reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzien dobry,

Nocka oki co prawda zawloklam sie do Tymka 2 razy zarówno on jak i ja zasypialismy spowrotem ;) pobudla standsrdowo po 6

Palin - Tymek nawet jak wstanie po 6 to nie ma juz szansy na 2 drzemii. Nic na sile :)

Terii - straszne co ta mama robi bo przeciez to robienie kaleki z wlasnego dziecka.

Dmuchawcu - wspolczuje nocki, bo tyle razy wstawac ! Muaaaa ciacho znajde na pewno , dziekuje

Ehh to chyba kupimy jakies duzeeee i wytrzymale kredki i zobaczymy co nam Tymek zmaluje.

U nas nadchodza chlpdniejsze noce bo temp ma spadac nawet do 4 stopni.

Kochane jakie czopki psrscetamolu kupic dla noworodka a jakiedla Tymka ?? Chodzi mi o dawke. Bede robic zamowienie a czopkow nigdy nie uzywalam ?

reklama
Gosiak, nam Miki ne wytrzyma od 6 do 12 bez odpoczynku. Ale juz się zdarza, że tylko sobie poleży, nie zaśnie.
My właśnie mamy dla Mikołaja grubsze okredki ołówkowe
Dla Mikołaja mamy teraz paracetamol hasco 125 mg, ale kurcze nie pamiętam jaki mieliśmy wczesniej.

Mikotku - bambino to Tymek kiedys dorwal i zlamal:-p i boje sie, ze do buzi taki odlamany kawalek wezmie

Palin - o takich grubszych oklowkowych wlasnie mysle, wytrzymale bede, tylko uwaac trzeba, ale to jak ze wszystkim ;-)

Tymek marudny, polozylam, ale pewnie nie usnie bo za wczesnie... niech sie chociaz pokreci po lozeczku

Mnie cos dzis brzuch sie spina od rana

Hej kochane :*
Codziennie zbieram się z zamiarem napisania na bb a jednak ciągle coś wypada albo weny brak. U nas bez zmian. Julunia chodzi zadowolona do zerówki. Juz tak dużo potrafi i jestem z niej bardzo dumna choć od kiedy tam poszła zaczęła być jeszcze bardziej w domku niegrzeczna ale dajemy radę. Tosiu hmm to aniol a nie dzieciak. Kocham go, uwielbiam bo jest kochany, slodziutki i uśmiechem sprawia że swiat jest piękniejszy. Ma juz 12 ząbków ktore praktycznie wyszly bezobjawowo. Teraz trojki się pchają ale damy radę.Nie mówi za duzo ale rozumie co się do niego mowi, o co prosi. A najlepsze bylo jak wczoraj obudzil Julie, zaprowadzil ja pod drzwi, dal buty, plecak i zakladajac swoje buty chcial wychodzic do szkoly. Kochany :-)

Gosiak co do czopkow paracetamolu my na poczatku mielismy 50 a teraz 125 mg. Jeśli chodzi o kredki to u nas królują wszystkie jakimi maluje Julia. Uwielbia mazaki. Ostatnio markera znalazl i wymalowal sobie cale body. Na szczescie juz schowany :-)

Wieczorkiem bo teraz musze brać się za obiad doczytam i postaram sie poodpisywac. Dzisiaj od rana latam i ogarniam. Odkurzylismy z Tosiem, dywan wyszorowalismy, kurze starte. Pranie zrobione i rozwieszone. Podlogi umyte. Teraz ja odpoczywam a Tosiunia śpi jyz 2 godz. Jeszcze z 40 min i bedziemy szli po Julcie. Buziaki kochane

Witam :tak:

U nas nocka taka sobie , od choroby Zosia częściej się budzi , nie wiem czy jakiś następny ząbek nie wychodzi :sorry2:

Dzisiaj nasza 6 rocznica , a my od soboty żyjemy w ciszy , masakryczny weekend , siedzieliśmy praktycznie cały w domu , ja pierwszy raz tak się zachowałam ale nawet obiadu przez weekend nie ugotowałam , tz. oczywiście rosołek był ugotowany , ale to nie jest dla S obiad, nie było mięcha :-) Ciekawe czy dzisiaj w końcu zamienimy ze sobą słówko ;-) Pierwszy raz chyba od 6 lat tyle ze sobą nie rozmawiamy :tak: Masakra

Zosia tez maluje Julki kredkami , ale kocha oczywiście mazaki :szok: maluje się wtedy cała od góry do dołu , więc staram się chować je jak najgłębiej :-D

Na nas Paracetamol nie działa , prawie w ogóle nie zbija Zosi gorączki , ale też mieliśmy 125

Zosia śpi , jak wstanie to muszę jechać do zusu zawieść moje ostatnie zwolnienie :-( potem po Julcie i chyba w końcu wypadało by ugotować jakiś obiad oprócz zupki ;-)

Przepraszam , że tak tylko o sobie , ale nie mam dzisiaj za dobrego nastroju , całuję Was mocno , zdrówka dla dzieciaczków :tak:

Witam się poniedziałkowo!

