reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Isis niestety nie pomogę, nie wiem co mogłabyś sobie zaaplikować. Może jakieś okłady? :zawstydzona/y: Jedyna moja rada - to wizyta u lekarza:eek:

Dmuchawiec trzymamy kciuki!!!!!!!!!!

Korba - jak się pojawi Mikołaj, większe mieszkanko to też pewnie będę tęsknić za takimi nudnymi dniami. A tak to ech :baffled:

Mikoto - mi porządki naszego mieszkanka (kurze, odkurzanie, podłogi, pucowanie łazienki i aneksu kuchennego) zajmuje 2-3 godziny. Ja siedzę w domu, więc chodzę sobie w dresiku. Aro w pracy przebiera się w mundur, w domu też dres, więc tak naprawdę nie ma jak uzbierać pralki częściej (skarpetki, czy majtki można czasem przecież przeprać w ręku). Latem jest tego więcej, po za tym - Mikołaj zmieni nasze przyzwyczajenia ;-)

Ja się budzę razem z Aro o 5.50 (właściwie to budzę się wcześniej, ale żeby on mógł dospać to leżakuję). Potem , jak on wyjdzie do pracy czasem jeszcze zasnę, ale rzadko. Za to zasypiam coraz wcześniej (20.00 - 21.00).

Isis - przemyj oczy rumiankiem (to na pewno można). Dla nawilżania oka możesz stosować żel Oftipan (ja to dostałam latem na zespół suchego oka, który wyszedł mi przy kolejnym zapaleniu spojówek; miałam też antybiotyk - ale tego nie wolno w ciąży). Na bank można go stosować w ciąży. Myślałam też, że może by świetlik (my w domu mamy Zuma, w ciąży go można, ale pisze w ulotce, żeby nie stosować przy bakteryjnych, wirusowych i grzybicznych zapaleniach oka - więc z tym to nie wiem).

Palin dzięki Kochana, jadę Młodą do szkoły zawieść i do apteki od razu wstąpię. Teraz ropa już nie leci ale czerwone mam ale nic mnie drażni, nie piecze, nie swędzi ...

Dmuchawiec kciukasy zaciśnięte az mnie palce bolą :-)

Witajcie:-)
Natis imie corki to po prostu gaja:-) Czasami mowimy na nia zartobliwie gaiczek:-) Oszczedzaj sie kochana a te plemienia to pewnie jakis mini krwiaczek a raczej jakas zyleczka pekla. Mozenszczegolnie jestes ukrwiona i to winowajca. Ciesze sie, ze juz masz naprawde duzo za soba i corcia w brzuszku juz nie jest takim malenstwem:-)
Kobra mam nadzieje, ze z psinka bedzie juz lepiej, zdrowka dla niej.
Dmuchawiec powodzenia!!!!!
Ja dzisiaj mam wazna date na suwaczku:-) 24 tydzien to ten, w ktorym anglicy zaczynaja powaznie podchodzic do ciazy i jak bedzie sie cos dzialo to nie uslysze od dzis 'co ma byc to bedzie'. U nich do 24 tyg.jest legaona aborcja a chciane ciaze tez nie ratuja. Mnie nawet nie chcialo pogotowie zabrac po krwotoku bo bylam w 12 tyg.i pan stwierdzil, ze w 16 to zabraloby mnie...na szczescie wzieli po blaganiach moich i meza. Tylko co z tego jak uslyszalam w szpitalu 'co ma byc to bedzie' pozniej w 20 tyg.jak pytalam czy wmrazie jakichs krwawien, czy czegos dadza mi juz jakies leki to tez uslyszalam ze to dopiero 20 tydzien i nic nie moga zrobic w razie czego. Tak wiec dzis male swieto:-)

Paulus - GRATULACJE :-D To naprawdę ważny dzień. Wreszcie Twoje Maleństwo zaczną traktować jak człowieka.

Śmieszne te suwaczki - a konkretniej napisy pod nimi. "Maluch waży już prawie pół kilograma" - coś im się pokićkało. Nasze dzieci ważą już więcej (Mikołaj zbliża się już do 700 gram). :eek:

Paulus no to wielkie gratulacje!!!!!!!

Korba jak dobrze czytać, że z Tequilką lepiej

Natis....nie wiem już co napisać odnośnie Twoich plamień. Cieszę się, że nie było duże....czarna ściana? hm....molestowałabym Cię, żebyś pokazała ale leż Kochana.
Mikoto ja też z tych co sprzątać lubią....czasami mam wrażenie, że jakaś walnięta na tym punkcie jestem :-p
dmuchawiec kciuki zaciśnięte!!!!!

Zapomniałam już jak mi się za śniegiem tęskniło :confused2:

Środa mówicie? To chyba razem jakiegoś mega torta upieczecie co? Mam fazę na ciasta i ciastka mniam.....

Isis, Palin ma rację rumianek jest super, albo mocna czarna herbata, ostatnio mój kotek miał ropkę w oczkach przemywałam rumiankiem i herbatą i już są śliczne...

Dmuchawiec, mocno trzymam kciuki &&&&&&&& :tak:

Palin, Tak jak piszesz Mikołaj zmieni wasz "rytm " dnia. Ja np. uwielbiam jak się obudzę poleżeć w łóżeczku a moja Julka jak tylko otworzy oczy --wstaje :-D

Sara, Ja tak samo mam ciśnienie straszne na ciasta, pączusie , drożdżówki --masakra--dobrze,że jeszcze potrafię się opanować i nie jem codziennie- chociaż bym chciała:crazy:

Robaczek, Naprawdę coś mało Cię widać ostatnio na bb :no:

Natis, Plamień dzisiaj już nie ma prawda ??:-p

Witam:)

U mnie też zaspy po kolana jak nie wyżej a już myślałam, że wiosna idzie:-) