reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ja zebrałam pranie, pochowałam buty - nareszcie
47b20s0.gif
i wzięłam się za porządki w szafie - muszę pozbyć się połowy rzeczy i zrobić migrację do 3 innych szaf. Teraz widzę, że przydałaby się jeszcze jedna http://***************/liviatn/images/Minka%20conf/wallbash.gif

Obiadu też nie gotuję, nie chce mi się, ale za to zrobiłam sobie a'la bruschettę (osobno tosty, pomidor i mozarella) pyszne wyszło
sliniak_2.gif

Minnie pochwal się - co kupiłaś? Przede mną też wyjazd do Ikea, moze jeszcze uzupełnię listę

reklama
Dmuchawiec - jeśli w ciąży mi nie wyskoczą (cały czas z lękiem na nie czekam, zwłaszcza teraz, jak jest taki szybki przyrost), to po już raczej nie wyjdą. Ja mam bardzo "elastyczny" brzuch (skórę). Codziennie stosuję krem + mały masaż, ale też go ćwiczę - takie rozpychanie i chowanie przy głębszym oddychaniu przeponą - i liczę, że to mnie uchroni przed szramami.

No czas powoli zacząć myśleć o obiedzie. Przydałoby się wyskoczyć do sklepu na przeciwko po jakieś mięsko, ale tak wieje, że masakra. Dobrze, że tak dużo ważę, bo by mnie jeszcze poniosło ;-)

Kari mnie tez strasznie drażni jak mała ma czkawkę. To takie niekomfortowe uczucie... :sorry: a ostatnio ma czkawkę codziennie, czasem nawet kilka razy.
W ogóle moja córcia jest od kilku dni strasznie aktywna. Kopie mnie w dzień i w nocy, rozpycha się, nawet jak chodzę to kopie, aż czasem boli...

I mój Lokator bardzo aktywny - dzień, noc, południe - wystarczy, żę przysiądę na dłużej, chyba Maleństwo przyzwyczajone, że mama w ciągłym ruchu.

Fioletowa zjadłabym takich ziemniaków z piekarnika.

Palin u nas też dzisiaj wieje, ale ciepło jest.

A ja dalej krzątam się między jedną szafą, a drugą...

Moje rozstępy wylazły tydzień przed porodem i smarowania nie pomogły a po porodzie wyszło ich jeszcze więcej obejrzałam sobie je w pełniej klasie MASAKRA!!

Wyniki odebrane i nawet względne. Wreszcie żelazo zaczęło działać i załapałam się w dolnej granicy normy.
Siuśki jak zwykle nie najlepiej ale to norma na co dzień a co dopiero w tej ciąży ;-)

Zaraz wyjeżdżam na wizytę. Stresuję się :ninja2:

a mój Franuś to jeszcze chyba czkawki nie miał, nie wiem jakie to uczucie...

Ale naprodukowałyście lecę czytać!

Co do rozstępów to jak narazie sukces, zero nowych:) Albo ten Bio Oil tak dobrze działa, albo dopiero wyjdą:p

Ja dziś zabiegana, auto myłam na ogródku, teraz szybki obiad a później szkoła rodzenia:) i tak cały dzień zleciał. A od przyszłego tygodnia obowiązkowo oplanko!!! Ostatnio byłam z Madzią na spacerze i już mam ślady na rękach od krótkiego rękawka:p mnie strasznie szybko opalenizna łapie:) jak zakryje brzuchol to chyba mogę się wystawić na słońce nie?

Sa_Raa nie stresuj się, czekam na termin CC :)

Sara nie stresuj się Kochana! Cezkamy a wieści z wizyty. Trzymamy kciuki!

Palin ale za to jak pranie szybko wyschło
content-saute.gif

[B]Smile[/B] szalejesz Kobieto! Mycie auta [img]http://***************/liviatn/images/Minka%20shock/yikes.gif Ja też szybko łapię słońce, ale nie wystawiam się specjalnie - pewnie wynika też to z tego, że zwyczajnie nie mam na to czasu. A jak jesteśmy gdzieś w terenie to zawsze mam na sobie filtr.

reklama
Do góry