reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

hej hej. Ja juz zamykam swoja wyprawke powoli. tzn moje minimum :-) Mam ciuszki (glownie body i spioszki bo narazie kupowalam te pierwsze rozmiary, czapeczki, skarpetki) są kocyki, ręczniki, wózek, wanienka, pościel do łóżeczka mam po Adasiu więc narazie nie kupuje nowej, łóżeczko dostane w połowie maja, jest laktator, butelki, smoczki uspokajające, za tydzień zapłace za zestaw nożyczki, szczotka, termometr, są pierwsze pampersy do szpitala i husteczki, reszte J kupi jak bede w szpitalu bo nie mam gdzie trzymac, zamowilam juz torbe do wózka, dla siebie też mam koszule, bielizne, klapki, chusteczki do higieny intymnej, wkladki poporodowe i laktacyjne. Pozostaje kilka drobiazgow. Dziś u nas słońce więc zaraz nastawiam pranie, i znow dzien jak codzien.

A co do zakupow to ja wole sama to robic :-) Albo z kolezanka. J ma tylko zaplacic. Denerwowalb mnie tylko.

reklama
Witam :)

Jak mała w tyg daje pospać nawet do 11 tak dzisiaj przed 7 pobudkę nam zrobiła. Ledwo co siedzę:dry:

Palin wszystkiego najlepszego i nie denerwuj się na Aro. U nas jest tak jak u Robaczka. To ja wybieram co uważam za potrzebne. On doradzi, pomoże wybrać o ile mam jakieś wątpliwości ale, żeby tak usiąść i na all coś powybierać to nie. Może i dobrze bo tak szczerze to mamy inne gusta i po co się niepotrzebnie kłócić:-D

Mężuś wziął małą na spacer a ja troszkę ogarnęłam i teraz leżę:) Coś zjeść by się przydało;-)

Witam się i ja,

Palin- wszystkiego naj z okazji rocznicy, a co do wyprawki i facetów to tak jak pisze Robaczek dla nas to frajda dla niech obowiązek. Ja mojemu "kazałam" usiąść razem ze mną przy kompie i patrzyć (wszystko już miałam wybrane) na początku powiedziała że przecież nie jest mi potrzebny ale później sam sie zaangażował a na koniec jak się uzbierała ładna sumka to nie był zdziwiony skąd się to wzięło

MatkaEwa- na pewno coś znajdziecie, ja na autach się nie znam doradzam tylko w sprawie koloru

anisiaj, keks-
trzymam kciuki za wasze pobyty, na tym etapie możemy juz być spokojniejsze ale to jeszcze nie czas do rozładunku

Dziewczyny ale miałam dziś noc, zacznijmy od tego że się nie obudziłam na siku:szok:, nie jestem na 100% pewna ale chyba nie wstałam, rano czułam się bardzo, bardzo wypoczęta.
Ale najlepszy to miałam sen, po waszym ostatnim zdjęciu ze spotkania śniła mi się natis i MatkaEwa, byłam w domu natis z mężem i córką a dokładniej w pokoju Lenki (tym różowo -szarym) jej mąz wieszał obrazki na ścianach a ja siedziałam z matkąEwą i gadałyśmy o dzieciach (tu się nie zgadzało bo miała 16 mc. córkę Marysie), ale sen fajny obudziłam się w super humorze
A natis ten pokój był wielki jakieś 30 m, ale naprawdę ładny:-D

witam sie i ja mąż na wykładach Dawid w kościele a ja z laptopem leże hihi

Palin WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI PIERWSZEJ ROCZNICY ŚLUBU DUŻO MIŁOŚCI I WYTRWAŁOŚCI
CO do facetów i wyprawki to ja tak jak dziewczyny wole sama usiąść na spokojnie na allegro i sama powybierać ja muszę się 100 razy zastanowić co jakie i jaki kolor a mój to by to zrobił expresem to to i to dla niego nie ważne sa takie szczegóły jak kolor hhihi i denerwowałby mnie tylko ja sama sobie wybieram zamawiam a jak przyjdą zakupy to mąż rzuci okiem i tylko pyta czy mam juz wszystko czy wybrałam łóżeczko itp i mówi że on sie nie zna że ja na pewno kupię wszystko ładne dobre itp odpowiada mi to bo nie wtrąca mi sie w zakupy i każdy mój wybór uważa za piękny udany i cacy ;-)

jak kupowaliśmy auto dla mnie to ja powiedziałam jaki chce i jakie kolory wchodzą w grę a mąż znalazł mi dokładnie taki jak chciałam ;-)

u mnie nocki tez TRAGEDIA są od jakiegoś czasu właśnie w nocy łapią mnie skurcze i nie moge wyleżeć kilka razy w nocy wstaję i musze pochodzić żeby przeszło o wstawanie na siku nie wspomnę a rano jestem śpiąca ale dłużej jak do 7 wyleżeć nie mogę bo mnie wszystko boli a najbardziej pośladki od spania na bokach :baffled: wczoraj się już rozpłakałam jak złapał mnie jakiś ból i nie mogłam sie nawet przewrócić na drugi bok mąż mnie ciągle pociesza że juz niedługo że dam radę aż wczoraj oberwał za te pocieszenia bo mówię mu że to jeszcze ponad miesiąc i że łatwo mu mówić bo on nie musi tak cierpieć :baffled::dry: jak przychodzi noc to ja juz łapie doła bo wiem co mnie czeka w nocy wolę dzień wtedy jakoś w miarę funkcjonuje

