reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Isis niestety nie pomogę, nie wiem co mogłabyś sobie zaaplikować. Może jakieś okłady? :zawstydzona/y: Jedyna moja rada - to wizyta u lekarza:eek:

Dmuchawiec trzymamy kciuki!!!!!!!!!!

Korba - jak się pojawi Mikołaj, większe mieszkanko to też pewnie będę tęsknić za takimi nudnymi dniami. A tak to ech :baffled:

Mikoto - mi porządki naszego mieszkanka (kurze, odkurzanie, podłogi, pucowanie łazienki i aneksu kuchennego) zajmuje 2-3 godziny. Ja siedzę w domu, więc chodzę sobie w dresiku. Aro w pracy przebiera się w mundur, w domu też dres, więc tak naprawdę nie ma jak uzbierać pralki częściej (skarpetki, czy majtki można czasem przecież przeprać w ręku). Latem jest tego więcej, po za tym - Mikołaj zmieni nasze przyzwyczajenia ;-)

Ja się budzę razem z Aro o 5.50 (właściwie to budzę się wcześniej, ale żeby on mógł dospać to leżakuję). Potem , jak on wyjdzie do pracy czasem jeszcze zasnę, ale rzadko. Za to zasypiam coraz wcześniej (20.00 - 21.00).

Isis - przemyj oczy rumiankiem (to na pewno można). Dla nawilżania oka możesz stosować żel Oftipan (ja to dostałam latem na zespół suchego oka, który wyszedł mi przy kolejnym zapaleniu spojówek; miałam też antybiotyk - ale tego nie wolno w ciąży). Na bank można go stosować w ciąży. Myślałam też, że może by świetlik (my w domu mamy Zuma, w ciąży go można, ale pisze w ulotce, żeby nie stosować przy bakteryjnych, wirusowych i grzybicznych zapaleniach oka - więc z tym to nie wiem).

Palin dzięki Kochana, jadę Młodą do szkoły zawieść i do apteki od razu wstąpię. Teraz ropa już nie leci ale czerwone mam ale nic mnie drażni, nie piecze, nie swędzi ...

Dmuchawiec kciukasy zaciśnięte az mnie palce bolą :-)

Witajcie:-)
Natis imie corki to po prostu gaja:-) Czasami mowimy na nia zartobliwie gaiczek:-) Oszczedzaj sie kochana a te plemienia to pewnie jakis mini krwiaczek a raczej jakas zyleczka pekla. Mozenszczegolnie jestes ukrwiona i to winowajca. Ciesze sie, ze juz masz naprawde duzo za soba i corcia w brzuszku juz nie jest takim malenstwem:-)
Kobra mam nadzieje, ze z psinka bedzie juz lepiej, zdrowka dla niej.
Dmuchawiec powodzenia!!!!!
Ja dzisiaj mam wazna date na suwaczku:-) 24 tydzien to ten, w ktorym anglicy zaczynaja powaznie podchodzic do ciazy i jak bedzie sie cos dzialo to nie uslysze od dzis 'co ma byc to bedzie'. U nich do 24 tyg.jest legaona aborcja a chciane ciaze tez nie ratuja. Mnie nawet nie chcialo pogotowie zabrac po krwotoku bo bylam w 12 tyg.i pan stwierdzil, ze w 16 to zabraloby mnie...na szczescie wzieli po blaganiach moich i meza. Tylko co z tego jak uslyszalam w szpitalu 'co ma byc to bedzie' pozniej w 20 tyg.jak pytalam czy wmrazie jakichs krwawien, czy czegos dadza mi juz jakies leki to tez uslyszalam ze to dopiero 20 tydzien i nic nie moga zrobic w razie czego. Tak wiec dzis male swieto:-)

Paulus - GRATULACJE :-D To naprawdę ważny dzień. Wreszcie Twoje Maleństwo zaczną traktować jak człowieka.

Śmieszne te suwaczki - a konkretniej napisy pod nimi. "Maluch waży już prawie pół kilograma" - coś im się pokićkało. Nasze dzieci ważą już więcej (Mikołaj zbliża się już do 700 gram). :eek:

Paulus no to wielkie gratulacje!!!!!!!

Korba jak dobrze czytać, że z Tequilką lepiej

Natis....nie wiem już co napisać odnośnie Twoich plamień. Cieszę się, że nie było duże....czarna ściana? hm....molestowałabym Cię, żebyś pokazała ale leż Kochana.
Mikoto ja też z tych co sprzątać lubią....czasami mam wrażenie, że jakaś walnięta na tym punkcie jestem :-p
dmuchawiec kciuki zaciśnięte!!!!!

Zapomniałam już jak mi się za śniegiem tęskniło :confused2:

Środa mówicie? To chyba razem jakiegoś mega torta upieczecie co? Mam fazę na ciasta i ciastka mniam.....

Isis, Palin ma rację rumianek jest super, albo mocna czarna herbata, ostatnio mój kotek miał ropkę w oczkach przemywałam rumiankiem i herbatą i już są śliczne...

Dmuchawiec, mocno trzymam kciuki &&&&&&&& :tak:

Palin, Tak jak piszesz Mikołaj zmieni wasz "rytm " dnia. Ja np. uwielbiam jak się obudzę poleżeć w łóżeczku a moja Julka jak tylko otworzy oczy --wstaje :-D

Sara, Ja tak samo mam ciśnienie straszne na ciasta, pączusie , drożdżówki --masakra--dobrze,że jeszcze potrafię się opanować i nie jem codziennie- chociaż bym chciała:crazy:

Robaczek, Naprawdę coś mało Cię widać ostatnio na bb :no:

Natis, Plamień dzisiaj już nie ma prawda ??:-p

Witam:)

U mnie też zaspy po kolana jak nie wyżej a już myślałam, że wiosna idzie:-) Mam nadzieje jednak, że zima szybko minie bo już kurtki dopiąć nie mogę. Masakra:laugh2:

Pauluś gratulacje:)
Mikoto i ja sprzątać uwielbiam ale niestety teraz to zeszło na ostatni plan. Trzeba się oszczędzać:tak:
Natis leż kochana, leż. Oby plamienie się już nie pojawiło:tak:

Do domku wracam w czwartek. Nie wytrzymam już dłużej bez mężusia. Z brzuszkiem odpukać na szczęście wszystko dobrze więc już będę odpoczywać w domku:tak:

reklama
dmuchawcu powodzenia z prawkiem ! U nas na północy też śnieg, ale taka breja bardziej. Wybrałam się z Jędrkiem po wyniki badań i synek wrócił całkiem mokry :) Glukoza ok,a miałam stracha :)

Do góry