reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu, napisz jak otrzymasz bluzę. Też chcę zamówić ale ciekawa jestem jak wychodzą rozmiary. Zamówiłaś też golf ?

MatkaEwa, ja zostawiam Seweryna na świetlicy. o 13:30 kończy i odbieram go od 15. Wylata się zawsze z kolegami a w domu się nudzi - brat jeszcze za mały do zabawy :)

Skalbka, generalnie na cycu mleczko może się całowicie trawić i nie być kupek. U nas najdłużej nie było 7 dni. Teraz robi 1 dziennie, czasem co drugi dzień. Może choć do położnej zadzwoń ? Lepiej się upewnić czy czekać czy ingerować. MatkaEwa aż 5 na dzień ?? Widać co dziecko to inaczej :)

Ciekawe czy dziś uda mi się poćwiczyć. Hubert zasnął w huśtawce Chyba go wyłączę żeby za godzinke jeszcze na 30 min zmrużył oczka.

A miałam do Was dwa pytanka:
czym obcinacie paznokcie i jak często ? ja nożyczkami i niemalże co dzień i i tak co rusz jest gdzieś zadrapany. Zawsze takie ostre mu odrastają, a staram się ładnie na okrągło - fakt graniczy to z cudem.

reklama
chwalę się - ćwiczylam dzis 6 weidera :) nie było by zle gdyby nie bolał mnie tak strasznie kregosłup jak sie polozylam na podlodze.
asystentów mialam 3 - Seweryn liczył a S nadzorował z Hubertem , bo ten znów nie miał ochoty na drzemkę, Za to teraz juz kima przy cycu:)

Ja nie moge sie zabrac za cwiczenia...patrze w lustro wygladam okropnie, juz sama sobie sie nie podobam...cera jakas okropna sie zrobila...moze to przez zmeczenie...
Wreszcie skonczylam prasowanie, pochowalam wszystko, poskladalam reczniki i zmienialm posciel. Teraz jeszczew obiad na jutro, kapiel Tymka i po dniu.

Kochane , robi nam sie ciemieniucha....czy oprocz posmarowania glowki oliwka , a potem umycia i wyczesania cos jeszcze robic???? Kurcze, myjemy glowke co 2 dni a i tak sie zrobila :-(

Slubny stwierdzil, ze bedzie aplikowal o ta prace....wie, ze ja mowie stanowcze NIE wyjazdowi . Niech robi co chce, moje zdanie i tak widac sie kompletnie nie liczy.

Ale jestem ciekawa tej bluzy. Ja chcialabym zamowic ta przod/tyl i pewnie czarna, choc moze kolorki ladniej na zywo wygladaja.

Hej kochane!
Ale ten czas zapiernicza. Nie miałam go zbyt dużo, żeby Was nadrobić. W końcu się udało. Moje dziecię zasnęło o 16.00. O 17.30 pocyckało i śpi dalej. :szok: U nas to szok, bo on śpi max 1h w dzień, a zazwyczaj po 1/2h. Dziś już go chyba nie wykąpię.:no:

Dobrze, że Was mam. :-) Któż inny zrozumie nasze rozterki: kąpać- nie kąpać? Kupa za często- za rzadko? Śpi za dużo-za mało? ISTNA GRUPA WSPARCIA. Od samego początku od ciąży- tylko "problemy" się zmieniają. :tak:

Gosiak - nam się zaczęła robić ciemieniucha na wczasach . Pani w aptece poleciła krem Allerco, krem emolientowy natłuszczający, 40 ml - Portal Dbam o Zdrowie . Po dwóch dniach zeszło całkowicie. Ale może i oliwka da radę :tak:

Robaczek - Ty to jesteś !!! Fiu fiu ... szósteczka weidera . Ja muszę zacząć od skłonu i przysiadów :-p. Normalnie zardzewiałam :baffled:
Pazurasy obcinamy raz w tygodniu . Czasami się drapnie kocurek :tak:
Ogarnę wieczornie chatkę i spadam do łóżeczka . Dobranoc .

moje odchudzanie sprowadza się do tego, że nie jem wieczorem mojej fobii, czyli wafelka w czekoladzie... :zawstydzona/y: Najukochańszy jest Prince Polo... Mniam... Ale nie zjem. Dopiero jutro. Do kawki. Albo inny, ale w czekoladzie. Tyle, że Prince to prince. Nic go nie pobije... Ehhhh te słabostki. :no:

reklama
Paulunia8713 ale fajnie mały Ci sypia, mój ostatnio jak idzie spać o 20.00 to ma pobudki o 1.30 i 4.00 a o 7.00 już wyspany i gotowy do zabawy
dmuchawiec udanych zakupów

RobaczekII ile lekarzu tyle opinii na temat chusty, też bym była zniesmaczona takim gadaniem.
Jeśli chodzi o obcinanie paznokci to obcinam nożyczkami (dziś właśnie obcinałam, bo zdążył się podrapać), raz w tygodniu co najmniej,
Super, że udało Ci się ćwiczyć, u mnie na razie na chęciach się kończy, chyba będę musiała się nastawić i o 20.00 ćwiczyć jak kiedyś, bo prędzej to raczej nie dam rady

gosiak_85 my też przechodziliśmy ciemieniuchę, najlepiej sprawdziło się u nas posmarowanie kremem Bambino po ok. 1-2 godz. wyczesanie i później kąpanie, teraz myję małego w szarym mydle i jak na razie nie ma powrotu

Do góry