reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
hej dziewczynki ja tylko melduję że jestem u mnie ok nie siedzę teraz przed laptopem bo korzystam z WIOSNY !!!!! i wczoraj umyłam okno u synka w pokoju (małe 2 części ) a dziś kuchnia też takie mniejsze firanki pozmieniam w końcu na długie zostanie tylko w salonie ale to już robota na minimum 2 dni okno 6 merów :szok: poprać zasłony chcę na majówkę skończyć okna bo już patrzeć nie mogę na nie :baffled:

a na termometrze 12 stopni i SŁONECZKO !!!! NORMALNIE WIOSNA !!!!!!!:-)!:-D:-):-D:-):-):-)

MIŁEGO DNIA KOCHANE ZMYKAM DO PORZĄDKÓW

Hej
Ja od rana placze. Najpierw przypominalam sobie jakies najgorsze chwile z zycia, potem pomyslalam, ze cos sie stanie bo snilo mi sie, ze zab mi sie kruszyl a teraz maz zadzwonil i powiedzial, ze nie bedzie dzis zakupow bo jego kolego kupil samochod i musi z nim jechac go odebrac. W jedna strone ponad godzine, nawet do 2 moze dojsc bo to popoludniu, wiec jakies 4 nawet do 5 godzin. Kurcze a mial dzis wczesnie z pracy wrocic bo jest sporo zakupow, spozywka, plus takie rozne, typu prezent dla blanki kolezanki bo w sobote idzie na urodziny. Chcialam tez troche ubranek kupic dla maluszka i wyprac bo ladnampogoda na weekend. Ciezko jest samej za granica, jak nie ma pomocy. Kari napewno to potwierdzi. Nie wiem czy sama dam rade jechac z dziewczynami i kupic to na spokojnie...

Dzięki dziewczyny za odpowiedź z kwestii znieczulenia, jeszcze jest trochę czasu, ale właśnie ta koleżanka też chwali sobie to w kręgosłup, lepiej się po nim czuje.
Ja pamiętam po narkozie byłam jakby pijana, wszytsko mi się kręciło, no i ten ból w klatce po tej rurce, nie mogłam kaszlnąć bo tka bolało.

Witam w ten piękny, ciepły i słoneczny dzionek :-D

Pranie zrobione i wywieszone, kolejne w kolejce się pierze :-) Gabryś tak dziś daje czadu, że masakra. Czy Wasze maluszki też się tak przeciagają i wyginają, ze aż boli??? ;-) Ja ostatnimi dniami to na allegro siedzę i kupuję, nie mam sił po sklepach łazić ... Wczoraj poszłam do sklepu i apteki koło domu i tak mnie kolka w prawym boku złapała, że zgiełam się w pół i musiałam przeczekać chwilę - masakra, poza tym po dłuższym chodzeniu brzuch mi twardnieje - tez tak macie???
Ja przy cc miałam do kręgosłupa tylko nie wiem jakie czy zo czy podpajęczynówkowe ...

Ewelina ogólne znieczulenie przy planowanej cesarce to ostateczność w przypadku zagrożenia zycia dziecka lub matki, tak to w kręgosłup podają ...

hej dziewczyny
a po koszmarnej nocce, sprzedałam młodego mamie i chyba zaraz coś zjem i idę spać
obudziłam się pewnie po 3 i słyszałam jak młody dwa razy jęczał, potem wstałam do wc, potem miałam skurcze i nie mogłam się ułożyć żeby ich nie mieć
po 4 młody przylazł do mnie, zaczął mnie głaskać po głowie, to się wiercił to coś tam, w końcu stwierdził że chce pić i poszedł do siebie, ja dalej nei mogłam zasnąć, bo Filip robił imprę w brzuchu, jak się uspokoił to Artur do mnie wrócił
jakoś dokimaliśmy do rana, oczywiście wstać nei chciał, ale miałam zawieźć męża na szkolenie więc trzeba się było zwlec z łóżka, dobrze że szkolenie blisko to byliśmy na styk
masakra - dawno nie miałam tak kiepskiej nocy, a teraz trzeba się szykować że tak będzie częściej

muszę ogarnąć jakieś jedzonko, apotem chyba się położę, włąćzę jakis film i poleżę, bo ziewam jakbym chciała kompa połknąć
a jeszcze czekam na kuriera i być może listonosza

fioletowa a nie ma teraz przypadkiem pełni księżyca?? nasz Wojtuś płakał ostatnie 3 noce że spać nie szło, chodził po pokoju i pomrukiwał, światło musiało być zapalone- masakra

hahahaha wiecie co kochane ?? jakby ktoś nas czytał to pomyślałby że jakieś same wariatki tu siedzą :D piękna pogoda, słońce świeci - zamiast wyjść na balkon / taras / ławeczkę z książką i delektować się tą cudowną aurą, to my co ? pierzemy, wieszamy pranie, szorujemy okna :-D

u mnie jedno pranie już się suszy na balkonie, drugie się pierze, placuszki ziemniaczane się smażą, balkon o okna pootwierane i się wietrzy ahhhhh WIOSNA !!!!

