reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzika- szukaj, szukaj. Ja szczerze mówiąc najchętniej spotkałabym się z Wami bez mojegl męża i starszych pszczółek. Potrakowałabym ten wyjazd jako odpoczynek od nich:sorry2:

Korba- na grzybki z Zosią?:-)

Zamówiłam bluzę rozmiar L:tak: Jak bedzie za duża, to wymienię. Wzięłam do niej też golf-komin w tym samym kolorze:tak:

reklama
Dzień dobry

Witam się z kawką ale w nie najlepszym humorze :sorry2: zamówiliśmy w poniedziałek leżaczek, kurierem to powinien być szybko ale tym cholernym DHL-em znowu mi paczka utknęła w Częstochowie :wściekła/y: już raz miałam taki problem z tą firmą że trzymali moją paczkę 3 dni w Częstochowie! :no: myślałam że to wyjątkowa sytuacja ale chyba się powtórzy historia.
Nic już nie zamówie DHL-em.

Wisieńka dobrze masz :-p Maciek zrobił leczo :-)
Dmuchawcu myślę że roz M wystarczy. Jesteś szczuplutka a ta bluza pewnie jest dostosowana do rosnącego dziecka.
Dzika znalazłaś coś fajnego?

Moja myszka przesypia już prawie każda noc :-) tylko w dzień coraz mniej śpi :sorry2:

Witam i ja, trochę spóźniona na poranną kawę, ale mam gigant i mocną herbatkę laktacyjną bo teraz ja mam braki w mleczku.
Korbuś witaj, dizecięTy moje marnotrawne ! Kciukaski trzymam już długo długo za moją kochaną Zosieńkę &&&&

Justa, Sklabka
i moje ćwieczenia wczoraj diabli wzięi :) Chyba Hubert wyczuł ,że mamunia chce zadbać o siebie i z zazdroości, że nie o niego, stweirdził, że nie będzie spać tylko godzinę wisieć na cycu. i tak o mojej godzinie "0" , czyli 18 przyssał się i do o 19 odessał, a to już była pora kąpieli :)

Isis
, może Mały był taki głodny, ze nie miał cierpliwości się zassać ? Spokojnie i uparcie dawaj cyca to nie zrezygnuje. Mi się złości jak trochę się napije. Podejrzewam, że mleczko się kończy a by chciał więcej i stąd ta złość ale już pracuje by była znów rzeka mleka.
Pewnie to kryzys 3-go miesiąca.

Dmuchawcu, podziel się na temat rozmiaru bluzy. Ja mam 36 ( S ) i też chcę kupić.

Pulunia, nie poznałam Cię:) Masz nowy awatarek :) Huberto też tak sypia. Ja wczoraj zasnęłam zanim przeniosłam Go do łóżeczka i spałam bez przebudzenia 9 godzin !!!!sama sobie zazdroszczę :)

Maryś,
KArinka zaraz zacznie trzymać głowę u góry. Kładź ją kilka razy dziennie choć na chwilę - tak jak wytrzyma. Ja moje kładęna przewijaku tak by widział ziemię - uwielbia to. Oczywiście na kolorowej macie też, zwłaszcza jak obok jest Seweryn - wtedy to mega wysoko zadziera głowę :)

Misianka, wezwij szybko fachowca bo z gazem nie ma żartów !!!!

Palin, ależ jesteś najlepszą mamusią bo zareagowałaś, poszłaś do lekarza, walczysz o laktację ! Nawet nie myśl, ze jest inaczej. I koniecznie spotakj się z kimś dorosłym bo wiem, ze siedzenie nawet z najukochańszym dzieciaczkiem może człowiek trochę dołować, gdy nie ma męża.

Zaintrygowałyście mnie owijaniem się folią by zrzucić fałd brzuszny. Ja mam taki pas z taką jakby gumą, musiałabym go poszukać i połazić lub pospać w nim - może by parę cm ubyło..

