reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Misianka neich maluch jak najdłużej wytrzyma jeszcze w brzuchu!
Nas praktycznie w domu nie ma, Jędrek jest dzieckiem dworu ;) Teraz przerwa po pierwszym spacerze i po obiedzie plac zabaw. Chyba, że burza przyjdzie, bo jest strasznie duszno. Dobrze, że jeszcze mam na to siłę. Zabrałam się za pranie i wysegregowałam 4 pralki, a rzeczy dla Ewki jeszcze nawet nie ruszyłam. Ciągle nastawiam się na maj, chyba, że jutro gin przyśpieszy mi plany ;)

Pozdrawiam

reklama
natis heh nie wiem
ja tam u siebie obrzęków nie widzę za bardzo, no może wieczorem po skarpetach mam poodciskane i czasem palce takie się robią napuchnięte, ale u ginki tak szybko spuchłam, normalnie weszłam, a wyszłam to łapy jak parówki
ciśnienie mam ok, więc nie wiem co to było
ale jak każe bez soli, to bez soli

no dbra ja wciągam obiadek i spadam
dziś dzien intensywny się zapowiada, więc pewnie wpadnę jutro albo wieczorem jak dam radę...

Zupa już ugotowana, trzeba jeszcze ogarnąć w domu.

Misianka
my trzymamy kciuki za Was a Ty zaciskaj nogi!
przytulanko.gif

kari Ty planujesz objadanie sie bigosem i pierogami, a ja chyba zrobię zapas truskawek - znów mam na nie smaka
sliniak_2.gif
Myślę, że największy problem będzie z owocami, a zwłaszcza cytusami - ale damy radę!

dzikaBez 30 pajacyków
Invision-Board-France-14.gif
Ja też muszę się zabrać na porządki w szafie i komodzie - bo do tej pory pokój stał nieużywany.

Dmuchawiec gratuluję 3 z przodu! Ja też miałam na dzisiaj sporo planów, ale pogoda pokrzyżowała szyki - jest bardzo ciepło, ale od czasu do czasu mży, albo pada.

asiulka masz spore okna. My kupowaliśmy rolety z maskownicami z bardzo dobrym i nieprzepuszczalnym materiałem, wewnętrzne. W sumie za 4 okna i tarasowe zapłaciliśmy prawie 1600zł - ale jesteśmy mega zadowoleni. Gdy je zaciągnę w domu jest noc, okna nie parują. Teraz czekają kolejne okna, mam nadzieję, że uda się je kupić w najbliższych tygodniach.

Asia
wydaje mi się, że to dzidziuś. Nasze Maleństwo wypina mi się z lewej strony. Ty masz chociaż torbę spakowaną, a ja nawet torby jeszcze nie mam. Ale myślę, że na dniach ostro się wezmę za zakupy, zwłaszcza te na allegro - higieniczno-kosmetyczne.

jullix kolejna kobieta z szaleństwem prania! Widzę, że kilka pralek trzeba obowiązkowo puścić.

Natis wyrobiłaś się już z prasowaniem?

Jeżeli chodzi o wtrącanie się teściów/rodziców to uważam i zawsze powtarzam, że jak mamy się uczyć to na własnych błędach. Inaczej jak samemu się pytamy o zdanie, a inaczej jak ktoś nam coś narzuca.

asiulka - no właśnie jak są zasłonięte, to są że tak powiem szczelne :) I powiem Ci, że jak były ekstremalne upały, to zostawialiśmy zasłonięte na czas pobytu w pracy, jak się wracało to było całkiem przyjemnie w domu :) One mają jeden minus - są masywne i ciężkie :) Ale super wyglądają (pewnie to też zależy od wnętrza), i do tego tak jak napisałam są "szczelne" :) Te listwy są szersze niż w normalnych żaluzjach, i bardziej na siebie nachodzą. Jak masz wątpliwości to przejedź się do Ikei - tam na pewno są na wystawce :)

misianka trzymaj się i nogi razem chociaż do maja...;-)
Wyskoczyłam na chwilę na dwór po zakupy, piękna pogoda u nas a ja nie za bardzo mogę poszaleć.
Chciałabym posadzić już kwiatki na balkonie i zioła. Teraz będę pilnować bratanice 4lata, dobrze ze ona już jest taka samodzielna bo nie mam dzis powera. A jutro już chyba spowrotem do pracy skoro nie ma gorączki.

reklama
Misianka trzymam kciuki za Was w dwupaku, przynajmniej do maja!!!! tak jak dziewczyny piszą, zaciskaj mocno nogi! będzie dobrze:)

Mikoto co do Twojego dzisiejszego śniadania... jadłam dokładnie to samo:D wiemy co dobre:))) teraz odgrzewam bigosik na obiad:)

Dziewczyny tyle pierzecie... gdzie Wy to wieszacie..???? :p

Sa_raa gratuluję udanych zakupów:) też jutro albo w piątek zaliczam IKEA, już nie mogę się doczekać:) dobrze, że jedziemy busem to spokojnie możemy zrobić duuuużeeee zakupy:)

Wisieńka mam nadzieję, że znajdziesz jakieś fajne rolety zanim się usmażysz:)

Fioletowa dobry obiadek zrobisz i mężowi przejdzie... przecież to nie Twoja wina, że się nie wyspał. Koniecznie dawaj fotkę po fryzjerze :D

MatkaEwa wiesz... to jest jego tata. Daruj mu:) ważne żebyście kupili ten samochodzik i byli z niego zadowoleni!!! Ja tak piszę, bo u mnie takie decyzje podejmuje ze mną mój tata i niestety Piękny też się nie raz o to wkurzał... ale wiem, że tata się zna i się zna na wszystkim więc cóż:)

Robaczku ja też wczoraj byłam pełna mocy, a dziś już pół dnia przespałam:/ muszę się zmobilizować i gdzieś wyjść, bo szkoda pogody!

Asia a skąd dokładnie jesteś?:)

_anula gratuluję 8 miesiąca:))) Dmuchawiec 3 z przodu:)

Oki idę jeść:D

edit: właśnie był listonosz i przyniósł zwrot z podatku :-):-):-):-):-)

Do góry