reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Tak, Xez, masz rację z tym macierzyństwem. To trochę brzmi brutalnie z ta odpowiedzialnością i że nic nie da się zmienić ale macierzyństwo to najpiękniejsze co może nas spotakć na tym świecie. Pali, teraz jeszcze trochę hormony buzują ale raz dwa wejdziesz w wir tego szczęścia i będziesz cieszyć się każdą sekundą. Ja już przestałam tęsknić za chwilami bez dzieci :) I nawet wyprawy trudne, takie jak po szpitalach, urzędach nie stanowią dla mnie ( nas ) problemu.

A i Fioletowa dobrze mówi :):) - Przy drugim będzie Ci łatwiej :):)):)

Moja Mrówka spi od chyba 18:30, ma kupę w pampersie. Przespał czas kąpieli. Ja zaraz zasnę. Chyba zbudzę go, zmienię pielucha i wezmę na kangurka i będziemy dalej spać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Palin, nic dodać, nic ująć co do tego co dziewczyny Ci juz pisały.. No może jedno dodam- zobaczysz, jak Mikołaj zacznie sie świadomie uśmiechać i bardziej swiadomie odwzajemniac Twoje uczucia do niego, wtedy bedzie Ci znacznie łatwiej :) ja juz odliczam dni do świadomego uśmiechu synka.

I ja przy Zuzi chodziłam po ścianach, teraz luzik!

I jeszcze apropo kolejnych dzieci- 100% zgadzam sie z Fioletowa ;) a to znacie?

Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach - teksty Jeja.pl

Dnia 21.06.2013 silami natury przyszedl na swiat nasz synus Filipek. 3,320 i 56 cm. Porod byl szybko bo niecale 4 godzinki. Ogolnie milej wspominam porod niz polog chociaz juz jest lepiej. Niestety maly mial zoltaczke mi sie jakas infekcja wdala i na antybiotyku jestem. Mam jeszcze problem nietrzymania moczu. Mam nadzieje ze zniknie bo ogolnie juz czuje sie ok tylko ta sytuacja mnie dobija.
Synus grzeczny chociaz dzisiaj w nocy dal popalic, a ze mnie rana krocza boli to mi sie plakac chcialo .. Ale dalismy rade ;)

Smerfuś obudził się w nocy tylko raz, a mój mąż powiedział, że marzy mu się noc bez pobudek :wściekła/y: W domu jesteśmy tydzień, z tego on jedną noc spędził poza domem.. a i tak narzeka :wściekła/y:

A dziś to zakończenie roku, Tymek jeszcze śpi, poza tym pada deszcz, więc zostałam w domu, ale dziwnie mi, że nie uczestniczę w ważnym dla niego dniu :-( Chociaż on mnie chyba nie potrzebuje - ma ze sobą tatę, który mniej wymaga, nie krzyczy i pozwala bałaganić :-(

Chyba mnie jakiś kryzys dopadł :-( Jeszcze staram się regularnie sprzątać, a wygląda tu tak.. jakby podłogi mopa z pół roku nie widziały, a wycierałam we wtorek wieczorem, tylko wczoraj Mateusz przyszedł z dwoma kolegami - wszyscy trzej mieli lekko mokre skarpetki, więc mam ślady w 3/4 mieszkania :crazy:

Mimo wszystko miłego dnia kobietki :-)

No, ja ten test pierwszy raz znalazlam juz pare lat temu, teraz powoli przekonuje sie o jego słuszności.. A potracenie z kieszonkowego... Klasyk :-D

Ankak! gratulujemy!!! I witamy w gronie rozpakowanych :)

Madzia, życzę żeby kryzysik szybko minął!

Mnie tez dopadaja gorsze chwile, choc odpukac coraz ich mniej..

ohh, właśnie zdałam sobie sprawę, ze moj kluseczek kończy dzis 4 tygodnie!!!

Ostatnia edycja:
Anusiak uśmiałam się :-D

palin popieram dziewczyny z czasem wszystko się ułoży.

U nas problemy brzuszkowe sie rozkrecaja :-(

Dwa dni nie leciało ze mnie a od wczoraj czuje się jakbym dostała okres! :szok: Nawet brzuch mnie trochę ćmi ale przecież to nie możliwe prawda?

reklama
Madzia glowa do gory. mieszkanie i sprzatanie jest najmniej wazne. Ja tez mam wieczny balagan.

Anakak zdrowka zycze i goraco gratuluje!!

Anusiak najlepszego dla Sebastianka:-) Jest dzien starszy od Hubisia

My juz mamyWAKACJE. Poszlam z Hubertem na zakonczenie ioczywiscie wszystko przespal :-) Z swiadectwa i z Seweryna jestem dumna. Pieknie sobie poradzil.

Jutro przyjezdzaja do nas nasi przyjaciele z Warzawy bardzo sie ciesze na to spotkanie no ale czeka mnie sprzatanie i przygotowanie czegos pysznego.

Milego dzionka!!

Do góry