reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Madzia, współczuję nocki. Już zaczynam wiedzieć co to znaczy .. :( Znów mały się budził. Nie wiem czy to nie wina smoczka jednak...Do zasypiania mu zaczęłam dawać bo nie radził sobie ostatnio z zaśnięciem samodzielnym i moze on w nocy też chce iść na łatwizne i se cyckać a nie jeść ...aczkolwiek jak próbuję mu dać smoczek to przeważnie wypluwa i krzyczy.. Sama nie wiem o co chodzi. Śpi też bardziej nerwowo.

Kingusia, nie wiem czy Ci pisałam ale moja bratanica też urodziła się z naczyniakiem. Miała na oczku. Teraz ma 8 m-cy i po naczyniaku generalnie nie ma śladu. Zniknął sam !

Emka, jeżeli mała jest na sztucznym to powoli możesz dawać już marchewkę jabłuszko, to co jest od 4 m-ca jak również kaszki i kleiki.

Gosiaku, Hubcio jest chyba z wagą tuż za Karolkiem i Jasiem :) Za tydzień idziemy się ważyć i wydaje się że 8 zobaczymy :)

Potem wiecej naskrobie. Idę głodomora nakarmić i chce skoczyć do CH

reklama
Dzien dobry,
Kingusia - -2 !!!! to juz przymrozki macie

terii - moze i ja podam tego kleiku...widze, ze TYmek sciagnal by jeszcze cos z butli a tu pusto...bo zanim powprowadza sie te nowosci i bedzie solidna zupka zamiast mleka to przecieztych paru lyzeczek sloiczka nie moge liczyc za posilek

Robaczku - to powiem Ci, ze nie widac tego po nim, az sama ciekawa jestem ile tam bedzie :)my pojdzemy sie zwazyc jakos w polowie miesiaca i pewnie z 7 kg bedzie...
Dzika- zycze powodzenia z tesciami...wim, ze latwo nie jest

U nas pogoda taka sobie, tzn slonca zero, ale jest juz jakies 15 st a dopiero 9 rano. Wiec dzis spacer obowiazkowo, choc niby popoludniu zapaowiadaja przelotne deszcze. Ale jak tu teraz Tymka ubrac....

Maz mnie doprowadzi niedlugo do szalu...mowie, ze cos malemu oczko lzawi, i czasem jak oddycha to glosno...i co uslyszalam...to zadzwon moze do tego lekarza co byliscie w Polsce...no rece opadaja, a on przepraszam to jasnowidz jest, ze bez osluchania mi zdiagnozuje dziecko ??!!:wściekła/y:

Tymek drzemie, wiec mam chwilke na bb i fb :tak:

Ostatnia edycja:
hej kochane
Kawka nr 2.Dzieci dziś szaleją, pierwsza mi wystygła:baffled: Wszystkie chyba wiecie, ze rezonans u Antosia wyszedł dobrze, ma natomiast wielopłytkowośc i podejrzenie niedosłuchu więc czeka nas wizyta w poradni hematologicznej i audiologicznej. Hematolog dopiero po kontrolnym badaniu krwi za 2 tyg a audiolog w przyszły piatek. No i syreny dają znac o sobie

Cześć BB mamusie :-). Dziecko zabrali mi na spacer dziadki i mam chwilę . Kurcze nie wiem jak go ubierać na te spacery z dziadkami bo oni jak marudzi to go z wózka wyciągają i noszą :baffled:. Ubrałam go dziś w zimowy kombinezon :-p.
Madzia - ja nie pomogę w sprawie kleiku :-( Nigdy go nie podawałam dzieciom . Ja cycem tylko karmię , nie odciągałam też mleczka nigdy . Ale inne dziewczyny dają to pewnie pomogą :tak:

i ja się witam (niech żyje BB :])
Lolowi dalej furczy w tym nosie :/ najgorsze jest to, że codziennie muszę go targac ze soba do tego przedszkola :/ ehhh nie wiem czy zima nie bede go zostawiała na chwile z sasiadką :/ tylko jak on to zniesie - toż to cycuś mój :p Jak wychodze a on zostaje z Luką to już po 10 minutach jest płacz, a jak wracam to patrzy na mnie z takim wyrzutem a na cyca się rzuca jakby nie jadł 3 dni (a wcale głodny nie jest)

