reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej Kochane :* U nas weekend poza domem-tzn niedziela w górach a sobota leniwie. Każdy robił swoje tzw zajęcia w podgrupach ;)

Poniedziałek w biegu. Po pracy na dwór, bo pogoda śliczna. Krótki spacerek i pogaduchy z sąsiadka przy piaskownicy. Ma Gabrysia z 28 czerwca 2013 :D I jest w 8 tygodniu ciąży :thumbup:

Bona jak Ty to robisz że między mailami znajdujesz czas na BB? Ja do kuchni chodzę z 2 kubkami i najpierw pije ciepłą kawę a potem zimną herbatę :confused:

Dmuchawcu zdrówka dla Pszczółek!!! Jak Ty znajdujesz czas na codzienne szydełkowanie?? :what:

Mikoto byliście na rowerze? Ja się nie mogę Ł doprosić żeby przemontował fotelik z jego roweru do mojego i już mu powiedziałam że jutro kupuje drugi fotelik i się prosić nie będę więcej :p

Teri strasznie skrzywdzona ta dziewczynka.. dziwne zachowanie matki. Chyba każda chce by jej dziecko normalne było..

Palin u nas też zęby uspokoiły się.. tfu tfu żeby nie zapeszyć. I apetyt wrócił i o dziwo humorek :D :D :D

Gosiak i u nas kredki wszelakie się Tymciowi do rąk kleją.. i uderza nimi w kartki. W skutek czego powstają kreski i kropki - ot taki artysta ;)

reklama
Madziu byliśmy, dzisiaj tylko 10 km, bo mnóstwo przystanków po drodze, plac zabaw, rodzice, znajomi. Kochana, jak ćwiczenia?

Gosiak robie normalne Sadzone ;-) kredki takie ;-) trochę tu widać ;-)

Załączniki

• 1412014178014.jpg
    1412014178014.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 42
Witam po wekendzie
Dzis w pracy zjadłam całą czekoladę, od samego rana nie mogłam sie jej oprzeć. Filipek zrobił dziś pobudkę o 5.00. W ciągu dnia pospał 1,5 h i od 19.00 już spi. Znowu poszedł spac bez mleka, bo nie chciał, więc ciekawe kiedy sie na nie przebudzi. Chyba zęby odpuściły bo wrócił synkowi dawny apetyt. Wczoraj pod wieczór zjadł całą brzoskwinie i zaraz mleczną kanapkę, a dziś zjadł całą kaszkę, normalnie w szoku jestem.

gosiak_85
piękne białe łóżeczko, fajne rzeczy upolowałaś na pchlim targu

Palindromea i jak antena działa? My w sypialni tez mamy naziemną telewizję, ale w sumie od bardzo dawna tam nie oglądamy, bo chyba już trzeci zasilacz wymieniony i cały czas pokazuje „brak sygnału”. najważniejszę, że można podłączyc dysk zewnętrzny i oglądać filmy. To mieliście ewakuację ze spaceru…

Kingusia91 jeśli chodzi o Twoje ciasto, czy tą nutelle rozgrzewasz na parze i dodajesz pokruszone płatki kukurydziane? Łatwo to się rozsmarowuje na biszkopcie? Na wierzch sama śmietana?

dmuchawiec ale się zbiegło, co tak dziewczyny się budza w nocy? Filip też ostatnio więcej się w nocy budzi, dziś o 4.00 już coś opowiadał ale przysnął no ale już o 5.00 się obudził na dobre. Najważniejsze, że weekend się udał rodzinny

mikoto tabelka trafiona, tylko kto nam zapłaci?

Paulunia8713 dziś myślałam o Tobie, co tam u Was. Miło,ze Julka chodzi do zerówki zadowolona, a Tosi Aniołek jest od urodzenia, normalnie chciałabym takiego synka, może drugie dziecko będzie grzeczniejsze

Korba32 jejku co się stalo, że nie rozmawiacie ze sobą? Dużo miłości, radości i kolejnych lat razem, myslę,ze dziś zaczniecie dalej rozmawiać

teri114 ciekawe te kolorowanki i Daria jak maluje

madzia128 fajną niedziele mieliście w górach - zazdroszczę

Mikotku Teri obiecałam poprawę więc jestem i wieczorkiem :tak:

