reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Cześć dziewczyny. Zastanawiam się też nad kupnem chusty,ale tej Tai mai czy jakoś tak,ostatnio któraś wklejała tutaj link z allegro. Tylko jak zimną sobie radzić?Przecież ta bluza specjalna,o której też dużo tutaj pisałyście nie wystarczy na takie zimnisko...Jak się wtedy ubieracie i maluszki? Pogoda dzisiaj do d...:(Jesień:(( Miłego dzionka

reklama
Anielek - hahahaha dobre skojarzenie !

Dmuchawcu
- tak wysylalam kurierem tylko, ze przesylki PL-UK

Dziewczyny czy jak spotykacie kogos pierwszy raz po porodzie to tez slyszycie pytanie cz karmicie piersia?? NOz kurde co kogo obchodzi czy ja karmie piersia, butelka czy moze lyzeczka juz bo mam genialne dziecko :confused:

Emka - wiesz ostatnio tez myslalam, ze niestety zima bede musiaa zrezygnowac z chusty i czy po takim czasie Tymek sie nie odzwyczai...bo w kombinezon i do chusty???chyba nie bardzo

Gosiak a widzisz nie pomyślałam o tym, żeby tak zagospodarować mój pokarm:tak:

emka ja kupiłam Mei Tai - jeszcze nie nosiłam Zochy- jeszcze poczekam chwilkę, bo główke zaczyna coraz lepiej trzymać. Ja zakupiłam ją przede wszystkim na potrzeby domowe - biegam z góry na dół i nie zawsze mam możliwość trzymać ją na rękach, a tak ułatwię sobie życie. Tę kupiłam:
Nosidełko Mei Tai 2w1 Tree/Earth, Amazonas (3514467945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

GOSIAK jak tylko wyszłam ze szpiatala miałam już sto pytań o karmienie...Nie wiem,jakiś głupi nawyk jest w Polsce,że najpierw pytają:a karmisz piersią?a poród naturalny czy cc? To są dwa podstawowe pytania,które drażnią,bo co to kogo obchodzi!!!Nie zapytają jak się czujesz,nie powiedzą np.macierzyństwo Ci służy itd Mnie to strasznie irytowało,bo akurat miałam mega doła,że laktacji nie rozchulałam...Poza tym chwile przed porodem zadzwoniła kumpela i mówi: już tak nie przeżywaj,że jedziesz zaraz na poród,bo jedziesz tylko dziecko z brzucha wyjąć,w sensie,że tylko cesarka... Ja pierd...no myslałam,że ją trzasnę! Nie rozumiem dlaczego wiekszość kobiet rodzących sn czują się lepsze od tych po cc,bardziej dumne są,że niby więcej bólu zniosły???Ja akurat fatalnie zniosłam cesarkę,leki na mnie nie działały,zdychałam 3 dni.

czesc kobietki . Ja już po kawce . Dzieciaki w szkołach . Jaś na rękach moich gada do mnie a ja w komputer gapię :baffled:
gosiak - też sie zastanawiałam jak chustować zimą .... Dmuchawcu ??? jak to się robi zimą ????
kingusia - faceci:cool2: nie denerwuj się kochana bo obawiam się , że to nic nie da :baffled:
Dmuchawcu - co ile karmisz Helcię ???? ZJaś zajada co 2 godziny ale się zastanawiam nad wydłużeniem przerwy ...
Mikoto - cieszę się , że jest poprawa u Zosi :tak:

Hejka dziewczynki w pochmurny dzień
Ja wam dziewczyny powiem że ja mam mojego chłopa dość najchętniej bym go oddała z reklamacja jego rodzicom tylko najpierw musiał by zrzec sie mieszkania bo sie spólne a ja mu nie oddam :/
Ja dziś mam dzień zalatany Kacpra odesłałam do szkoły o 13 muszę iść po niego na 16 na wywiadówkę ale przed tym muszę iść na miasto po książkę której nie kupiłam młodemu do szkoły...
Sorki dziewczyny że zawsze o sobie i wam truję trzy po trzy ale ja coś po tym porodzie nie jestem sobą nie raz to mnie depresja bierze uciekam na miasto

Dziewczyny, zimą są dwie opcje:
albo kurtka zimowa:
Pentelka ZIMOWA KURTKA DLA DWOJGA L Rewelacja !!! (3523225725) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

albo wasza kurtka rozsunięta i takie cuś:
Pentelka OSŁONKA dla chuściaczka błękit TANIO!! (3502920318) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Część zimy można przetrwac zakładając bluzę polar pod chustę, dziecko w polarowy kombinezon i na to bluzę polar tą specjalną:tak:

Ja zamierzam nosić całą zimę w chuście, tak tez nosiłam starsze pszczoły.

Ewa- u nas z karmieniem jest dziwnie bo Halszka przesypia mi juz cała noc bez jedzenia-czesem nawet 8 godzin:szok: Za to potem je co godzinę do spacetu, na spacerze 4 godzinna przerwa, a potem im blizej wieczora, tym czesciej.

Ostatnia edycja:
reklama
emka - no wlasnie, ja co kogo spotykam to pierwszye pytanie karmisz cycem.... przeciez sa rozne przyczyny nie karmienia i tak palnie jeden z drugi a czlowiekowi si przykro robi.... zarowno z porodem. Wydaje mi sie, ze po ceasarce i tak kobietki gorzej sie czuja, dluzej sie mecza , a to tez nie zaszwe ich widzi mi sie" bo latwiej". Moze sie to kiedys zmieni....

Szukam jakis rajstopek chlopiecych. BO jak do chusty Tymka wsadzam to zawsze mu spodenki sie podciagaja i golymi girkami swieci. NIe lubilam nigdy rajstopek u chlopcow (u siebie tez :-p) ale mam nadzieje, ze trafie na jakies ladne :)

Do góry