Madziu - może faktycznie Tymek potrzebuje dodatkowej porcji kaszki albo kleiku :p albo niestety albo i stety bardzo potrzebuje swojej mamy :p Pocieszę Cię - Karol się budzi co 2 godziny, co noc tak samo :p

Kingusia - a dla mnie i tak Laurka jest piękna, czy z naczyniakiem czy bez :)

Wenusjanka - psujo Ty :p Oby nowy wózek okazał się tym jedynym najlepszym :p A i my bedziemy musieli zmienic wózek, na szczęście mamy taki po Tosi "terenowy" :p jeździła w nim może ze 2 miesiące, bo mi nie pasował (ciężki a po schodach musiałam go znosci z 2 piętra jak mieszkaliśmy u teściów), i wylądował na strychu u mojej cioci :p teraz na zimę będzie jak znalazł, no bo przecież Lolo w gondoli to na styk jest :p (a tamta jest duża :)

Dzika - i ja powodzenia z teściami życzę - heh ja z moimi mieszkałam ok rok :) i nigdy wiecej !!!!! widzimy się raz na 2 tyg na obiadku w niedzielę i wystarczy w zupełności :)

Robaczku - a tak narzekałaś na brak pucków :p całusy dla Hubusia w te poliki :***

Morena - witaj siostro marnotrawna :p oj my też zaczynamy batalię z katarem, który próbuje wkraść się do Lolowego nosa ehhh zdrówka dla Gabryni :**

MatkaEwa - oj tak, suwaczków na bb nic nie zastąpi :)

anula i jak Ty dajesz radę z tak częstymi pobudkami? ja coraz gorzej.. cały czas mam tylko jedno oko otwarte :-p
dziś włączyłam fb, ale dla samego włączenia i już obiadkiem pachnie - krem z brokułów z gorgonzolą oraz spaghetti :-)

planuję też umyć okno, chociaż w dużym pokoju.. ale.. zimno tam strasznie. a Tymcio śpi na balkonie, pewnie tylko chwilkę, bo mam ambitne plany porządkowo-organizacyjne :-p

macie jakieś przepisy sprawdzone na nagłych gości? mogą do nas chrzestni Tymka wpaść po jutrzejszych naukach, ale nie wiadomo.. więc muszę być przygotowana, żeby coś na szybko zrobić. proszę o pomoc :-)

edit: pospane....

Ostatnia edycja:
Za cholerę was nie nadrobię...Maluchy nie dają dziś nic zrobic, kawę łykam w biegu:szok:Dziś mam zebranie w Macka szkole, moja siostra przyjedzie do dzieciaków.A ja wam powiem, chętnie wyjdę na ta godzinę, nawet na wywiadówkę:-D
Gosiak ja Milusi dawałam kleik, na swoim mleku rozrabiałam na 100 ml 2 miarki przez smoczek awent 1, 2, 3 lub wedlug przepisu z opakowania łyzeczką.Najpierw dałam jednego dnia jej 5 małych łyżeczek żeby zoabczyć reakcję

Wenusjanka - my w gondoli mamy bezow (albo szary to moze), a spacerowka grafitowo-niebieska

Zastanawiam sie czy nie przejsc na spacerowke...w gondoli sie miescimy ale Tymek pospi pol godziny a potem jest nerw bo nic nie widac, a niebo juz nie jest interesujace. Drzew z kolei nie ma wszedzie. Spacerowka rozklado sie na plasko w raszie czego, tylko ze jedyny minys to taki, ze montowana jest tylko przodem do kierunku jazdy i czy nie bedzie si bal??? Jak mysliie

reklama
Madzia - juz sie przyzwyczailam i opatentowalam sposob ze nawet sie podnosic nie musze :p co do dania na szybko hmmm moze zrob/kup kawalek jakiegos ciasta, a jesli beda glodni to zrob jakies fikusne kanapeczki ?? albo krakersy z jakas pasta ?

A ja ponawiam pytanie o danie z kukurydzą :p popcorn odpada (bedzie w menu przedszkola :p)

Do góry