reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam niedzielnie

Wróciłam z kościoła a w mieszkaniu jakby tajfun przeszedł, a to tylko nasz synek. Chłopacy wyszli przed chwilą na dwór bo Filip już był śpiący (wstało o 5:30) a ja ogarnęłam ten bajzel, pozmywałam podłogi, ogarnęłam łazienkę – wiem nie powinnam bo dziś niedziela.

mikoto nasz tez się niedługo kończy umowa z Polsatem i zastanawiamy się nad nc+

gosiak_85 ja lubię wykopki i zbieranie jagód, niby nie jest lekko ale od zawsze mieszkam na wsi i co roku się to robiło.

Kingusia91 fajnie, ze nocka udana, Filipek szybko zgłodniał bo już o 22.00 a ja jak się położyłam tak miałam problem wstać, wszystko mnie bolało po tych wykopkach ale dziś już jest dobrze. Zrobiłam to ciasto : Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami - przyslijprzepis.pl „niebo w gębie” na wierzch dałam białą polewę

teri114 udanego wyjścia, u nas też słoneczko świeci, troszkę wieje ale też wybywamy po obiedzie w teren, dopóki pogoda dopisuje

Palindromea oby udało się tą antenę zainstalować i Aro już nie musiał się denerwować

Miłej i słonecznej niedzieli

reklama
Dzien dobry !

Nocka u nas super, Tymek przebudzil sie a raczej obudzil o 5:30 ja pattze a biedaczkowi pampers przemokl. Rzadddddko sie to zdarza, ale raz dwa przebralam ale juz nie zasnal. Krecil sie u nas z godzinke. Ootem chlopcy wstali a jak do 7:45 jeszcse pospalam.

Ekil wczoraj porobil sporo a ja przez tp jakos psychicznie odsapnelam i nawet zla nie mialam na co byc :p

Kinia- współczuję wizyty teściowej. Moja dzis przy Tymku przeklnela az mnie zamurowalo . E zsraz zwrocil jej uwage :/

Palin - ja wlasnie sie zastanawiam czy wszystko spakowalam. Jak sie dzis czujesz bk cos podczytalam wczoraj ze nie najlepiej bylo???

Mikotko - jam u Was nocka ?? Zosia obudzila sie znowu ???

Teri - a powiedz mi czy Daria miala jakies oznaki wczesniactwa ??? Ze w późniejszym czasie wszystko robiła z wyprzedzeniem to pamiętam ale jak wyglądały poczatki ???

Tymek wyjatkowo jak na ten tydzień slicznie zasnal na drzemke no ale naodkurzal sie z tatą ;)

Plan byl taki aby łóżeczko zmiescilo sie we wneke ale brakuje paru cm. Tzn sam materac na 120 wchodzi tylko reszta nie. Jeszcze nie zakladam pościeli, zaloze na skurczach albo po oerocie. Na razie wietrzy sie materac, i tych rzeczy za tez nie bedzie ;)

Załączniki

• 1411897255669.jpg
    1411897255669.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 37
Witam się niedzielnie!

Piękna pogoda! :-D niedawno wróciliśmy z kościoła, zjedliśmy śniadanie, moi śpią a ja zaraz biorę się za ogarnięcie porannego bałaganu i podszykowanie obiadu. Nocka kiepska, nie.wiem dlaczego Zosia tak się budzi, wstała dzisiaj o 4. J. Ja usypial w wózku, a ja spałam w najlepsze :-/

Kingusia super wieści! Podaj Proszę przepis na to ciasto i pokaż jak wygląda, brzmi smakowicie :-)wciąż nim.się ciesze :p nareszcie nie robie nic w biegu ;-) my z kolei mamy iść do Teściów na.grilla. Najlepszego dla M. ;-)

Teri i u nas tak.pięknie! Ale macie super plany na dzisiaj! :-D Widzę,że poranek miałyśmy identyczny :-D zupa, fryz i oko, a potem kościół :-D ;-)

Palin super, że taka noc za Wami! jejku, weź jakoś wpłyn na Arka, a jak już Córcia będzie z Wami, to kto będzie z Mikołajem wychodził na dłuższe spacery albo sanki??? Smec :-*

Justa polecam nc + ;-) lecę zobaczyć co.to.za ciasto :-)

Gosiak pięknie prezentuje się kącik Nelki! Tymek dobrze pospaliscie,oby każda noc.juz.taka była!

Gosiak, dziś jest zdecydowanie lepiej. Wczoraj brzuszek skamieniałości, ale to pewnie od nerwów i wysiłku. Ja nigdy nospe bralam, bo nawet każdy ruch Krysi bolał. Dziś przestało, Bałda szaleje, wszystko oki.
Torbę pakowalam według rozpiski z tamtego roku (wtedy wszystko się przydało, niczego nie brakowało; jedynie wody teraz więcej, bo wtedy bo mało). Fajnie, ze chłopaki dali Ci jeszcze pospać.

