reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Misianka neich maluch jak najdłużej wytrzyma jeszcze w brzuchu!
Nas praktycznie w domu nie ma, Jędrek jest dzieckiem dworu ;) Teraz przerwa po pierwszym spacerze i po obiedzie plac zabaw. Chyba, że burza przyjdzie, bo jest strasznie duszno. Dobrze, że jeszcze mam na to siłę. Zabrałam się za pranie i wysegregowałam 4 pralki, a rzeczy dla Ewki jeszcze nawet nie ruszyłam. Ciągle nastawiam się na maj, chyba, że jutro gin przyśpieszy mi plany ;)

Pozdrawiam

reklama
natis heh nie wiem
ja tam u siebie obrzęków nie widzę za bardzo, no może wieczorem po skarpetach mam poodciskane i czasem palce takie się robią napuchnięte, ale u ginki tak szybko spuchłam, normalnie weszłam, a wyszłam to łapy jak parówki
ciśnienie mam ok, więc nie wiem co to było
ale jak każe bez soli, to bez soli

no dbra ja wciągam obiadek i spadam
dziś dzien intensywny się zapowiada, więc pewnie wpadnę jutro albo wieczorem jak dam radę...

Zupa już ugotowana, trzeba jeszcze ogarnąć w domu.

Misianka
my trzymamy kciuki za Was a Ty zaciskaj nogi!
przytulanko.gif

kari Ty planujesz objadanie sie bigosem i pierogami, a ja chyba zrobię zapas truskawek - znów mam na nie smaka
sliniak_2.gif
Myślę, że największy problem będzie z owocami, a zwłaszcza cytusami - ale damy radę!

dzikaBez 30 pajacyków
Invision-Board-France-14.gif
Ja też muszę się zabrać na porządki w szafie i komodzie - bo do tej pory pokój stał nieużywany.

Dmuchawiec gratuluję 3 z przodu! Ja też miałam na dzisiaj sporo planów, ale pogoda pokrzyżowała szyki - jest bardzo ciepło, ale od czasu do czasu mży, albo pada.

asiulka masz spore okna. My kupowaliśmy rolety z maskownicami z bardzo dobrym i nieprzepuszczalnym materiałem, wewnętrzne. W sumie za 4 okna i tarasowe zapłaciliśmy prawie 1600zł - ale jesteśmy mega zadowoleni. Gdy je zaciągnę w domu jest noc, okna nie parują. Teraz czekają kolejne okna, mam nadzieję, że uda się je kupić w najbliższych tygodniach.

Asia
wydaje mi się, że to dzidziuś. Nasze Maleństwo wypina mi się z lewej strony. Ty masz chociaż torbę spakowaną, a ja nawet torby jeszcze nie mam. Ale myślę, że na dniach ostro się wezmę za zakupy, zwłaszcza te na allegro - higieniczno-kosmetyczne.

jullix kolejna kobieta z szaleństwem prania! Widzę, że kilka pralek trzeba obowiązkowo puścić.

Natis wyrobiłaś się już z prasowaniem?

Jeżeli chodzi o wtrącanie się teściów/rodziców to uważam i zawsze powtarzam, że jak mamy się uczyć to na własnych błędach. Inaczej jak samemu się pytamy o zdanie, a inaczej jak ktoś nam coś narzuca.

asiulka - no właśnie jak są zasłonięte, to są że tak powiem szczelne :) I powiem Ci, że jak były ekstremalne upały, to zostawialiśmy zasłonięte na czas pobytu w pracy, jak się wracało to było całkiem przyjemnie w domu :) One mają jeden minus - są masywne i ciężkie :) Ale super wyglądają (pewnie to też zależy od wnętrza), i do tego tak jak napisałam są "szczelne" :) Te listwy są szersze niż w normalnych żaluzjach, i bardziej na siebie nachodzą. Jak masz wątpliwości to przejedź się do Ikei - tam na pewno są na wystawce :)

misianka trzymaj się i nogi razem chociaż do maja...;-)
Wyskoczyłam na chwilę na dwór po zakupy, piękna pogoda u nas a ja nie za bardzo mogę poszaleć.
Chciałabym posadzić już kwiatki na balkonie i zioła. Teraz będę pilnować bratanice 4lata, dobrze ze ona już jest taka samodzielna bo nie mam dzis powera. A jutro już chyba spowrotem do pracy skoro nie ma gorączki.

reklama
Misianka trzymam kciuki za Was w dwupaku, przynajmniej do maja!!!! tak jak dziewczyny piszą, zaciskaj mocno nogi! będzie dobrze:)

Mikoto co do Twojego dzisiejszego śniadania... jadłam dokładnie to samo:D wiemy co dobre:))) teraz odgrzewam bigosik na obiad:)

Dziewczyny tyle pierzecie... gdzie Wy to wieszacie..???? :p

Sa_raa gratuluję udanych zakupów:) też jutro albo w piątek zaliczam IKEA, już nie mogę się doczekać:) dobrze, że jedziemy busem to spokojnie możemy zrobić duuuużeeee zakupy:)

Wisieńka mam nadzieję, że znajdziesz jakieś fajne rolety zanim się usmażysz:)

Fioletowa dobry obiadek zrobisz i mężowi przejdzie... przecież to nie Twoja wina, że się nie wyspał. Koniecznie dawaj fotkę po fryzjerze :D

MatkaEwa wiesz... to jest jego tata. Daruj mu:) ważne żebyście kupili ten samochodzik i byli z niego zadowoleni!!! Ja tak piszę, bo u mnie takie decyzje podejmuje ze mną mój tata i niestety Piękny też się nie raz o to wkurzał... ale wiem, że tata się zna i się zna na wszystkim więc cóż:)

Robaczku ja też wczoraj byłam pełna mocy, a dziś już pół dnia przespałam:/ muszę się zmobilizować i gdzieś wyjść, bo szkoda pogody!

Asia a skąd dokładnie jesteś?:)

_anula gratuluję 8 miesiąca:))) Dmuchawiec 3 z przodu:)

Oki idę jeść:D

edit: właśnie był listonosz i przyniósł zwrot z podatku :-):-):-):-):-)

Do góry