reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

cześć kobietki . U nas też od rana chłodno i deszczowo. A my dziś wybieramy się na urodzinki mojego chrześniaka do lasu :baffled:. Znajomi zawsze organizują jakieś zabawy dla dzieci : szukanie skarbu , wyścigi w workach itp. Nie wiem jak to dziś wypali przy takiej pogodzie . W nocy obudziły mnie skurcze przepowiadające , ale tym razem bolesne i dosyć długo trwały . Wzięłam magnez i zasnęłam na szczęście.
Natis - gratuluję przespanej nocki . Musisz już być nieźle wyczerpana skoro Cię ktg i zmiana kroplówki nie budzi :-(
Korba - niech ten katar się odczepi szybko . Zdrówka dla Ciebie i córeczki .
Muszę powiedzieć , ze zaciekawiłyście mnie tą trylogią erotyczną:rolleyes: - pewnie sięgnę po połogu po nią :rofl2:. Mąż zapewne też chętnie .
Kawkę idę zrobić.

reklama
wow prawie 10:30, niedziela, a tu już 3 strony do czytania! To wszystko przez tą pogodę, u mnie też chłodnawo i deszczowo:/

Kingusia u mnie w przychodni koleś ostatnio przyniósł mocz w małej butelce z coca-cola:))))) ale się uśmiałam:p nie wiem czy mu przyjęli:p Za to możesz się spiąć i iść rano do apteki, później siku i do przychodni... ja tak ostatnio robiłam, bo też zapomniałam kupić tego pojemnika:p

Kwiaty... wczoraj u teściowej na urodzinach, na stole wielki wazon z tulipanami... wszystkie z jej ogródka! Ona też ma ich baaaardzo dużo:) Ja muszę zaopatrzyć się w kwiaty na balkon!

Dmuchawcu mam nadzieję, że wyjdziesz expresowo!
Korba mam nadzieje, że katar szybko Was opuści!!!
Natis, Mikoto dobrze, że nocki w końcu przespane:))))) oby tak dalej!
MatkaEwa to fajna imprezka Ci się szykuje:)zapowiada się bardzo ciekawie:) tylko ubierz się ciepło i weź parasol!

Ja już po śniadanku a teraz pora na kawusię i ciachoooo :))) z wczorajszych urodzin:)

Lenia dzisiaj mam:/

I ja witam :)
Kawusię wypiłam czytając Was.

Natis, cieszę się, że lepiej pospałaś. Przyznam, że nie nadrobiłam zaległości z tygodnia więc byłabym ci wdzięczna, gdybyś napisała czy wyniki się polepszyły i czy jest szansa, żeby choć na trochę Cię wypuścili przed rozwiązaniem.

Korba zdrówka ! Jak Julka, już się przekonała do imprezki urodzinowej ?

Orodniczki, ja też uwielbiam kwiatki ale tez się ich "uczę" :)

MatkaEwa fajne takie urodzinki w terenie. U nas królują te wygodne - w kulkach i tych małpich gajach. Ja już rozmyślam o imprezce Seweryna.

Fioletowa, niezła opowieć, nigdy nie sądziłam, że da się pomylić :D:DD:

Wróciłam wczoraj od mamy. Byłam z bratową na "łowach" i kupiłam parę fajnych ciuszków i karuzelę fisher price z tymi miśkami i projektorem w super stanie ( tylko bez pilota ) za całe 25 zł !!!!

Ślub koleżanki też ładny, taka szczęśliwa była. Przypomniał mi się mój. Tyle czasu minęło a wciąż tak doskonale pamiętam każdą chwilę ...

Dziś pewnie dzień minie pod znakiem lenistwa ale tydzień był dość intensywny więc trzeba odpocząć - zwłaszcza że weekend majowy mamy zaplanowany konkretnie - malowanie i urządzanie chatki dla maleństwa.

Dziś też zamierzam zrobić trochę najpotrzebniejszych zakupuów na necie - potrzebnych mi do szpitala. Zaczął się mi 35 tc a ja nie mam nic...

Dzien dobry :)
Mikoto dzieki za pamiec, ale moge tylko pomarudzic... :( dzisiaj rano cisnienie 153/90 puls 108 po godzinie 142/88 puls 96, po kolejnej godzinie 133/93 puls 126. Przez to czuje sie okropnie. oczywiscie juz obdzwonilam szpitale i mam obserwowac cisnienie, jesli skoczy powyzej 140 mam jechac do nich.

Tak to pogoda paskudna, pada od rana, zero slonca :crazy:

Ona - kurcze wysokie to ciśnienie, mierz regularnie i jak tylko podskoczy to pedz do szpitala. W szpitalu podłączą kroplówkę i spadnie. Bierzesz jakieś leki na nadciśnienie??

MATKAEWA - chętnie pożyczę Ci trylogię hihihi

ROBACZKU - wyniki spadły nieco od poprzedniego razu, ale i tak przekraczają kilkakrotnie normy. Nie mam podjęcia cży mnie jeszcze wypuszczą. Mam wrażenie, że lekarz z jednej strony chce mnie jeszcze wypuścić, a z drugiej się boi i trzyma dalej.
Do tego anemia narasta i nic z tym nie można zrobić. Jedynie krzepliwość wyszła na granicy, ale na szczęście jeszcze w normie.

Natis od kad mierze cisnienie to nigdy nie bylo wyzsze niz 140/79, lekow zadnych nie biore bo nigdy nie mialam z tym problemu, dla mnie to nowa sytuacja dlatego jestem taka przerazona... :( Musze isc sie ogarnac, ogolic (tylko jak!!? :eek:) ale boje sie ze padne w lazience..
Widze ze tez masz nie ciekawie, ale mysle ze juz te nie cale dwa tygodnie wytrzymasz :) Wazne ze jestes pod stala kontrola

Ona- tutaj na oddziale leży dużo dziewczyn z podwyższonym ciśnieniem. Ale prawie wszystkim po podaniu leków cży kroplówek spadło i jest już ok. 140 to już jest wysokie. Część dostała leki do domu i tyle. Niestety to bardzo niebezpieczne w ciąży, a łatwo można regulować. Podjedz lepiej na IP, może tylko leki przepisza a ty będziesz spokojniejsza i my...
Co do golenia to współczuję, ja na chybił trafił ;-). Dziś znów mnie to czekaw jutro pewnie zaliczę badanko ;-)

reklama
Czekam na meza i pojade, przed chwila miezylam i mialam 133/89 puls odziwo 91, u mnie z goleniem raczej bedzie na chybil, ale co tam schowam dume do kieszeni teraz nie to jest najwazniejsze ;) Mam nadzieje ze dadza mi tylko leki i puszcza do domu, a myslisz ze zrobia mi ktg? tzn to co na brzuchu mieza bo nigdy nie mialam a jestem ciekawa czy jakies skurcze mi sie pojawiaja...?

Do góry