reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej
chciałam wczoraj napisać, a się nie udało
net nam pada - Adam po kombinowaniu z naszym sprzętem i analizie tych wszystkich danych z routerów doszedł do wniosku że ktoś siedzi i ściąga z torrentów przez serwer jakieś gó...na - pewnie znudzona pomoc techniczna, siedzi w weekendy, nie ma co robić to ciągnie jakieś filmy i wtedy cała sieć się krzaczy :-(

teraz będę was nadrabiać :-D

ANUSIA, PALINDROMEA - ja niestety całą ciążę jestem na Nospie forte w dawkach 3x1 i tak jak ANUSIA mówi wybiera się poprostu mniejsze zło. Z Natalią też większość ciąży brałam to paskudztwo i na szczęście Natka nie miała żadnych oznak 'nospowego dziecka'. Mam nadzieję, że Lence się uda podobnie. Pamiętam, że pisałyśmy już o tym z FIOLETOWĄ i ona podobnie mówiła - też w poprzedniej ciąży brała dużo Nospy a Arturek bez jakichkolwiek oznak., więc 'nospowe' dziecko nie jest na szczęście regułą. Podobnie zresztą mówią o fenoterolu, tylko akurat wiem, że gdyby nie ten lek to miałabym dziecko 7 miesięczne albo i wcześniej, więc zdecydowanie wybieram lek.

tak, potwierdzam, ja od 18 tc z Arturem 3x1 nospa forte, praktycznie do końca ciąży i nic, napięcie mięśniowe w normie
a tak jak natis pisze, lepiej chyba dziecko ze wzmożonym napięciem mięśniowym urodzone o czasie, niż wcześniak z nie wiadomo jakimi komplikacjami i koniecznością dłuższej rehabilitacji

wiecie, jak patrzę na te wszystkie fora i wypowiedzi fizjoterapeutów, to ok myślę, mogą mieć rację, ale... ze zdrowym dzieckiem nie idziesz do fizjoterapeuty tylko z chorym i jeśli on widzi dzień w dzień dzieci ze wzmożonym napięciem mięśniowym to potem wyciąga ogólne wnioski, chociaż statystyka może być kompletnie inna
to też trochę tak jak laski które się wypowiadają o wyższości sn nad cc, albo cyca nad butlą - sorry jak dla mnie poprawianie sobie samopoczucia kosztem innych, łatwo wpędzić w poczucie winy "bo brałam nospę" a trudniej o refleksję, czy ta nospa przypadkiem życia nie uratowała...

kingusia to trzymam kciuki za 24 i dziewczynkę

reklama
Paulunia – mnie też czasem „Mikołaj” brzydnie. Ale sobie powtarzam, że klamka zapadła. A za jakiś czas znów mi się podoba. Po prostu kobieta zmienną jest. :-)

Rany, chyba narobiłam zamieszania z tymi „nospowymi dziećmi”. Przepraszam. Wiem, że jak trzeba to trzeba i tyle. Żadna przecież nie jest lekomanką i łyka prochów dla przyjemności…

Ale się wkurzyłam - chciałam już pookładać sobie wszystko w pudła do przenosin i znalazłam jeszcze jedną reklamówkę ciuszków dla Mikołaja (zawieruszyła się z torbami na później, jakieś 6-9 miesięcy), niepopranych, niepoprasowanych (niby były prane i przygotowane do założenia, ale to wiadomo - najlepiej samemu). No i znów będzie trzeba nastawić pralkę. Ale to nie dziś, może w tygodniu. Ech...