Jako, że dzieci wstały dzisiaj o 5,20 i Antoś z jedną ok 3 godz drzemką z której mamusia musiała gilgotkami budzić co by się po Julunie do zerówki nie spóżnic, to już po 19 zasnęli. Chyba i wieczorny plac zabaw się do tego przyczynił bo Julia z kolegami się bawiła a Antoś grał z tatusiem w piłkę. Tak fajnie już biega i kopie :tak:Także troszkę ciszy mamy. Dzisiaj zrobiłam wszystko co było w planach więc jutro tylko odkurzanie, starcie kurzy i obiadek do przygotowania i reszta dnia poświęcona dzieciom. Jutro znów czeka nas pobudka o 5 ale chyba zaczynam się przyzwyczajać bo chociaż dzień mam dłuższy i więcej czasu dla dzieci i sprzątanie, które de facto lubie :-D

Justa i mój w miejscu nie usiedzi, nie lubi porządku i najlepiej jak wszystko idzie po jego myśli bo inaczej fochem zarzuci i położy się na podłodze to jednak ja do tego przyzwyczajona. Wiem, że nie mam spokojnych dzieci bo charakterek odziedziczyły po mamusi ale kocham te moje mordeczki

A teraz zmykam wysuszyc włosy i piórnik Julci wyszorować bo się w malarza bawiła. Buziaki

Ostatnia edycja:
Wpadłam tylko napisać , że S przyszedł z pracy z bukietem róż , uklęknął , przeprosił i złożył życzenia , ale nie omieszkał powiedzieć , że nie wie o co się obrażam ,że przecież on żartował :angry: Fajne mi żarty przez cały weekend :-)

No ale rozmawiamy ze sobą , tyle mi się uzbierało rzeczy które chciałam mu powiedzieć przez cały weekend :-D

Buziaki kochane ;-)

Ja na szybko melduje sie juz z lozeczka. Popoludniu poszlismy do parku, ale nie dla mnie juz takie spacery. Bylo super ale padam poprsotu.

Korbus - najwaznziejsze ze przeprosil :p

A ja juz wyspana! Obudzilam sie, patrze na zegarek, a tam była 21.42! :O Część pewnie jeszcze nie zasnęła, a ja juz mogłam wstawać.

Korba, cieszę się, ze wreszcie wam się języki rozplątaly. Obcy teraz rok bez sprzeczek. Przynajmniej rok!

Madzia, czyli znów nastaly dobre czasy Tymka. Super :-)

Justa, no właśnie antena nie działa. Dziś u znajomych sprawdzilismy TV (żeby wykluczyć winę wbudowanego dekodera). Złapał wszystko z ich anteny. Tez zaczynam obstawiac zasilacz, bo i się grzeje i czasem dioda kontrolna nie święci, a drugi cos buczyk po podłączeniu. Do jutra mamy jeszcze kablowke, a potem masę filmów na płytach i lapku :p
A co się Filip buntuje na mleko? Miki tez cos juz w łóżku nie chce butli wieczorem. Chyba skończymy z dawaniem. Tylko zostanie odzwyczaic od nocnego podjadania mm

Muszę pochwalić się (nawet jeżeli jutro miało wrócić to juz do "normalnosci") - Miki dziś wszystkie posiłki jadł sam. Rano kanapki, później zupę (nawet się prawie nie pooblewal), potem jabłko, II danie (jedynie nakluwac na widelec mięso czasem pomogłam), na podwieczorek serek i parowke na kolacje. Aż byłam w szoku jak zabierał sztućce, żeby samemu. Na dodatek wszystkie posiłki zjadał bez tańczenia po pokoju, siadł zjadł, wytarl buzie i poszedł się bawić. Dla mnie był szok, a potem takie poczucie dumy. Mój juz duży, samodzielny syn! Utwierdziło mnie tylko, ze nie mam mu niczego narzucać - przychodzi jego czas i nagle bum, sam zaczyna wszystko robić z niezłym efektem...

reklama
Witam i ja,

U nas nocka fatalna. Nie wiem czy przespalam 1 godzine ciągiem. Mala jakos buszowala okropnie, ja nie moglam sie ulozyc. Jak juz przysnelam to Tymek dawal znak- nie wiem ile razy wstawalam do niego. I 5 juz nie spal, na szczescie o 6:30 zasnal i dosyoia kolo mnie do tej pory. Jatez z 50 min pospalam. Bedxie ciezki dzien ale plhs ze pogoda ladna to edxiemy korzytsac.

Paljn -brawo dla Mikusia, j nas z kolei posilek to jedyny czas kiedyTymek posiedzi ;)

Do góry