reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Witam niedzielnie.
Tosiu cała noc goraczkował bidulek, na dziasle krwiak, wymecza go te 4 strasznie! Pół nocy nie spał. Dawalam mu schłodzoną marchewkę,
Paulus zdrówka kochana dla was. A może spróbuj z wygazowana pepsi? Pomaga.
Emka
mi też często tel zjada posty wiem co to za ból :banghead:

Witram niedzielnie,

dzis slonko pieknie swieci ale wieje. Mimo to jedziemy po drzemce Tymka na plaze. Ja zalegne i bede siedziec :dry: troche mnie to stresuje, bo z wyprawka dla malej kwiczymy troche, a na pchli boje sie jechac tzn . chodzic tam 2 godziny . Poczekam do wtorku.

Wczoraj wyczytalam na jakims forum, ze krotka szyjke uznaja tu od 19 mm , wiec jak nic lapie sie . Zobaczymy co powie polozna i co zrobia. Oby cos bo chcialabym wiedziec ze wszystko ok i dzialac dalej. Nie lubie tak lezec. CHoc i tak duzo tego nie robie, ale czuje sie ok.
Ale nic dosc marudzenia, choc pewnie jeszcze nie raz bede bzioczyc tutaj na nich :sorry2:

Emka - ja z tel tez bym sie denerwowala pisac, wiec rozumie Twoja irytacje

MatkaEwa- ciesze sie ze urlop mimo wszytsko sie udalo. Zdjecia pstrykal moj mezulo ;-) fakt suwaczek zasuwa, ale to dobrze bo ja do 36 tyg chce dotrwac

Paulus - moze to na zabki ?? chyba ze Natek ma juz wszystkie ??? mimo, ze dopiero cow rocilismy z Polski chetnie bym sie znowu wybrala (oczywiscie bez takich upalow bo puchlam :-p) wiec zazdroszcze....

Tymek tez dzis poplakiwal w nocy , ale juznie wiem od czego. Gora co byla na wyjsciu wszytsko wyszlo, dolna 2 jeszcze nie tak widoczna aby miala sie przebijac. Watpie ze to 4 na gorze ruszaja :baffled:

Dziewczyny czy tym nasźm maluszkom ząbki nie moga wychodzic bezbolesnie?!
'Gosiak uwazaj na siebie ,na tyle ile sie da lezaku.

U nas obrzek na nozce po szczepieniu. Teraz nie wiem czy od wtorku tak rosl sobie powoli czy dzisiaj wyskoczyl. Kupilam juz masc,oby zeszlo.

MatkaEwa - lekarka w Polsce powiedziala, ze szyjka na 1,5 cm dokladnie napisala 1,5-1,5-0 czyli zamknieta , ale jest twarda. Mam nadzieeje ze taki moj szyjkowy urok bo czuje sie dobrze. I tak naprawde gdybym nie poszla nawet bym nie wiedziala i funkcjonowala normalnie,ale jak tylko moge to poleguje :tak: staram sie myslec pozytywnie bo plamin, skurczy nie mam.

Emka - u nas obrzek byl jakies trzy dni, teraz juz nic nie widac. Oby masc pomogla szybciutko

Gosiak niektore kobiety faktycznie maja taki urok i szyjka jest krotka od samego poczatku ciazy. Wazne,ze twarda i zamknieta,choc znam niejedna wystraszona co pol ciazy chodzila z jakims tam rozwarciem i jeszcze przenosila do 2tyg po terminie;)

Gosiak nie przejmuj sie ! Ja w 31 tyg mialam juz rozwarcie na 1, 5 lub 2 palce. Co prawda przelezalam 5 tygodni z krazkiem, ale gdybym potem nie lazila po schodach to bym pewnie bym jeszcze przetrzymala.

hej laski

Gosiu a nie dała ci przeciwskurczowych? nie chcę ci dowalać tu zmartwień, ale zapis 1,5-1,5 - 0 świadczy tylko o tym, że wewnątrz jest zamknięta, a od zewnątrz jest skrócona i rozwarta, ja z takim stanem dostałam nakaz leżenia i faszerowania się tabsami przeciwskurczowymi 3 razy dziennie, no ale u mnie to był 18tc

reklama
Nasz weekend intensywny. Laura pół nocy dzisiaj nie spała. Płakała co troche. Już nie wiedzialiśmy co robić :-(

Ale dzisiaj mi to wynagrodziła. Powiedziała pierwszy raz MAMA!!! Wreszcie :-) najpierw mówiła "mam mam" a potem za kilka godzin już mama :-) ale się wzruszyłam :tak:

Do góry