Mikoto, staram się. Powoli przerzucam na niego drobne zadania (kąpie od urodzenia, najpierw razem, z czasem całkiem sam usypianie wieczorne przejął z przybyciem nowego łóżka; karmienie, nocne wstawanie). On niby wie, ze na poczatku Miki spadie na niego prawie całkowicie, ale jak to wyjdzie w praniu to się okaże.

Justa, no właśnie cos ciągle nie działa, może to być wina zasilacza.

Pogoda się spuje, ale malutki spacer zaliczony. Teraz wszyscy rozgrzewamy się ciepłą herbatą. A zaraz zabierały bsie za robienie pizzy na obiad - Teri narobiłaś smaka ;-)

Palin Aro naprawdę ma sporo obowiązków, świetnie sobie z nimi radzi, poradzi sobie i na spacerze. Czymże jest to wyjście na plac zabaw w porównaniu do kąpieli noworodka :-o Aro, więcej wiary w siebie, Chłopie! ;-) u Was pizza :-) wczoraj wieczorem miałam ogromną chęć na pizze, ale byłam twarda :p za to dzisiaj na drugie danie łosoś z piekarnika z tagliatelle z pesto i grillowanymi pomidorkami koktajlowymi ;-)

Zostało odkurzyc i włożyć łososia do piekarnika.

witam Daria zaraz bedzie konczyć drzemkę i wychodzimy pogoda nadal piękna !! ludzie na krotki rękaw się porozbierali :sorry2:
Mikotku hihi no faktycznie poranek taki sam :-D dziś pogoda na grila super !! udanej zabawy :*
Gosia nic a nic żadnych oznak co prawda była przez kilka dni monitorowana czy wszystko ok ale nic się nie działo oprócz tego że była troszkę mniejsza od innych dzieci :sorry2:w sumie brakło jej tygodnia aby już nie być wcześniakiem :sorry2:

Gosiaczku śliczne łóżeczko :tak: jak jeszcze dojdą wszystkie dodatki to będzie cudnie :-)
Mikoto udanego grilla życze! Moje ciacho jeszcze nie rozkrojone. Tzn spróbowałam tylko maleńki kawałek. Wygląda mniej więcej tak jak na zdjęciu z cukierni w której pracowałam, i z której mam przepis :-ppralina.jpg Na spodzie cienki biszkopt, potem nutella z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i na to bita śmietana. Na wierzchu u mnie jest starta czekolada.

Justa Twoje ciasto wygląda bardzo apetycznie :-) nie przejmuj się sprzątaniem w niedziele. Każdy sprząta kiedy ma czas.

Załączniki

• pralina.jpg
    pralina.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 33
A ja ma chyba dzien dobroci dla mamy :-p najpierw Tymek spal dosc dlugo bo 2,5 godziny, a ze chcialam pojechac na pchli to pojechalam sama :laugh2: polazilam, na spokojnie, odetchnelam morskim powietrzem :tak: nie kupila duzo., ale fakt samotnosci sie liczy ;-) teraz zjedlismy i chlopaki poszli na space. Ja pojde z psem i odsapne bo nogi bola ;-)

Palin - mi duzo rzeczy nie potrzeba, ale mimo tego minimum mam nadzieje, ze dam rade. Zreszta jak czegos bym nie wziela to Emil dowiezie albo poporstu dadza w szpitalu :tak:

Mikotku - obiad brzmi samkwoicie. A ja dzis na kolacje pizze zrobie :-p

Terii - no wlasnie, bo bylyscie na pograniczu takim, ale jestescie najlepszym przykladem, ze teraz juz bezpiecznie. Choc wiadomo kazde dziecko inne i kazdy dzien w brzuszku na wage zlota. Ja tak pisze jakbym juz w szpitalu na skurczach lezala :-p

KInia, Justa - ale Wy ciacha robicie...zjadlabym takiego slodkieggooo !!!!!!!!

Oki lece z psem

Dorzucam foteczki z dzis ;)

Załączniki

• 1411917825573.jpg
    1411917825573.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 40
  • 1411917839474.jpg
    1411917839474.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 40
  • 1411917852700.jpg
    1411917852700.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 42
  • 1411917865494.jpg
    1411917865494.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Gosiak, ją do końca nie wiem gdzie będę rodzić. Planujemyu w Ostródzie, ale czy czasem nagle nie przyjdzie mi tutaj pędzić na porodowke? - wiec staram się mieć co trzeba, tak wysrodkowane.
Ale super łupy. Zazdroszcze Ci tych targów.

Do góry