u nas na zmiane słoneczko wychodzi i sie chowa ale powietrze przyjemne

miłej niedzieli kochane jutro nowy tydzień i tydzień mniej zostanie ja tak odliczam te poniedziałki każdy nowy tydzień przybliża nas do finału marzę juz żeby się skończył kwiecień i zaczął maj oj będzie się działo u nas w maju będzie zaczna się dziewczynki nasze majowe rozpakowywać nie mogę sie juz doczekać pierwszych zdjęc dzieciaczków :-)

Dzięki Dziewczyny. Może by i mnie to tak nie wkurzało (bo wiem że faceci i zakupy nie idą w parze), ale on sam powtarzał, ze chce brać w tym CZYNNY udział (jak coś sama zamówiłam, czy chciałam kupić to zawsze było "poczekaj na mnie"). A teraz...

Ech, czemu dziś nie ma takiej pogody jak wczoraj? :-( Było takie piękne słoneczko i 16 stopni, a dziś już chmury i raptem 7...
Zresztą i tak zapowiada się dzień w łóżku. Ciągle jakoś tak słabo. Pizza odłożona do kolacji, ale pewnie i tak wyjdą z tego nici, bo będą cofki. Zdycham...

Hej

Palin wszystkiego naj naj :D
A mężem się nie przejmuj. Czasem mam wrażenie ze ma problemy z określeniem plci :)
Ale ja mam takiego samego meza. Tylko nie wahalam się żeby powiedzieć wprost ze ja się wybór wędek nie wpierniczam. Są rzeczy damskie i męskie z szykowanie wyprawki to kwestia kobiety. Ty zostaniesz uwiazana w domu przy małym a on będzie tata po 15. Nie boj się powiedzieć prawdy
w związku trzeba ustalić role ale póki świat światem to facet był ojcem a kobieta matka. Gdyby miał się zapowiadać jakieś zminy to na pewno w tv byłoby o tym głośno. Rob swoje i nie przejmuj się facetem :)
Co do spędzania razem czasu.. Ech... Ciężko się czyta. Nie raj sobie tak, bo jak teraz pozwolisz żeby tak robił to pojawienie się małego tego nie zmieni :(

heh a u nas piękne słońce
pojechaliśmy do parku - zrobili u nas taki duzy za kupę szmalu i fajnie - huśtawki, jedna mała ślizgawka, trzy piaskownice, do tego jeszcze urządzenia do wspinania się, obok boisko i osobne spacerniak dla psów [z przeszkodami] dość duże to wszystko razem, a pomiędzy jeszcze miejsca na ognisko [chyba z 10] takie zadaszone i z ławkami
młody się wyszalał, Adam dzielnie za nim biegał, a ja siedziałam i wystawiałam się do słońca

i umarłam jak zobaczyłam jedną matkę - ona w krótkim rękawku, a dziecko w czapce zimowej i kombinezonie zimowym
a w szczecinie dziś 15 stopni

ok, ja też ubrałam młodego na cebulę i szybko nie chciał się rozbierać, ale w końcu zaczął ściągać z siebie kolejne warstwy, ale bez żartów kombinezon zimowy?
bo dziecko ok metra wzrostu to porusza się w innej strefie klimatycznej... masakra

Hej
U nas wiosna dzisiaj od rana:-) Mamy 20 stopni ale super!!! Maz ma wolne, wiec jest super. Leniwy poranek, rodzinne sniadanie, kregle dla przyjemnosci dzieci a teraz koziolki z tatusiem na placu zabaw. Poszli a ja mam dojsc za 20 minut. Niech troche pobiegaja i pojdziemy na spacerek:-)

Miałam dziś bardzo męczący dzień. Nogi bolą mnie koszmarnie, nie mogę stać a jak poruszam stopami to mi skrzypią:-D:-D:-D:-D:-D Zgaga mnie męczy cały dzień okrutnie i zawroty głowy. Coraz nie fajniej się czuję i zaczynam marzyć o końcu byciu w terminie i akcji , która przyśpieszy cc. Dziś P rozłozył kołyskę. Magicznie się zrobiło. Tylko szkoda, że tym razem będę sama utulać maluszka do snu :-(
Dobranoc

reklama
Cześć Kobietki
hello.gif

Ja od 4 nie śpię - to już chyba standard
czekam.gif
U nas dzisiaj 0 stopni, ale mam nadzieję, że lada chwila temperatura zacznie rosnąć, a poranną kawkę wypiję w słonecznym salonie
Soif07.gif

Palindromea nie denerwuj się!
zen.gif

Lecę Was nadrobić - bo my w ten weekend wykorzystaliśmy na zakupy, kawiarnie, spacery i odwiedziny, także mam co czytać
panic_2.gif

Do góry