Byłam przed chwilą ( w końcu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ) na USG bioderek. Wszystko pięknie ładnie. ale ...
Poszłam sobie z chustą. I pan "uprzejmy ' doktor do mnie " Od kiedy pani T TYM nosi dziecko" ...ja na to " W czym , TYM? W chuście ? Od ko 3-4 tyg ż. , a on na to " I uważa Pani, że to dobre " ,
ja : owszem.
0n: a skąd Pani to wie?
ja: bo czytałam
on: gdzie?
ja: w necie
on: a kto się podpisał?
ja: ortopedzi
on: a co z kręgosłupem, dzieci tak nie można nosić, dopiero po 6 m-cu.
ja: a jak do tego czasu nosić dzieci, na leżąco? Przecież się nie da. A chusta podpiera plecy dzieci.
on: ja tylko informuję, zrobi Pani jak uważa.
ja: ale przecież, chusta na bioderka jest dobra
on: na bioderka tak

Generalnie gościu mnie wkurzył:wściekła/y:
A na koniec zapytał, czy Hubert już siedzi.....Ja mu ta to czy dziecko 3 m-czne powinno siedzieć? .....Oczywiście, że nie siedzi..:baffled:

Taka zniesmaczona jestem po tej wizycie.

Oczywiście z chusty nie zrezygnuję !!!!!!!Nie ma opcji !

Dobra, biorę się za faktury i muszę odkurzyć. Hubcio oczywiście śpi - już drugi raz dziś:)

Hej hej :) Ja nawet wyspana, Tolisia w przedszkolu, po przedszkolu idzie do koleżanki więc mam luz, Karol śpi w leżaczku więc mam chwilę dla siebie.
Dzika i co znalazłaś cos ?
Korba - oby już żadne bakterie Wam nie wyszły
Wisieńka - trzymam kciuki za pozytywny wynik badania Milusi, ona jest dzielną dziewczynką, na pewno wytrzyma. A jak w przedszkolu ? dalej rzadzi ??

ehhh nic mi się dziś nie chce a muszę się zabrac za sprzątanie przed tymi niedzielnymi chrzcinami. Ehhh chciałabym miec to juz za sobą.

aaa co do herbatek laktacyjnych - spróbujcie sobie dodac soku malinowego - jest mocccc

Witam!
dmuchawcu: myśmy celowali w dziewczynkę! I co? Jest Adaś. :-D Jak tak jestem tu z Wami na bb, to zaczynam mieć też przebłyski o czwartym dziecku. :tak:
wisienka: fajne te wasze chłopy. U nas podobnie z ubieraniem dzieci, tylko, że mój ma łatwiej, bo chłopaków ubierał czasem. Czesać nie trza było. ;-)

Co do karmienia: też zamierzam tylko cyckać do 6 mż, a potem pomału wprowadzać inne jedzonko. Ze starszymi wcześniej wprowadzałam. teraz nie zamierzam, chyba, że się coś zmieni.

Tyle doczytalam. Reszta później. ;-)

cześć !!! ja już po kawce ale wpadam na chwilkę . Zaraz spacerek po Wojtka do szkoły :tak:.
Robaczku - no to pan doktor Ci zasiał pewnie niepokój w głowie :-(. Ja pytałam o chustowanie jak byłam na usg bioderek i powiedzieli , że jak najbardziej . Ale nie pytali o pozycję dziecka w chuście . No ciekawe jak to jest rzeczywiście ????.....
Palin - no jak można do mordercy się porównywać !!!!!!!!!!! :no: Kochana no przecież Ty za Mikołajem w ogień ... A błędy czy chcesz czy nie będziesz popełniać . Nawet najbardziej doświadczonym się zdarzają.
Kusicie inką karmelową - muszę poszukać w sklepie :tak:

Korba - witaj na bb:-). jak wyniki ????????? kciukam &&&&&&
Miałam ćwiczyć zamiar ale narazie nie ogarniam na tyle , żeby czas wygospodarować :-(

Dmuchawcu - w L - ce utoniesz ;-). Ty taka kruszynka jesteś przecież .
Anilek - czwarte ??????????:-D. Ja już zakończę na Jasiu produkcję :tak:

Ostatnia edycja:
Robaczku, to teraz moja rozmowa z ortopedą:
ORTO: Biodra zdowe, super-bym powiedział. Proszę się pokazać za 3 miesiące. Zobaczymy jak się rozwijają, choć szczerze myślę, że to zbyteczne.
Ja: Dlaczego?
ORTO: Bo wiem, że pani w chuście swoje dzieci nosi. To bardzo dobrze!

