reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

To się cieszę Kari, że młodemu nic nie było. Ja spijam surowy kisiel bo w takiej postaci najbardziej mi smakuje :)
No i przesyłam kopniaczka jak prosisz :)

Ja sobie właśnie usiadłam z kawką by odpocząć. Niby nie zamęczam się ale kręcenie w kuchni też męczy. Mazurek mam już gotowe, Tropikalna wyspa już prawie zrobiona, koszyk ze święconką też - idziemy na 14 do kościółka, Chłopcy zrobili resztę zakupów.
Zostanie mi jescze poodkurzać i pozmywać ( oczywiście z pomocnikami ). I na koniec położę sobie kolor na głowę bo kupiłam, a jak, w końcu trochę może sexapilu mi to doda bo zainwestowałam w rudą farbę :) Może S ruszą rude włosy bo ja coraz mniej go ruszam ;-)

reklama
My już po kościółku. Wiki dumnie maszerowała z koszyczkiem :) Ksiądz wody nie skąpił :) Wszyscy się śmiali że ksiądz po równo dzieli i na każdego coś skapnie hehe :)
Ja już prawie wszystko mam gotowe :) Jutro rano tylko barszczyk ugotuję żeby był na ''obiad'' a i jaja rano ugotuję i farszem zapełnie (albo wieczorkiem) Odkurzę i mam spokój :)

dzien dobry

powiem wam ze wczoraj taka glebe zaliczyłam ze do dzis tyłke mnie boli i bark ale na szczescie z maluchem oki wierci sei i jedt dobrze ale strachu sie najadłam

u nas tradycja jest zupa chrzanowa na snaidano wielkanocne wiec ja gotuje
my tez juz po swiconce
młody zadolony z koszyczak miał swoj wypełniony słodkosciami

miłego dnia zycze

a terz dla wszystkich mamusiek czerwowych zyczenka wielkanocne
skacze zajaczek po lesie
i zyczenia Tobie niesie
przez pisanki przeskakuje
Alleluja wykrzykuje
potem znika w długich susach
cały mokry od dyngusa!

hej

my wczoraj upiekliśmy babeczki do święconki i dziś młody dzielnie zaniósł do kościoła cały koszyk babeczek ;-) u nas śniadanie będzie u mojej mamy, więc tylko to było w ramach zabawy dla Artura, a najlepszy ubaw miałam gdy mu powiedziałam żeby znalazł miejsce na nasz koszyk - postawił na środku kościoła [u nas ostatnio stawia się przy ołtarzu koszyczki]

dziś zrobiłam 6 pisanek - tyle mi pasuje do "talerzyka" w ramach dekoracji świątecznych
2 oblepiliśmy plasteliną :-)

pewne wpadnę, ale już teraz chciałabym życzyć wam spokojnych, bezpiecznych i zdrowych świąt
buziaki

Zostanie mi jescze poodkurzać i pozmywać ( oczywiście z pomocnikami ). I na koniec położę sobie kolor na głowę bo kupiłam, a jak, w końcu trochę może sexapilu mi to doda bo zainwestowałam w rudą farbę :) Może S ruszą rude włosy bo ja coraz mniej go ruszam ;-)

A mi wczoraj mąż powiedział: ale się rozlałaś na tym łóżku. I rzeczywiście wszyscy mi w koło mówią, ze brzuch mi strasznie wybiło, a uprzejmiejsze osoby dodają, że tylko brzuch:-p

Ale tu świąteczna cisza :-( a ja siedzę sama w domku.. w tv nic nie ma :-( Mateusz śpi u mojej mamy, a mój mąż baluje ze szwagrem w knajpie-po 22 mam po niego jechać :-( Jakoś mi smutno i samotnie..
A dziś dzień spędziliśmy baaardzo miło - pojechaliśmy do Krakowa, poświęcić koszyczek.. połazić po rynku, a potem na żydowski czulent na Kazimierz (pychotka:-D). Moje dziecko miało gest i kupiło mi tulipanka:-D
A wczoraj u Mateusza był kolega.. ich dialog:
B: a mi zajączek przyniesie komówkę
M: skąd wiesz?
B: bo napisałem w liście
M: ja pisałem do Dzieciątka, że chcę tv i mi nie przyniósł
B: ale ja napisałem i mi przyniesie
M: to ja też mam nadzieję, że mi przyniesie to, o co pisałem

Słodkie to było. Dialog 7latka i 8latka:-D

witam przedświątecznie Na 12.00 byłam za święconką i potem pilnowałam bratanicy, a teraz plecy tak mnie rypią ze szok, a dotychczas sie cieszyłam ze 6m-cy nie wiedziałam co to ból pleców, ale jak to mówią co dobre szybko się kończy. Chciałam wszystkim pożyczyć Zdrowych i Wesołych Świąt oraz smacznego jajka

Zmartwych.jpg

Alleluja! Alleluja!
Wesoły Nam dzień dziś nastał,
Chrystus bowiem zmartwychwstał!

Niech czas świąt wielkanocnych utrzyma nasze marzenia w mocy
I wszystkie życzenia okazały się do spełnienia
I aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości
Abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności
I niech symbol boskiego odrodzenia
Był i dla nas celem do spełnienia
Wesołych świąt :)

Załączniki

• Zmartwych.jpg
    Zmartwych.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Wesoły nam dziś Dzień nastał !!!!
Chrystus Zmartwychwstał!

Kochane, niech symbol tych Świąt idzie z nami przez życie.
Niech, prostuje nasze drogi, dodaje sił i pozwala cieszyć się nieustannie.

Wesołych świąt, na jutro SUCHEGO dynusa i oby nas brzuchy nie bolały po jedzeniu a waga nie szła w górę :)

Do góry