reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Xez - już to czytałam (jak i sporo innych stron, forum itp.) i tak sobie tłumaczę, że wszystko w porządku (bo po za tym raczej nic się nie dzieje), ale mimo wszystko, w tyle głowy lęk zostaje.

Mierzymy w różnych miejscach (ucho, paszka, główka, odbyt), termometrem elektronicznym bezdotykowym i zwykłym rtęciowym i tylko raz miał 38,1 (a za chwilę w innym miejscy 37,8).

Powodzenia wieczorem. Sił na rozmowę...

reklama
Witam :)

U nas nocka całkiem znośna. Mały zasnął o 22 potem pobudka na jedzonko o 3.30, 7, 10 i śpi dalej:szok: A ja zamiast porobić cos w domu to siedze:sorry2: Pogoda nie za ciekawa więc chyba z dzisiejszego spaceru nic nie wyjdzie. Ooo chyba mały się budzi więc lecę;-)

Xez - badz silna wieczorem i mysl o sobie i dzieciach
Palin - 6 pampersow to i tak malo :) u nas w okolicach 10 idziecie, wikeszosc z kupka :tak: a jaki masz termometr bezdotykowy?? chce cos zamowic i przy okazji pobytu w domu odebrac :tak:

Skoro "kupkowe" kawaly to i ja dorzuce:

Siedzi smutny facet w barze podchodzi kolega i pyta:
- Co sie stalo??
- Dupa mnie oszukala - odpowiada
- Co?? chciales puscic baka a sie zes**les?? :-D

U was pogoda nieciekawa a u nas od ponad tygodnia upaly takie ze maly w samym pampersie po domu chodzi, leje sie z nas doslownie. Najgorsze ze potowek nie moge zwalczyc przez to, a ogolnie ja jestem cieplolubna wiec nie narzekam. Tylko przy kazdym karmieniu Antkowi dochodza nowe potowki i biedny z tym jest... a upaly maja sie jeszcze utrzymac. Ja koncze powoli antybiotyk, juz mi sie nawet odbija jego zapachem... bleeeee. Antek nauczyl sie zasypiac lezac sam, tylko smoka mu wtedy trzeba i musi byc zmeczony. Czowania coraz dluzsze i wymaga zeby go nosic po domu, moglada wszystko a jak sie zatrzymam to zaczyna swoje wymuszane placze. I ja jestem z tych co twierdza ze dziecko w brzuchu przyzwyczajone do tulenia, noszenia, bujania wiec mimo tego ze na nic czasu nie mam to nie odmawiam. Zreszta dusego wyboru nie mam bo jak nie chce lezec to jest placz z takim zalem i wielkimi lzami ze nikt nie mial by sumienia go zostawic samego. Dom zapuszczony z lekka, tzn latam jak szalona i nigdy mi naczynia nie zalegaja, ale problem mam z odkurzaniem i myciem podlog... mialam to dzis z rana zrobic i jakos nie mam za wiele ochoty na to.... co do spania.. u nas zasypia Antos na noc kolo 21, pierwsze jedzenie o 1 teraz a potem miedzy 3 a 4, o 4 chce mi juz nie spac ale ja na sile staram sie uspac, biore do siebie, wtulamy sie i jakos zasypia z reguly do 6 i koniec. Kolek narazie nie ma (twu twu!) A moja dieta jie najskromniejsza, jem wlasciwie wszystko, truskawkimi wszelkie owoce, warzywa wszystkie sa ok, wczoraj zielonego ogorka w mizerii zjadlam i nic mu nie bylo czyli tez spokojnie. Mieso pieczone bo po smazonym kotlecie mial zielona kupke wiec jednak raju nie ma i te mocno smazone odpadaja ale jesli np kurczaka w kostke podsmaze na niewielkiej ilosci oleju to tez nic sie nie dzieje.

A ja nadal w szlafroku - karminy się i zmieniamy na zmianę.

5-6 pieluszek to faktycznie malutko - mi podobnie schodzi min. 10 a i więcej podejrzewam przy tych "pierdkach" z niespodziankami. Będę obserwować baczniej co i jak robi bo ja nie mam ścisłej diety - jem co znajdę w domu :)

Xez - nie wiem co za problemy macie bo nie doczytałam ale mam nadzieję, że są one przejściowe, Wspieram Cię myślami.

Gosiak - My kupiliśmy coś takiego :Termometr Microlife NC 100 - Ceneo.pl
Tylko kupowaliśmy w aptece u nas w mieście i troszkę więcej daliśmy.
Lekki i pokazuje też temperaturę wody, otoczenia. Alarmuje o stanie podgorączkowym.
Porównywaliśmy pomiar temperatury w pokoju z termometrem domowym i różnica była minimalna więc chyba pokazuje dobrze. Na sobie sprawdzaliśmy i też jest okej. Tylko u małego ciągle podwyższona :-(

Xez- trzymam kciuki za wieczorną rozmowę! Bądź dzielna i pokaż mu, kogo stracił!