Ewa- ja kruszynka?? To było dawno i nieprawda.

PAlin- Kochana jesteś najlepszą mamuśką na świecie!!! I absolutnie proszę nie mieć takich głupich myśli!!!
Robaczku- ja jak byłam na bioderkach to pani dr powiedziała, że mam nosić w chuście brzuch do brzucha dziecko nóżkami na moim brzuszku na żabkę. I tak noszę nawet bez chusty, bo Natalia nie lubi leżeć mi na rękach...chyba, że zasypia;-)
Dmuchawcu- mi też się wydaje że z L to troszkę przesadziłaś...:baffled:
Kingusia- niestety z DHL-em tak jest...
Wisienka- dobre i 10min:) &&&&&&& za Milcie będzie dobrze:tak:

Dziewczyny mam problem...Natalia dzisiaj dziesiąty dzień nie robi kupki:szok: i moja babcia cały czas marudzi mi ze powinnam wsadzić jej czopka glicerynowego... a ja nie jestem do tego przekonana bo lekarka powiedziała, że wszystko jest ok bo karmię piersią ale tak mówiła jak Natali nie robiła kupki siedem dni... no i teraz nie wiem czy jej dać czy nie...?

Dzien dobry Kochana, ja dopiero mam chwilke czasu na sniadanie i herbatke.
Dzis synek dal nam pospac |(raczej mi) 5 godzin jak nigdy !

Dmuchawcu - ktora bluze bedziesz kupowac?? bo sa te z kapturem, gdzie smyka nosi sie z przodu, a sa tez z kolnierzem dla mamy i mozna ja nosic przod /tyl w zaleznosci gdzie Maluch. Tez sie chyba zdecyduje to tata E. przywiezie jak bedzie tu przyjezdzal. PS mysle ze M bedzie oki, bo jest tak szyta aby pasowala. Sama nosze S i wyjscia nie mam wiec zamowie M (z Pentelki tak?)

mama - nie planuje juz teraz drugiej ciazy, a wlasnie jak Tymek bedzie mial rok albo 1,5 :tak:po pierwsze chce tez nacieszyc sie Malym , a po drugie organizm tez musi sie zregenerwoac . ALe zobaczymy jak bedzie

Palin - ale co TY sobie wmawiasz!! Az mi lzy stanely w oczach, jakie glodzenie??? To nasz pierwsze dzieci i sie uczymy robimy co najlepsze dla nich. Ja tez karmiac jeszcze piersia dopiero po paru dniach wpadlam na pomysl, aby podac od razu druga i wtedy Tymek sie dopiero najadl. Super , ze Mikolaj przybiera na wadze, swietnie sie rozwija i mysl tylko o tym! I widze, ze nie tylko moj jest w stanie wcxiagnac 140 ml z butelki :-p

Marys - ja nie mialam jakis oporow ani strachu przed brzuszkiem,tymbardziej, ze widac jaka przyjemnosc mu to sprawia i zasypia szybciutko....ale on slicznie kontroluje glowe i lubi to. Nie wiem czy zasnalby mi teraz na okeckach :confused:

Isis - tez wlasnie zastanawiam sie jak dam rade wieczorne spacery zaliczyc z psem i Tymkiem jak maz pojedzie tescia odbierac z Londynu, a nocuja tam :baffled: zniesc go nie znosie na pewno(bedziemy schodzic powolutku, aby nic sie nie stalo), ale raczej martwie si o godzine spaceru....

Tesc nas odwiedza (bo planowo mielismy byc w PL w grudniu), a potem z mezem wracaja do Polski na slub kuzyna. Ale na ten sam weekend przyjezdza siostra z corka, wiec nie bede sama :)

Zdarzylam doczytac i Tymek juzsie kreci w lozeczku wiec lece, ale bede

Skalbka - 10 dni bez kupki?? ja po 1,5 dnia juz mowie gdzie ta kupka do pupy Tymka a jestesmy na mm. Moze spytaj lekarza jednak??

Ostatnia edycja:
reklama
Skalbka- ja bym jeszcze zaczekała. Jeśli nic małej nie dolega. No i jesli juz, to nie czopka, a Dicoflor bym podała.

Gosiak- z pentelki. Mają i rozmiar S.

No to ja juz zgłupiałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam.

Do góry