reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

To się cieszę Kari, że młodemu nic nie było. Ja spijam surowy kisiel bo w takiej postaci najbardziej mi smakuje :)
No i przesyłam kopniaczka jak prosisz :)

Ja sobie właśnie usiadłam z kawką by odpocząć. Niby nie zamęczam się ale kręcenie w kuchni też męczy. Mazurek mam już gotowe, Tropikalna wyspa już prawie zrobiona, koszyk ze święconką też - idziemy na 14 do kościółka, Chłopcy zrobili resztę zakupów.
Zostanie mi jescze poodkurzać i pozmywać ( oczywiście z pomocnikami ). I na koniec położę sobie kolor na głowę bo kupiłam, a jak, w końcu trochę może sexapilu mi to doda bo zainwestowałam w rudą farbę :) Może S ruszą rude włosy bo ja coraz mniej go ruszam ;-)

reklama
My już po kościółku. Wiki dumnie maszerowała z koszyczkiem :) Ksiądz wody nie skąpił :) Wszyscy się śmiali że ksiądz po równo dzieli i na każdego coś skapnie hehe :)
Ja już prawie wszystko mam gotowe :) Jutro rano tylko barszczyk ugotuję żeby był na ''obiad'' a i jaja rano ugotuję i farszem zapełnie (albo wieczorkiem) Odkurzę i mam spokój :)

dzien dobry

powiem wam ze wczoraj taka glebe zaliczyłam ze do dzis tyłke mnie boli i bark ale na szczescie z maluchem oki wierci sei i jedt dobrze ale strachu sie najadłam

u nas tradycja jest zupa chrzanowa na snaidano wielkanocne wiec ja gotuje
my tez juz po swiconce
młody zadolony z koszyczak miał swoj wypełniony słodkosciami

miłego dnia zycze

a terz dla wszystkich mamusiek czerwowych zyczenka wielkanocne
skacze zajaczek po lesie
i zyczenia Tobie niesie
przez pisanki przeskakuje
Alleluja wykrzykuje
potem znika w długich susach
cały mokry od dyngusa!

hej

my wczoraj upiekliśmy babeczki do święconki i dziś młody dzielnie zaniósł do kościoła cały koszyk babeczek ;-) u nas śniadanie będzie u mojej mamy, więc tylko to było w ramach zabawy dla Artura, a najlepszy ubaw miałam gdy mu powiedziałam żeby znalazł miejsce na nasz koszyk - postawił na środku kościoła [u nas ostatnio stawia się przy ołtarzu koszyczki]

dziś zrobiłam 6 pisanek - tyle mi pasuje do "talerzyka" w ramach dekoracji świątecznych
2 oblepiliśmy plasteliną :-)

pewne wpadnę, ale już teraz chciałabym życzyć wam spokojnych, bezpiecznych i zdrowych świąt
buziaki

Zostanie mi jescze poodkurzać i pozmywać ( oczywiście z pomocnikami ). I na koniec położę sobie kolor na głowę bo kupiłam, a jak, w końcu trochę może sexapilu mi to doda bo zainwestowałam w rudą farbę :) Może S ruszą rude włosy bo ja coraz mniej go ruszam ;-)

A mi wczoraj mąż powiedział: ale się rozlałaś na tym łóżku. I rzeczywiście wszyscy mi w koło mówią, ze brzuch mi strasznie wybiło, a uprzejmiejsze osoby dodają, że tylko brzuch:-p

Ale tu świąteczna cisza :-( a ja siedzę sama w domku.. w tv nic nie ma :-( Mateusz śpi u mojej mamy, a mój mąż baluje ze szwagrem w knajpie-po 22 mam po niego jechać :-( Jakoś mi smutno i samotnie..
A dziś dzień spędziliśmy baaardzo miło - pojechaliśmy do Krakowa, poświęcić koszyczek.. połazić po rynku, a potem na żydowski czulent na Kazimierz (pychotka:-D). Moje dziecko miało gest i kupiło mi tulipanka:-D
A wczoraj u Mateusza był kolega.. ich dialog:
B: a mi zajączek przyniesie komówkę
M: skąd wiesz?
B: bo napisałem w liście
M: ja pisałem do Dzieciątka, że chcę tv i mi nie przyniósł
B: ale ja napisałem i mi przyniesie
M: to ja też mam nadzieję, że mi przyniesie to, o co pisałem

Słodkie to było. Dialog 7latka i 8latka:-D

witam przedświątecznie Na 12.00 byłam za święconką i potem pilnowałam bratanicy, a teraz plecy tak mnie rypią ze szok, a dotychczas sie cieszyłam ze 6m-cy nie wiedziałam co to ból pleców, ale jak to mówią co dobre szybko się kończy. Chciałam wszystkim pożyczyć Zdrowych i Wesołych Świąt oraz smacznego jajka

Zmartwych.jpg

Alleluja! Alleluja!
Wesoły Nam dzień dziś nastał,
Chrystus bowiem zmartwychwstał!

Niech czas świąt wielkanocnych utrzyma nasze marzenia w mocy
I wszystkie życzenia okazały się do spełnienia
I aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości
Abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności
I niech symbol boskiego odrodzenia
Był i dla nas celem do spełnienia
Wesołych świąt :)

Załączniki

• Zmartwych.jpg
    Zmartwych.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Wesoły nam dziś Dzień nastał !!!!
Chrystus Zmartwychwstał!

Kochane, niech symbol tych Świąt idzie z nami przez życie.
Niech, prostuje nasze drogi, dodaje sił i pozwala cieszyć się nieustannie.

Wesołych świąt, na jutro SUCHEGO dynusa i oby nas brzuchy nie bolały po jedzeniu a waga nie szła w górę :)

Do góry