reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Sara masz racje... wkurza mnie że on śpi :dry: najchętniej przywalilabym jakimś garnkiem w kuchni żeby się obudził :-p ale szkoda mi Laury bo przysypia...
Dmuchawcu ja też jednak zrobiłam sobie kawę. Najwyżej się przekręce :-p
Mikoto strasznie się cieszę że u Zosi taka ogromna poprawa :tak:

reklama
wisieńka: taka mądra to ja nie jestem... ;-) Być może jej coś nie podpasowało: pani, koleżanki, itp. Trzeba dać trochę czasu. A może przyczynił się też fakt, że Antoś jest w domu z mamą, a ona musi iść do przedszkola? Daj jej czas i nie wypytuj za często o przedszkole. Może tak rozmową wieczorem pokieruj, że sama powie o co chodzi. Dzieci lubią odniesienia do bajek, zwierzątek. możecie pogadać o misiu(?) który nie chciał chodzić do przedszkola. zapytaj ją jak myśli: czemu on tam nie chce chodzić? Może poda ci przyczynę. A jaką? No pewnie taką jaką ona zna. Tyle mogę Ci poradzić...

Aha! Z mojego Bartka ciężko coś wycisnąć. Działał (jak był mały) taki patent,że rozmawiałam z nim za pomocą jego ukochanego niebieskiego misia. Misiowi więcej powiedział niż mi...

mikoto: cieszę się, że z Zośką lepiej. I to jest najważniejsze. O to nam-matkom chodzi, żeby dzieci były zdrowe i szczęśliwe. Udało Ci się to osiągnąć. Nie ważna forma- ważny cel. :-)

Ostatnia edycja:
Mikoto- ja tez sie cieszę, kochana!:tak::-)

Komu tam sie kawa skończyła? U mnie cały dzbanek:tak::-D

Sa-ra - ja tez pakuje paczki, Spredałam ubranko do chrztu i kurteczkę też:tak:

Dmuchawcu ja poproszę kawy jeszcze - właśnie kończę moja ulubioną włoską - po 3 miesiącach smakuje wybornie:tak::tak:

Wisieńka tak jak radzi anilek + dużo cierpliwości, rozmów i tłumaczenia

Dzien dobry i ja sie witam,
TYmek po sniadanku ma drzemke wiec ja wcianm swoje i zaraz herbate zrobie.
KIngusia - mam nadzieje, zejednak dzien bedzie nalezal do udanych. U nas tez pochmurno i na dodatek zimno! mam 8 stopni za oknem brrrrr

Wisienko
- na pewno dasz rade...ladnie sobie to zoorganizujesz i nim sie obejrzysz bedzie juz weekend

Bona - wow kolejna uzdolniona mamusia z nami :tak:

Sara - tez nie wiem gdzie bede to upychac...jeszcze pare takich wypadow a szafy nie pomieszcza :-D ale za to ja oko moge cieszyc
Dmuchawcu - jestem jestem...pamietaj ze u mnie godzinka wczesniej wiec dopiero 9 :tak:

Mikotoko - ciesze sie ogromnie, ze ZOsia dobrze sie czuje. A co do pokarmu ...nie mozesz pomrozic i potem wiekszej porcji zaniesc do banku mleka?? w jakims szpitalu na pewno maja, a dla wczesniakow czy noworodkow pokarm z piersi bardzo sie przyda.

anilek ja jej mówię, ze Antoś idzie do swojego przedszkola, Mila do swojego a mama do pracy żeby nie była zadrosna i nie martwiła się, ze jak wróce do pracy to jak tauś zniknę na długo. Spróbuję z tym Misiem. Dzięki
dmuchawcu mi się skonczyła kawa i power :confused: a pranie w pralce czeka na rozwieszenie(napisałam najpierw w lodówce)
Kingusia ja ci radzę Nie bądz CICHO :-DNiech się męczy, a co!

Kingusia - wpadnij do sypoialni i sie pokrec troszke...tu co schowac tam wez i tyle :-p

Bylam pewna , ze 9 wypada we wtorek a to dzis !!!!!! najpierw przychodzi do nas polozna srodowiskowa a potem druga tura szczepien!!! Prosze o &&&& za Tymka, aby dzielnie to zniosl :tak:

Lece herbate robic.....mnie nadal w nosie kreci, terazgardlo drapie...ehhh nie widze tego dobrze. Jakas kuracje zastosuje dzis na noc

reklama
Do góry