Tym razem brała znieczulenie w kręgosłup, mówi że lepiej niż narkoza ogólna, ale ja jakoś się boję tego w kręgosłup. Wy dziewczyny jakie miałyście przy cc?

przy cc stosuje się podpajęczynówkowe, ponieważ jest bezpieczniejsze i szybciej się po nim dochodzi do siebie
ja nie bałam się tego, ponieważ w dzieciństwie miałam podejrzenie zapalenia opon mózgowych i wtedy robili mi punkcje kręgosłupa
jako dziecko pamiętam, że nic nie bolało, pielęgniarki mnie pochwaliły że jestem dzielna, więc nei miałam kompletmnie obaw przed tym
super zareagowałam, szybko się podniosłam po tym
w trakcie cc zaczęła mi drętwięć ręka, powiedziałam o tym anestezjologowi, on zrobił test - miał jakiś spray, popryskał mi na czoło i spytał czy jest zimne, a potem na okolice szyi - w jednym miejscu nie czułam, w drugim było zimne, coś pokombinował przy lekach i było ok
palin ja mam kręgozmyk i to nie było problemem przy podaniu znieczulnia, więc myślę że dadzą radę, po znieczuleiu miejscowym przy rwaniu zęba straciłam przytomność [po znieczuleniu, jak mnie wybudzili to kazałam im wyrwać zęba i było ok], po tym nic się nie działo, bo to nie jest takie zwykłe miejscowe, tylko blokuje ci przewodzenie w rdzeniu kręgowym
nie wiem co zdecydują lekarze, ale ogólna narkoza jest teraz chyba sporadycznie stosowana przy cc, no ale życzę ci szybkiego i bez komplikacji sn
i tez jak asiulka pisała - dla mnei lepiej podpajęczynówkowe niż ogólna narkoza

pełną narkozę miałam przy laparoskopii, strasznie się bałam, ale na początku dali tabletkę, która sprawiła że wszystko było mi obojętne
tez chyba dość dobrze na narkozę zareagowałam, ale cc zdecydowanie mam nadzieję że z popdajęczynowym znieczuleniem - wielka zaleta jest taka, że jak lekarze się jeszcze babrają we flakach to położna już pokazuje dziecko, położyła mi małego przy twarzy, jeszcze takie w śluzie, ale to było wzruszenie, że nawet się nie przejęlam tym śluzem

zzo jest podawane do porodu sn - ma za zadanie wyłączyć bół, ale pozostawia świadomość ciała, czuje się skurcze

sara dzięki że pytasz o Artura, dziś trochę lepeij, od wczoraj nie ma biegunki, więc to pewnie reakcja na czekoladę mu wyszła, katar i kaszel od tego w standardzie został
jest lekkko cieplejszy, wczoraj mu mierzyłam nowym termometrem 37,5 w uchu, więc jest w miarę ok
mam nadzieję że do weekendu zupełnie z tego wyjdzie

u mnie nie ma takiej fajnej pogody, jest pochmurnie, ale cieszę sie że nie ma śniegu :-D

a tymi plackami ziemniaczanymi, ale mi ochoty narobiłaś... ale poczekam aż przyjdzie robot kuchenny, będą pierwsze placki ziemniaczane bez dodatku moich palców ;-)

reklama
Ja niedawno wróciłam - byłam na zakupach, bo w lodówce już przeciąg był. Przepraszam, że tylko o sobie meldunek skladam, ale muszę jeszcze ogarnąć dom - a dopiero co pranie wstawiłam.
hahahaha wiecie co kochane ?? jakby ktoś nas czytał to pomyślałby że jakieś same wariatki tu siedzą :D piękna pogoda, słońce świeci - zamiast wyjść na balkon / taras / ławeczkę z książką i delektować się tą cudowną aurą, to my co ? pierzemy, wieszamy pranie, szorujemy okna
laugh.gif

dokładnie tak jest Kochana! U mnie takie piękne słonko było, a teraz coś się chmurzy, ale 18 stopni!

Natis
gdzie te zdjęcia, bo czekam od wczoraj
popcorn.gif

Fioletowa robot dobra rzecz - gratuluję zakupu!

Do góry