reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

AnuasiaK właśnie pisałam i wołałam o pomste do nieba bo Hubert też zaczyna mi sie budzić w nocy. Ładnie przesypiał do 6 czasem 7 rano bez żadnej pobudki a tu dziś o 1 i o 4 :szok::szok: Trochę się martwię, żeby mu tak nie zostało. Mam nadzieję, że to skok rozwojowy i za chwilę będzie spać normalnie.
Natomiast co do kładzenia, ja ubieram mu tylko pajacyk, bez body i w łóżeczku przykrywam kołderką. Jest zawsze ciepły ale nie spocony. Do tego lubi być tak opatulony. W dzień go kładę na bodziaku gdy jest na długim rękawie i w koszulce gdy ma body na krotki i zawsze w gołych nóżkach - opatululony kołderką nie marznie

Isis, po dupce powinnaś dostać za takie późne odwiedzenie gin :angry: Ja też się wybieram bo po intensywniejszym dniu boli mnie blizna :( jakby mnie ktoś kopnął :/ Obawiam się, że chyba jestem źle zszyta bo nie wiem czemu mnie boli.

Natis,
to jakaś paranoja z tym uczuleniem na mleczko ....

Madzia z tym czatem też nie wyrabiam :D wieczorami najczęsciej tylko czytam z tel. W dzieńczasem coś skrobne przy kawie :)

Wenusjanka, też ostatnio, co mnie bardzo cieszy, Hubert bawi się rączkami i łapie zabawki - jak coś ma w ich zasięgu orazu wyciąga doń rączki :)

Teri ja bede walczyć by bb nie umarło. Fakt tez nie za czesto pisze ale jakby kazda z nas jednego posta dziennie naskrobała to by było 50 postów dziennie :) Wiec kobitki, nie czytac tylko a jeszcze skrobnac !!!!Apeluje !

Dzis była, "nawiedzona" przez mame i bratowa - to juz drudzy goście w tym tygodniu - WOW :):)
Fajnie było z kim kawy się napić na żywo i nawet ciasto upiekłam :)

Lecę marudkę spać położyć. Godzinkę leżał na macie i sięzmęczył :)

reklama
madzia - sprobuj nie zaszkodzisz przeciez Tymkowi

Co do spania...my wczoraj o 19 dalismy 200ml (tyle wczesniej nie jadl) i chcielismy zobaczyc jak dlugo pospi...a on jak nigdy po 23 jesc wola!!! zawsze byl dluzszy odstep czasu. Wiec cos jest na rzeczy

TERI myslalam, ze niegrzeja ale okazalo sie ze moj zdolny maz nie odkrecil jednego zaworu od ogrzewania ;-) teraz juz robi sie cieplutko :-D
EMKA Karina tez tak robi z palcami, ze az wyglada jakby sie cofalo ;-)

Karina dzisiaj senna cos, ciagle spi o_O
Robaczku postaram sie pisac min posta dziennie ;-)

madzia ja mam zerową wiedzę w kwestii rozszerzania diety,dlatego też prosiłam,żebysmy tutaj otworzyły dodatkowy watek i właśnie pisały co ,jak ,kiedy i dlaczego;-):-D W takim razie traktuje Twojego posta jako pierwszego-mamy pierwszą próbe:tak:To teraz czekamy na efakty,czyli albo dłuzszy sen,bo mały bedzie bardziej nasycony albo -oby nie-jakaś wysypka,bóle brzuszka...Wiadomo,ze wprowadzanie nowych pokarmów będzie na zasadzie prób i błędów:( No to życzę Tymkowi fajnego długiego snu z pełnym brzuszkiem i dla mamy też mega nocnego wypoczynku:))

Oj chyna trudny okres mamy bo to chyb skok rozwojowy i większe zapotrzebowanie na jedzonko.
Hubert w nocy zaczął się budzić a i w dzień częściej domaga się cyca i tak jak jadł co ok 3 godz to teraz po 2,5 godz jest wrzask i krzyk i zjada najczęsciej co 2 godz. ale przy tym pucule mu rosną :)

Emka, nie pamiętam karmisz butelką czy cycem ?

Wenusjanka
, ja mam podobny wózek do chico, peg perego pliko3 - jest super, szybko się go składa i ładnie wchodzi do auta. A Roana nie możesz reklamować ? Niech naprawią i sprzedaj go - zawsze coś do przodu

Madzia
, żeczę po tym kleiku długiej nocki :)

no to grzecznie napiszę jednego posta;-) co by bb nie zdechło :tak:
Robaczku - u nas też karmienie częstsze i budzenie częstsze:sorry2: a pucuły już maksymalnie duże :sorry2:
Madzia - no ciekawa jestem czy ta łyżeczka kleiku coś da ...
Wenusjanka - ja też truchło i też wolę bb :tak:. Aczkolwiek czasu mało .. No i współczuję wydatku wózkowego.
Zbieram się do łóżeczka , bo jak to skok rozwojowy to mnie czeka ciężka noc. Dobranoc.

PS. Wiecie co ??? Lubię na BB moje suwaczki :-) FB takich nie ma :-p.

Moje dziecie tez pcha lapki i to tak ze krztusi sie slinka, kotrej nie polyka i ktora wydostaje sie z gracja na zewnatrz :tak:

Marys - my tez mielismy dluzsze drzemki, ale przetrzymalam Tymka od 16 do 19 zjadl i padl, oby troche pospal

Wenusjanka - przykro mi z powodu wozka, ale przynajmnije bedziesz miala to co lubisz

Madzia - do rozrobionego mleczka poprsotu dosypujesz kleik czy jakos inaczej ?? moze dziurka w smoczku teraz za malutka i ciezko szlo

Robaczku - cos z jedzonkiem jest. My co prawda na butelce ale te 150ml (plus mleczko) idzie teraz gladko i jakby mial wiecej pewnie te z 30 ml to by wciagnal...bo tak pije i nagle pusto.... A gdzie u Hubcia pucki sa??? bo jakos nie zauwazylam :-D

MatkaEwa - fakt suwaczkow tam brak a tu wszystko pieknie widac :tak:chyba pora zmienic zdjecie mego syna...

reklama
Jedna lyzeczka dosypana do mleczka cudow nie dziala.. wlasnie sie karmimy.. Ciekawe za ile kolejna pobudka :/

MatkaEwa jaka dawke polecasz? Ja wiem, ze na starszaka dzialalo.. ale starosc nie radosc i nie pamietam, jaka ilosc :(

Do góry