reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
U nas rano piekne słoneczko a wracając ze spacerku zaczął deszcz kropić...
Majka też się czasami tak rusza że bardzo zaboli... a po spacerku lub w trakcie też mi brzuszek twardnieje... dzisiaj 1,5h spacer zaliczony a jutro przyjezdza koleżanka z synkiem w wieku Wiki to będę miała troszkę luzu i poplotkuję sobie ;)
A na obiad Gołąbki :)

no tak Pauluś, doskonale wiem co czujesz... U mnie po porodzie mama na 100% nie przyjedzie :-( już z nią rozmawiałam. Po pierwsze nie ma pieniędzy na bilet a ja tez same wiecie jak teraz mam, więc też nie dam rady jej kupić. A po drugie rozstaje się z moim tatą i mają jakoś w tym czasie rozprawe o separacje i coś tam... Więc już całkiem umrę ze zmęczenia. Narazie obmyślam jak sensownie pogodzić dzidzie i terapie Adasia, chyba najlepiej mi bedzie zakupić poprostu chuste i miec nadzieje ze spokojnie i bez krzyku dziecko w niej posiedzi przez conajmniej godzine podczas zajec Adasia i ze jakos bede w stanie od razu po porodzie biegac. Nie mam za bardzo wyjscia.

U was slonce, u nas sie schrzanilo :angry: Chyba niskie cisnienie jest bo mam ochote zasnac na stojaco. Adas nie chce spac w swoim lozku, co noc przychodzi okolo 2 nad ranem do mnie, a ja z braku miejsca nie spie..... Padam.

Krakowskie mamy!! Które z was myslą o porodzie na Ujastku?? Ja myślalam wstepnie o Koperniku, ale chyba wybiore Ujastek. Mają jednoosobowe sale przed i porodowe i łazienkę na sali:-)Co myślicie o tym szpitalu??

Ja wam powiem o szpitalach ogólnie. Jak teraz leżałam jednego dnia trafiła się wspaniała położna. Dobrą godzinę z nami rozmawiała i powiedziała tak. Przy porodzie warto patrzeć na to, jakim sprzętem i jakimi specjalistami dysponuje szpital. Co z tego, że będę miała łazienkę w pokoju kiedy moje dziecko potrzebując pomocy będzie wiezione do innego szpitala albo nikt się nie zorientuje, że w ogóle potrzebuje ono pomocy? Ja stawiam na specjalistów i sprzęt.

Dziewczyny kochane ja się z wami żegnam na kilka dni, do niedzieli będę u mamy, u nas będzie odgrzybianie sypialni. NIe wiem czy brat mnie dopuści tam do neta -szczerze wątpię
realmad2.gif
realmad2.gif
no.gif
no.gif
no.gif

Więc życzę Wam słonecznego weekendu już dziś i żeby żadnych niespodzianek szpitalnych mi tu nie było !!!!
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
bo będziemy się gniewać

buziaczki i papa, my zaraz wyjeżdżamy
wink2.gif

p.s. napisałam na watku zakupowym coś mi się zakałdki poprzełączały :tak:

agacia- najlepiej zajrzyj na wątek Kraków tam jest wszystko- ja będę rodzić na Kopernika (sale do porodów też nowe wyremontowane i oczywiście jednoosobowe, a na salach poporodawych kończy się remont). Ja też nie wybierałam szpitala ze wzgledu na małe sale czy darmowy telewizor (a czytałam takie komentzrze dziewczyn z ujastka) Ujasetek odradziło mi parę znajomych i szwagierka, ale oba szpitale są dobre, mają III stopień referencyjności, wczoraj miałam wizyte na patologi na kopernika i powiedzieli mi ze mają teraz strasznie porodówkę przepełnioną ale to zdaża się często i na ujastkach i na kopernika, gdybyś chciała jakieś inf. o koperniku pisz na priv rodziłam tam Ewkę i jestem w miarę na bieżąco

marcysiowa- w pełni się z Tobą zgadzam, ja mimo ze po porodzie leżałam na dużej sali nie miałam ładnych ścian i telewizora byłam zadowolona, w szpitalu uniwersyteckim maja supr sprzęt i lekarzy, o małą byłam spokojna

Ewelina, Jeśli chodzi o mnie to ja przy CC tylko w kręgosłup --Jak wyciągali mi córeczkę , odrazu mogłam ją zobaczyć a przy narkozie :no: Jesteś cały czas świadoma i to jest fajne :rofl2:

Sara ,Natis Dziękuję , że pytacie ;-) Dzisiaj czułam się dobrze, tylko czasami mała się pchała i znowu czułam mocne pieczenie . Teraz jakoś opadłam z sił ... nie mam mocy :tak:

keks mocno kciuki trzymam za Ciebie!!

Mam problemy z netem, mam nadzieję , że wieczorkiem będę miała to coś jeszcze postaram się naskrobać.
Teraz chyba się na chwilkę położę .... buziaczki dziewczynki, zazdroszczę Wam tej pięknej pogody u nas pochmurno, śnieg jeszcze leży, dobrze że jest chociaż na plusie :happy2:

reklama
Dzika bez Ja od początku stawiałam na Kopernika, ale opinia jest różna. Na szkole rodzenia miałam wrażenie, że mi współczują,że wybrałam kopernika:-(dlatego myślę o Ujastku. Mam znajomości na koperniku dlatego brałam go pod uwagę jak i referencyjność i kadrę spejalistów,ale teraz to nie wiem.

Do góry