reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu a co to jest ten Dicoflor? Bo ja jej daje Debridat już od jakiś 3 tygodni ale on nic nie działa na nią... No i właśnie nic jej nie dolega je, śmieje się, brzuszek nie jest twardy bączki...zabijają mnie :baffled:
Gosiak- byłam z nią u lekarza jak nie robiła tydzień to właśnie wtedy przepisała debridat ale nic nie zadziałał. No i powiedziała ze tak może być przy karmieniu piersią.

Ja tak sobie myśle że jak z tymi kupkami tak będzie to ja chyba zaczne nowe jedzonko wprowadzać już od 4 miesiąca, żeby się nauczyła te kupki robić, bo kurcze to czekanie i odliczanie dni to mnie do szału doprowadza...

reklama
Dmuchawcu, w Lce się na pewno utopisz, kruszyna jesteś i nie kituj, chyba, że jesteś mistrzynią fotoszopa:-D.
Robaczku, Dmuchawcu moja rehabilitantka poleciła mi chustę, lekarz rehabilitacji się nie sprzeciwił, ortopedy nie pytałam ale to z czasów Mili wiadomości. Antosia nosze z wygody i przekonania:tak:
Palin doczytałam, i chyba masz faktycznie doła bo głupoty piszesz. Jesteś dobrą matką , jak zagłodziła? Kochana martwisz się i trzymasz rękę na pulsie a do tej morderczyni nawet się nie porównuj!!!!
Matka Ewa o to szybko Wojtuś kończy lekcje. A jesli rodzic pracuje to jest jakaś świetlica?
gosiak ja schodzę i wchodzę a częściej wchodzę bo Mila schodzi sama prawie zawsze , z 4piętra z Milą, Antosie i torbą od wózka, czasem jeszcze z plecakiem lub siatką z zakupami. Same dzieciaki to 20 kg!Trening jak ta lala:-D
anilek hehe to też u was bokiem zniosło to celowanie:-D
anula mocy to ci trzeba przed tymi chrzcinami na pewno ;-)
Skalbka Dicoflor to probiotyk. A moze spróbuj dopajać rumiankiem? Albo wodą, może wtedy częściej kupki bedą.

Dziewczyny Antoś ma ostatni o jakiś problem z zasypianiem, w dzień, bo wieczorem i w nocy bez problemu. Krzyczy strasznie aż się zmeczy i zasypia. Nie wiem co mu jest o nic nie pomaga, noszenie, huśtawka, wózek czy nawet w samochodzie.Zawsze płacze strasznie, staram się go wyciszyć i ograniczyć bodźce ale nic nie pomaga. Jak myślicie co to? Może jakie rady macie?

Ostatnia edycja:
Wisienka- ja podaje jeszcze biogaje to też probiotyk i czasami dopajam herbatką koperkową z hippa. A rumianek to taki normalny zaparzyć czy jakiś specjalny dla dzieci? Ona samej wody nie chce...

A z tym zasypianiem Antosia to może jakiś skok rozwojowy?

Skalbka o skoku nie pomyślałam, dzięki. Ja rumianek mam z bobovity granulowany. Albo taką herbatką na dobre trawienie z hippa po niej Antoś zawsze sie załatwia a on ma czasem kilkudniowe przerwy. Najdłużej tydzień

Idę do sprzatania:happy2:

A ja caly czas zastanwiam sie nad tym nosidelkiem Mei Tai i tak patrze na youtue filmiki...

Mei Tai High Back Carry - YouTube nie wiem czy bym sie odwazyla Tymka tak na pleckach nosic, ale dzieciaczek slodziak :)

Czy ktoras z Was je kupila ??? bo dosc sporo pisalo, ze fajne i chyba sie zdecyduje??

Ostatnia edycja:
Wisieńka - no jest swietlica oczywiście i obiadki itp. Ale jak ja siedzę w domu to go odbieram po lekcjach .
gosiak - ja bym się bała tak nosić małego . No i samo wiązanie i wkładanie go na plecy - :szok:. Ale nosidło fajne.
skalbka - 10 dni to sporo - zapytałabym lekarza . Moj na cycu robi do 5 kupek dziennie. Ale każde dziecko inne :tak:.
Dmuchawcu - to nie wyobrazam sobie jak było dawniej . Bo teraz jak dla mnie jesteś drobinka:tak:

Dziewczyny, no bardzo Wam dziękuję za te komplementy, normalnie miód na serce:-) Ale ja nosze teraz rozmiar 40.I w mniejsze się nie wciskam, niestety. A większośc ciuchów mam w rozmiarze 38 (36, które trzymałam w szafie na wypadek, gdybym schudła, oddałam chrzestnej Helenki- straciłam nadzieję:sorry2:). Czy 40 mozna nazwać kruszynką? Dla mnie nie, ale jakWy chcecie, to nazywajcie, nie przeszkadza mi to:-D

No i wyonraźcie sobie, że zadzwoniłam, ale juz wysłali bluzę:baffled: W razie co będę wymieniać:tak:

Gosiak - w Mei Tai można nosić tez z przodu. Ja na plecach nigdy nie nosiłam, ale nie mam oporów:-D w sensie nei bałabym się.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak widziala tez wiazanie z przodu :tak: bardzo mi sie one podobaja i chyba sie zdecyduje. Mysle, ze byloby mi ja latwiej wizac np gdy bedziemy gdzies jechac autem a potem chodzic. Do chusty potrzebuje lustra aby upewnic sie ze wszystko ladnie sie trzyma... :)

ALe szybka wysylak Dmuchawcu ! jak nigdy

Do góry