pospał znowu ślicznie do 7:30 i usłyszeliśmy go dopiero jak zaczął bawić się ciuchcią, z która teraz zasypia...szkoda, że drewniania jest ;-)

MatkaEwa
- powiem CI, że Tymek z mlekiem też różnie. Czasem z rana wypije 150 ml , a czasem max 50 ml i kaszke zjada też raz. Co do mówinie u nas też raczej gada po swojemu, buzia czasem sie nie zamyka, ale ni konkretnego nie słyszę...

Póki co tak na szybko, poźniej doczytam dokładnie :tak:
Tymek właśnie chodzi z tatu dezodorantem i chce smarować się po ...głowie :szok: dobrze, że zamknięty bo miałabym wypachnione dziecko nie ma co :-D

Mikoto
Oj czy piękne to nie wiem ale własnoręcznie robione. Wartość sentymentalna. Kiedyś lubiłam ten komercyjny blichtr i przepych. Teraz nic mi on nie przeszkadza Ale u siebie wolę sielskie klimaty. U nas się zachmurzylo i wietrznie. Wróciliśmy do domu. Maluchy bawią się u Mili.

Palin ja bym podało do 16 muco niech zchodzi a na noc nasivin.

Załączniki

• 1413102393088.jpg
    1413102393088.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 43
Palin taj, jak Wisienka pisze :-) aaa myślałam, że prawdziwe bliny :p

Gosiak Zosia zasypia z pieluszka i owieczka. Jakie macie plany na dzisiaj?

Wisienka ależ grzecznie się bawią :-o i jaki porządek :-) pokaż dziecięce pokoje :-* u nas nadal buro :-/

J. Poszedł biegać, a ja doprowadziłam się do stanu wyjściowego :p ogarnęłam sypialnie, salon i Zosi pokój. Zmywanie czeka na J. Nie chce moczyć tego palca :-/

Gosiak
Tak myślałam że brak info to żadne info
Mikotku
Zrobię fotki jak P wstanie. Ale nadal nie skończone. No i w Antka pokoju P ma rozłożony materac w weekendy i śpi tam po nocce bo inaczej ma dzieciaki na brzuchu

Witam
Filipek śpi, jak się obudzi to jedziemy na obiad do teściowej. Winowajcy beznadziejnych nocek znalazłam dzis w buzce, stan uzębienia 4 x 4.

mikoto 24 października mamy 5 rocznicę ślubu

Wisieńka ja chciałam przepis na rybkę

MatkaEwa kolejna pracująca mamusia, u nas podobny problem, Filip mówi tylko mama a smoczka ciągle trzymałby w buzi, staram się zostawiać smoczek w łózeczku i dawać tylko w kryzysowych sytuacjach i do spania, ale u babci to wyglada inaczej

reklama
Pogoda piekna za oknem choc chlodno

Mikotku
- maja wpasc znajomi, bo kupuja laptopa i E ma im podzielic to na partycje i poinstalowac cos tam. Potem wygonie chlopakow na spacer. Ja sie dzis nie ruszam, bo co jakis czas cos mnie lapie a i sil nie mam. Wole tu poogarniac bo troche drobiazgow do zrobienia jest.

Justa - o prosze jak zabki pieknie wyszly. Kochana to w Wasza rocznice mam termin :-D

Ja co nie zjem jest mi zle i niedobrze :dry: nawet jak zjem malo czuje sie mega pelna....z Tymkiem bylo latwiej (choc w sumie troduniej), bo skurcze mialam pare dni ...a tu jakos inaczej :-p tyle z pola walki ;-)

Do góry