reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Tak, Xez, masz rację z tym macierzyństwem. To trochę brzmi brutalnie z ta odpowiedzialnością i że nic nie da się zmienić ale macierzyństwo to najpiękniejsze co może nas spotakć na tym świecie. Pali, teraz jeszcze trochę hormony buzują ale raz dwa wejdziesz w wir tego szczęścia i będziesz cieszyć się każdą sekundą. Ja już przestałam tęsknić za chwilami bez dzieci :) I nawet wyprawy trudne, takie jak po szpitalach, urzędach nie stanowią dla mnie ( nas ) problemu.

A i Fioletowa dobrze mówi :):) - Przy drugim będzie Ci łatwiej :):)):)

Moja Mrówka spi od chyba 18:30, ma kupę w pampersie. Przespał czas kąpieli. Ja zaraz zasnę. Chyba zbudzę go, zmienię pielucha i wezmę na kangurka i będziemy dalej spać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Palin, nic dodać, nic ująć co do tego co dziewczyny Ci juz pisały.. No może jedno dodam- zobaczysz, jak Mikołaj zacznie sie świadomie uśmiechać i bardziej swiadomie odwzajemniac Twoje uczucia do niego, wtedy bedzie Ci znacznie łatwiej :) ja juz odliczam dni do świadomego uśmiechu synka.

I ja przy Zuzi chodziłam po ścianach, teraz luzik!

I jeszcze apropo kolejnych dzieci- 100% zgadzam sie z Fioletowa ;) a to znacie?

Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach - teksty Jeja.pl

Dnia 21.06.2013 silami natury przyszedl na swiat nasz synus Filipek. 3,320 i 56 cm. Porod byl szybko bo niecale 4 godzinki. Ogolnie milej wspominam porod niz polog chociaz juz jest lepiej. Niestety maly mial zoltaczke mi sie jakas infekcja wdala i na antybiotyku jestem. Mam jeszcze problem nietrzymania moczu. Mam nadzieje ze zniknie bo ogolnie juz czuje sie ok tylko ta sytuacja mnie dobija.
Synus grzeczny chociaz dzisiaj w nocy dal popalic, a ze mnie rana krocza boli to mi sie plakac chcialo .. Ale dalismy rade ;)

Smerfuś obudził się w nocy tylko raz, a mój mąż powiedział, że marzy mu się noc bez pobudek :wściekła/y: W domu jesteśmy tydzień, z tego on jedną noc spędził poza domem.. a i tak narzeka :wściekła/y:

A dziś to zakończenie roku, Tymek jeszcze śpi, poza tym pada deszcz, więc zostałam w domu, ale dziwnie mi, że nie uczestniczę w ważnym dla niego dniu :-( Chociaż on mnie chyba nie potrzebuje - ma ze sobą tatę, który mniej wymaga, nie krzyczy i pozwala bałaganić :-(

Chyba mnie jakiś kryzys dopadł :-( Jeszcze staram się regularnie sprzątać, a wygląda tu tak.. jakby podłogi mopa z pół roku nie widziały, a wycierałam we wtorek wieczorem, tylko wczoraj Mateusz przyszedł z dwoma kolegami - wszyscy trzej mieli lekko mokre skarpetki, więc mam ślady w 3/4 mieszkania :crazy:

Mimo wszystko miłego dnia kobietki :-)

No, ja ten test pierwszy raz znalazlam juz pare lat temu, teraz powoli przekonuje sie o jego słuszności.. A potracenie z kieszonkowego... Klasyk :-D

Ankak! gratulujemy!!! I witamy w gronie rozpakowanych :)

Madzia, życzę żeby kryzysik szybko minął!

Mnie tez dopadaja gorsze chwile, choc odpukac coraz ich mniej..

ohh, właśnie zdałam sobie sprawę, ze moj kluseczek kończy dzis 4 tygodnie!!!

Ostatnia edycja:
Anusiak uśmiałam się :-D

palin popieram dziewczyny z czasem wszystko się ułoży.

U nas problemy brzuszkowe sie rozkrecaja :-(

Dwa dni nie leciało ze mnie a od wczoraj czuje się jakbym dostała okres! :szok: Nawet brzuch mnie trochę ćmi ale przecież to nie możliwe prawda?

reklama
Madzia glowa do gory. mieszkanie i sprzatanie jest najmniej wazne. Ja tez mam wieczny balagan.

Anakak zdrowka zycze i goraco gratuluje!!

Anusiak najlepszego dla Sebastianka:-) Jest dzien starszy od Hubisia

My juz mamyWAKACJE. Poszlam z Hubertem na zakonczenie ioczywiscie wszystko przespal :-) Z swiadectwa i z Seweryna jestem dumna. Pieknie sobie poradzil.

Jutro przyjezdzaja do nas nasi przyjaciele z Warzawy bardzo sie ciesze na to spotkanie no ale czeka mnie sprzatanie i przygotowanie czegos pysznego.

Milego dzionka!!

Do góry