Korba- szybkiej sprzedaży auta życzę :tak:

Katka- na ten trądzik my mieliśmy krem DIPROBASE i bardzo szybko pomógł, ale musisz skontaktować się z lekarzem, bo chyba wszystko jest na receptę.

Palin- taka pogoda, to się nie dziwię, że lepiej się siedzi przed lapkiem niż w garach :-D Każdy może mieć słabszy dzień :tak:Co do spacerków, to ja też nie wychodzę dziś z Małym... Tak, jak piszesz, spaceruje się też zimą, ale u nas też bardzo wieje i co chwilę jakiś deszcz, także sobie darujemy.

Madzia- ja daję Małemu Espumisan 4 razy dziennie po 5 kropli i pomaga. Zresztą, tak kazała lekarka. Już dawno nie miał kolki (tfu, tfu, odpukać) :-D

Mikotku- widzę w Tobie bardzo pokrewną duszę pod wieloma względami, he he :-D

My mieliśmy standardową nockę, pobudka po północy, o 4 i 8, więc nieźle, ale marzy mi się noc całkowicie przespana... Młody już niedługo się obudzi i do 19.00 będzie zabawa :-D Ale strasznie lubię te nasze popołudnia :-)

Byłam u ginekologa na sprawdzeniu i wszystko super, ale okazało się, że system EWUŚ pokazuje, że jestem nieubezpieczona! Ja zwariuję z tym ZUS-em! Nienawidzę tej chorej instytucji...

Z miłych wiadomości, ostatnio pomogłam koledze, który wydaje gazetę i dziś, zupełnie niespodziewanie, dostałam od niego wynagrodzenie! Chociaż w moim przekonaniu robiłam to charytatywnie, chciałam wreszcie zrobić coś zawodowego, bo od listopada siedzę w domu i nie mam kontaktu z pracą... A tu taka miła niespodzianka! Oby częściej :-p

Miłego dnia!!!

Witam. U nas też pogoda dziś do bani. Taki ponury senny dzień...
DzikaBez - a może Ninka się nie najada ???? Próbowałaś ją dokarmić ???
Xez - trzymam kciuki . Trudne to musi być jak nie wiem co .....
Smile - zdjęcie super .
Bona - mi też przy przyjęciu do szpitala Ewuś pokazał nieubezpieczona. A ja od 15 lat pracuję w NFZ ;-).
Kobietki nie martwcie się o piersi . Karmię właśnie czwartego ssaka i moje piersi zawsze wracały do dobrej formy po karmieniu :tak:.

Ostatnia edycja:
Smile zapomniałam napisać - fotka super :-)
Bona od dziś zastosuję Twoją dawkę espumisanu :-)
Xez bądź silna <przytul>
Palin ja bym nie mierzyła temperatury, co chwilę, jeśli dziecko zachowuje się normalnie. I przez normalnie rozumiem to, że przesypia cały dzień - ma do tego w tym wieku prawo :-) I to, że czuwa pół dnia - też ma do tego prawo :-) Mam ten sam termometr i tylko go wypróbowałam raz - 37,6'C.

Mateusz już w górach, Tymek śpi na balkonie w foteliku :-p Zasnął w aucie w ocieplanym dresie (lekko zimowym) i żal mi go budzić, więc wystawiłam dziecko na balkon :-D Jestem dumna z mojego Smerfa. Zaczął mi płakać w aucie, bo było już po 11 a on o 8 jadł, więc zahaczyłam o moich teściów. Nakarmiłam. Posiedziałam ze szwagierką i sama też załapałam się na posiłek :-) A moja teściowa nosiła Tymka, który nagle zaczął płakać. I słyszę, że ma kolki.. ale patrzę nóżek nie pręży. Za chwilę, że jest głodny, więc przystawiłam go wg jej zalecenia.. ale zassał 2 razy i bawi się piersią, więc dałam mu smoczek. On dalej płacze.. ale ona twardo, że mi go nie da. Ale w końcu ja nie wytrzymałam i lekko jej go wyrwałam.. i nagle cisza - mina mojej teściowej bezcenna :-D:-D:-D
A teraz mam chwilę na lekkie ogarnięcie domu po imprezowym weekendzie, po pakowaniu Mateusza, który miał spakować się sam na 17 dni i na początku dobrze mu szło: majtki, skarpetki.. ale jak wywalił z szafki 17 par spodni, to stwierdziłam, że on jeszcze nie rozumie do końca o co w pakowaniu chodzi :-p

reklama
madzia, Katka energia musi być :-D

Palindromea u nas 5 pampersów z kupką to na nockę przypada:tak:;-)

Bona ja dalej podaję Delicol, a espumisan na noc, ale chyba zrobię tak, jak madzia i też zwiększę dawkę. . Gratuluję wynagrodzenia, a przede wszystkim satysfakcji z wykonanej pracy:tak:

My już po obiedzie, Maleńka zaczyna się budzić, także biorę to, co ściągnęłam do butli i biegnę do niej...

Do góry