reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

witam wszystkie czerwcowki,

I ja chyba dolacze do waszego grona - dwie kreski zobaczylam w zeszlym tyg, w poniedzialek wizyta u gina zobaczymy co powie. Na razie zamiast sie cieszyc jestem przerazona - mam roczniaka w domu i kompletnie sobie nie wyobrazam jak to bedzie z dwojka . Troche was podczytuje i wiem ze sa tu tez mamy takich maluchow - jak Wy sie na to zapatrujecie? Wiem ze potem bedzie fajnie, ze mala roznica wieku itd ale dwulatek i noworodek to jakas abstrakcja dla mnie...
a z innej becczki - nosicie swoje maluchy? Troche sie boje ale jak tu nie podniesc takiego maluszka no i wozek...
Oj prosze o jakies slowa otuchy...

reklama
agulka okropnie mi przykro :( Przytulam wirtualnie...

A ja dziś bez mdłości, sutki mniej drażliwe, powinnam się cieszyć, a się martwię :D
Czekam na przyjaciółkę trochę poplotkujemy, pożali się i jakoś czas minie :D

Agulka-współczuję Ci bardzo.
Ja dzisiaj się przeprocowałam, wysprzątałam cały dom, jak zawsze w sobotę, ale nie jest to już na moje siły, szybko się teraz męczę.
Nie mogę jeść, bo po prostu na nic nie mam ochoty

Dziewczyny jestem tu nowa, pomóżcie :) Wczoraj wieczorem zrobiłam test, dziś rano zrobiłam drugi, na dwóch mam 2 kreski, z czego ta druga jest blada, ale jest, czy jestem w ciąży? :) Jak było u Was? Na wtorek rano zapisana jestem do ginekologa, wtedy wszystko się potwierdzi czy tak czy nie :) Oczywiście kochałam się z moim chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia, wiedzieliśmy co robimy :) Teraz jest wielka niepewność! Okres planowo powinnam dostać w poniedziałek max wtorek...

Ale mało dzisiaj napisałyście :) Gril się udal. Ale o dziwo nie obrzarłam się :D zjadlam tylko kaszanke i kielbe, przez caly dzień.
Ailatan jak test wyszedł pozytywny to zapewne jesteś w ciąży.
Zmęczenie też mnie dzisiaj zlapało i to straszne, i do tego okropny ból głowy :( Czy w ciąży można brać coś przeciwbólowego? Nie brałam nic, ale na przyszlość wole wiedzieć...

mama_wiki - wszędzie mówią o Paracetamolu w czystej postaci (np. Apap), że w ciąży jest OK. Myślę, że jest bezpieczny i gdybym musiała to bym zażyła (z tym, że ja nawet normalnie rzadko kiedy sięgam po leki).

ailatan - gratuluję dwóch kreseczek. Moja też była blada, bardzo blada. Do gina chyba troszkę za wcześnie, nie wiadomo czy coś zobaczy.

ona - też zmęczona jestem niemiłosiernie. Ugotuję szybki obiad, wstawię zmywarkę i czuję się jak po przebiegnięciu maratonu.

mama_wiki - zrobiłaś mi smaka tą kaszanką ;-)

reklama
Do góry