Robi się ładnie i ciepło - a mnie zaczynają się "helikopterki". Zmiany, zmiany - nie może być jednostajnie?

hej ja od ostatniego wpisu spałam do tej pory !!!!! normalnie nie moge sobie poradzic z sennością zmierzyłam cisnienie spodziewajac sie mega niskiego cisnienia a tu 136/74 puls 125 zrobiłam kawe i teraz nie wiem czy ja wypić nie wiem co sie ze mną dzieje :-(

No, Terii, podniesione to ciśnienie - może lepiej kawę sobie odpuść. Widać tyle snu potrzebujecie z Darią. Poleż sobie dziś - ile możesz.

omg ale tu ruch:)))) a ja się pytam gdzie jest to słońce!!!!! od środy w ogóle go u nas nie było:((( ja chce na ogródek:((

Ja od rana w ruchu. Śniadanko zjedzone, odwiedziliśmy babcię Pięknego, byliśmy na ogródku zerwać tulipanów dla nas, moich rodziców i babci. Złapaliśmy po drodze gumę:((( a opony mam nowe, mają TYLKO 2 tygodnie:(((( i kolejny wydatek. Teraz leże bo coś od 2 dni boli mnie brzuch:/

Dziewczyny piękne te Wasze pokoje!!!! :)))

Co do brzucha to mam to co Julix, ostatnio jest bardzo wysoko i służy do podtrzymywania cycków, szczególnie jak siedzę:p:p:p Robaczku też chodzę non stop w staniku bo boję się, że jak cycki mi opadną to już tak zostaną:p

idę leżeć... bo co innego robić w taką pogodę:/

Smile - zapraszam na północ. Może gorąco nie jest, ale słoneczka CI u nas pod dostatkiem.

Stanik non stop to ja noszę prawie od początku ciąży. Kiedyś najchętniej chodziłam bez, a teraz jak go zdejmę to czegoś mi brakuje.

Czekam aż Aro się wyśpi po służbie. Wczoraj wieczorem sam zasugerował, że trzeba w końcu okna umyć :)szok:). Mam nadzieję, że mu nie przeszło, bo szmatki, i płyn czekają w gotowości...

u nas dziś upał
masakra, nawet młodego za bardzo nie mogę wypuścić na dwór bo skwar
zaraz pojedziemy do teściów

palin nie ty narobiłaś zamieszania ;-) to już od dawna są takie głosy i jak widać, nawet farmaceuta może głupot nagadać
a wiesz, jak mama słyszy że może nospą zaszkodzić dziecku i się jak mantrę słyszy "dzieci nospowe" to czasem warto trochę podać innych przykładów, bo czasem trzeba wybrać mniejsze zło
wiadomo lepiej nie brać żadnych leków w ciąży, ale niestety na ogół się nie da i wtedy nie położna, czy farmaceuta ale jednak lekarz powinien być wyrocznią

Witam
U mnie dziś w końcu słoneczko się pokazało... Remont sypialni w toku i nie wiadomo kiedy się zakończy, ściana już pomalowana ale mąż ma jeszcze jakieś pomysły. Czasami chciałabym to wszystko sama zrobić, ale boję się zaszkodzić maluszkowi, niby siedzi się w domu ale za duzo nie można poszaleć z tym brzuchem.

MatkaEwa super ten pokój Wojtka, takie same kolorki bym wybrała co Twój syn

natis pokój Lenki jest przecudny, taki słodziutki

Palindromea ja właśnie też tak mam, że biust leży na brzuchu jak sobie siedze, zabawnie to wygląda, hehe

fioletowa taki macie upał :szok: u nas miało być najcieplej a wyszło że od 3 dni nic tylko leje :baffled:

dziewczyny mam jeszcze pytanko o to ciśnienie czy Wy macie w obu rekach takie samo bo ja zaraz oszaleje w lewej teraz mierzyłam miałam 80/50 a w prawej 145/70 i nie wiem które bardziej prawdziwe normalnie zgłupiałam dodam że ciśnieniomierz mam nadgarstkowy

reklama
Terii, to może być kwestia ciśnieniomierza. Te nadgarstkowe mają to do siebie, ze są bardzo czułe - nawet ułożenie ręki może zmienić pomiar. Najlepiej jak zmierzysz na tej ręce i w takim ułożeniu, jak to robisz zawsze.

Do góry