Nie było mnie tu tydzień, ale nie było kiedy. Wyjazd do Krynicy, potem wesele, niedziela w całości dla Misia (nawet nie odespałam grania), a dziś jedną noga wpadam, bo od rana przeciskam się przez maile...
Wyjazd udany, dostałam pochwały, ale jestem mega niewyspana. Wczoraj wieczorem jeszcze tona prasowania, bo na tygodniu mnie nie było, to nie miał kto prania nastawić...

Michaś trochę chorował, ale na szczęście humor mu dopisuje i śpi całą noc, więc jest ok.

Przepraszam, że tylko o nas, ale naprawdę muszę wracać do pracy :baffled:

melduję sie z drugą południową kawką pospacerowałyśmy jest pięknie Daria spi obiad mam z wczoraj wiec chwilka dla siebie
Mikoto to pieknie że noc spokojna oby już takie zostały o 10 wyszłysmy już bo musiałam iść do urzędu gminny a wróciłyśmy na 12 bo po drodze było tyyyyle ciekawych rzeczy do zobaczenia :sorry2:Daria ma koleżankę po sąsiedzku Zosię :-Dma pół roczku juz sie zapoznały będą sie bawic na wiosne razem a mamusia Zosi tez fajna więc mam nową koleżankę :-) wowo ale byłabym bogata :)
Korba ojej a to coś poważnego te ciche dni .. znam ten ból kochana my sie własnie nie kłócimy z m tylko prowadzimy takie wojny na ciche dni kto się pierwszy złamie i odezwie a że ja jestem uparta a mój mąz zawsze był uległy a ostatnio tez się zrobił uparty takie cichnie dni czasem się przeciągaja i do tygodnia .. to bardziej męczące niż sobie nagadać nagadać i spokój ale ja nie potrafię znów nagadać tylko zamykam się w sobie na kilka dni :dry::zawstydzona/y::-(Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy niech to będzie pretekstem do zrobienia pierwszego kroku i pojednania się :tak:
Bona dobrze że wyjazd juz za Tobą zdrówka dla Misia jestem pełna podziwu dla Was mamusie pracujące że tak pięknie dajecie radę ze wszystkim :)
Paulunia witaj kochana pisz częściej
Dmuchawcu zdrówka dla Pszczółek
Gosia no to była moja koleżanka ale kiedys nie wytrzymałam i jej nagadalam co robi z tymi z tym dzieckiem obraziła się i się już nie kumplujemy a może to i lepiej .... my mamy różne kredki ale Darii najbardziej spasowały bambino ale nie ołówkowe tylko własnie małe kiedyś kupiłam w lidlu takie fajne kolorowanki z ruchomymi oczami są fajne o takie

Załączniki

• DSC03225.jpg
    DSC03225.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Właśnie wróciliśmy z rowerów i placu zabaw. Usypiamy się. Fioletowa narobiła dzisiaj smaka na naleśniki, także na drugie śniadanie były naleśniki z białym serem i musem truskawkowym. Na obiad będą warzywa z piekarnika z jajkiem sadzonym.

Gosiak te grube Bambino??? :-o Tymek usnal? Jak się czujesz?

Paulunia stanowczo za rzadko tu piszesz :-( zgłaszam zażalenie :p więcej postów, prosimy :-*

Korbus jeszcze raz, wszystkiego najlepszego dla Was! :-* tak, jak pisze Teri rocznica to idealny dzień na.pojednanie :-*

Bona najważniejsze że już jesteś w domu, wracaj tez do nas, na bb :-*

Teri jaka cudna artystka <3 jak ćwiczenia?

reklama
Miktku -takie zwykle bambino :) a sa jakies extra grube ?? :p jak tak to na pewno nie te , tyle sily to Tymek chyba nie ma hahahaha
Dla Zosi tez smazysz normlane sadzone ?? Chcialabym zrobic malemu ale pomyslalam ze moze lepiej wbic jajko na gotujaca sie wode ??? Wyjdzie cos z tego ?

Terii- musze rozejrzec sie za jakimis kolorowankami w takim razie niech tworza te maluchy

U nas piekna pogoda cieplutko. Jak Emil wroci z pracy ojedziemy do parku. Co prawda po spscerze bola mnie troche nogi ale szkoda mi w domu siedziec.

Tymek wlasnie zasnal na 2 drzemkę. Troche mnie zaskocxyla ale tarl juz oczka ziweal, wiec moze tak lepiej .

Do góry