reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto, nie mamy rowerów, nawet za bardzo gdzie trzymać. Zresztą Miki to wiercipieta, mógłby nie u siedzieć. Ale może pozyzymy od znajomych i spróbujemy (mają tez fotelika do roweru dla dziecka).

reklama
Palin polecam! Zosia jest straszna wierciocha, nie usiedzi w wózku 30 min a na rowerze jezdzimy dwie godziny. Myślę,że świetnie by się u Was to sprawdziło, Arek tez byłby pewnie zadowolony, zawsze to ruch,a faceci lubią być w formie :p

emka - u nas Tymek spi w pizamce bawelnianej, teraz jak mial katarek wkladlaam pod spod body na ramiaczkach. Dzis na noc nie mial bo tatus nie wlozyl. Tez rzadko kiedy sie nie odkryje, czy brzucha wywali golego. Skarpetek nie ubieram. Nie chce go teraz za cieplo opatulac bo przyjdzie zima i co ja mu zaloze wtedy

Ja to mam za to problem jak klasc malutka do snu... tzn w co ubierac , opatulac. Bo wiadomo bedzie bodziak na ramiaczkach plus pajacyk ale co jeszcze ?? nic nie mam/ Tzn spiworek jakis mam po Tymku, juz nie wazne ze niebieski ale to i tak raczki na wierzchu...w rozku ??? nie mam pojecia

My tez myslimy o rowerach na wiosne, ale do tego dluuuuuga drogoa, bo tu ich nie pomiescimy a mieszkanie temat rzekaaaaa...

Palin - a jak u Was z nowym mieszkankiem ?? cos ruszacie czy sprawa ucichla ??

Drugie podejscie Tymka do drzemki chyba wreszcie zakonczone sukcesem, ale posmarowala dziaselka :dry: lazienke juz sprzatnelam , teraz kuchnia albo prasowanie (nieduzo na szczescie) ....

Gosiak, na razie Aro czeka na odzew banku w sprawie zdolności kredytowej. Przegladamy oferty, ale zależało by nam na nowym, żeby skorzystać z programu MDM. Niestety tutaj mieszkań, które by nas interesowały praktycznie nie ma (jak metraż oki, to tylko dwa pokoje, a jak juz 3 pokoje to metraż z kosmosu). Szczerze to ja do końca nie jestem przekonana do kupna mieszkanka tutaj. Dobrze jeszcze w tym roku ruszyć to wszystko, bo w przyszłym banki zmieniają trochę wymogi co do wkładu własnego.

U nas Miki za dnia śpi tylko w bodziaku, a na noc pizamka (koszulka i spodenki, albo pajac bez stop), bez bodziakow pod spodem.

Mikoto, Aro to trochę leniwiec, wiec nie wiem co on na opcje rower powie. Nawet go nie pamiętam na rowerze :p

Gosiak a może welurowe pajacyki? I pod spód body z krotkim, albo cienkim dlugim? Wszystko zależy od temperatury.

Palin J. Odwrotnie :p to sportowa dusza. Także rowery,baseny, rolki, boiska, siłownia. grał w klubie piłkarskim, był świetny, teraz gra w firmie, mają rozgrywki na stadionie ;-) mam nadzieje ze Zosia tez pokocha ruch. Po Tatusiu, bo ja to leniwiec pospolity jestem :-/

Zosia wstala. Akurat poprasowalam, zrobilam paznokcie i ogarnelam siebie. Zosia zje drugie śniadanie i jedziemy na przejażdzke.

Ostatnia edycja:
hejka
wyspacerowałyśmy się pogoda mimo wiatru cudna Dariulka spi a ja spijam 2 kawkę po katarku ani śladu :tak:

mikoto OMG 800 zł !! szczerze nie dałabym tyle z prostego powodu że dzieci lubią niestety gubić kolczyki i chyba serce by mi pękło jakby zgubiła tyle kasy ;-)no ale jak kogoś stać ... ja też rozważam zakupić druga parę przebitek i zmienić na razie tak bo te jedne już mi się znudziły :-ptatuś przyjedzie to kupi córci kolczyki z angielskim zapięciem u nas na bank będą malutkie i jak najchudsze Daria ma bardzo drobniutkie uszka nawet jak uszka przebijaliśmy to Pani mówiła że ma bardzo małe ;-)radzimy sobie kochana wyjścia nie mamy czas leci jeszcze tylko 2 tygodnie ;-)ogólnie dopatrzyałam sie że idą obie górne 2 już prawie widać dolna 2 też na dniach wiec lada chwila bedzie komplet 2 i 4 czyli z 5 ząbków skoczy na 9 :blink:
Palin ach kochana jesteś już zmęczona wiadomo teraz coraz bardziej pod górkę szkoda że Aro sam nie pójdzie z Mikim mogłabyś się w tym czasie np.zdrzemnąć :-(
Daria spi w nocy tak jak Zosia Mikoto a w dzień tak jak Mikuś Palin w samym bodziaku mamy pokój od południa i w dzień nie wazne czy to zima czy lato jest bardzo ciepło daria mimo że śpi tylko w tym body wstaje z mokrą główką :dry:

chcę podciąć Darii z tył włoski bo ma z tył już dość długie ale niestety bardzo rzadkie :dry:chcę jej zrównać na równo z karkiem może by troszkę zgęstniały tylko jak to zrobić jak tylko podchodze z nożyczkami to kręci główką i nie nie nie :dry:na śpiocha tez nie da rady :dry:

aaaaaaaaa i nie uwierzycie wczoraj przyszły książki !!!!!! bez żadnego uprzedzenia nic po prostu przyszły a pisałam ze już ksiażki kupiłam że chce zwrot kasy nosz kurna a ja kupiłam drugi komplet 4 dni temu ale zastrzegłam sobie zwrot w księgarni (bo coś czułam że mogą przyjść z allegro ) i zrobiłam taki myk że te co przyszły od gościa oddałam w księgarni i dostałam zwrot kasy ksiazki takie same wiec nikt sie nie zorientował :-p:-p

Ostatnia edycja:
Teri, u nas tez nagły przyrost ząbków. Jest 5, a kolejne dwójeczkijuz Biela się pod cieniutką warstwą dziąsła. Będzie niebawem 8. W dodatku palce i szczoteczek ciągle pcha do tyłu - może i 4 drgnęły? :O

A u nas ze spaceru do południa nici. Miki jeszcze śpi. Ech, gdybym wiedziała, że tak się roześpi bym cos w domu ogarnęła, a tak czekam i czekam. Teraz to juz się boje zaczynać bo pewnie lada chwila wstanie.

Miktoku - wlasnie myslaam o welurkowych pajacach tylko jakos przekonana do nich nie jestem. Wydaja mi sie za sztuczne dla takiego malenstwa. Muszesisotry spytac w czym ona mala kladla bo tez z koncowki pazdziernika.

Palin -Tymek tez zasnal o 10 jest teraz 12:15 a on nadal spi . Zdarzylam ogarnac lazienke, kuchnie zdrzemnac sie hodzinke. Czyzby smrodek 9rzestawial sie na 1 drzemke ???

Terii - supernze ksiazki wreszcie doszly iudalo sie wszystko pozalatwiac.

Dzis na obiad ogorkowa. Maly wstanie , zje zupencje i pojdziemy na spacerek. Temp nie ma to bez sensu siedziec w domu, a i ki sie przysa przejsc niech mala sie obniza :p

Teri ja też bym nie kupiła za 800 zł :-/ widzialam piękne od 300 zł :-) super,że historia z książkami zakończyła się happy endem ;-) swą tygodnie szybko miną.

Palin pięknie Mikołaj pospal :-o a Ty dobrze zrobilas, że nic nie zrobilas ;-) należał Ci się odpoczynek.

Gosiak Mikotkowy Tata kupił teraz welurowe z next, wydają się fajne, ale Zosia jeszcze w nich nie spi, są za ciepłe. Siostra na pewno coś doradzi. Super,że wygospodarowalas czas,na drzemke :-)

Właśnie wrócilysmy z roweru. Zrobiłysmy 20 km ;-) Spotkalysmy tez kuzynke, koleżankę, babcie i ciocie. Bylysmy na placu zabaw. Na plotkach z Sasiadka. Odebrałysmy paczkę od kuriera. Owocny czas :p Zosia usnie a ja zjem obiad.

reklama
Gosiak, Miki zasnął przed 10, a wstał 13.20 (naszego czasu). Drugiej drzemki nie będzie.

Mikoto, a ja się czuje, ze ten czas jest stracony,mogłam cos zrobić, niekoniecznie meczacego. Muszę poprac ciuszki Krysi to będę prasować na takich drzemkach.

Jeszcze godzina i wraca Aro, trzeba będzie wyjść po zakupy.

Aaaa, Krysia chyba chce wyjsdc przez brzuch! Skóra mi pęka :O :-(

Do góry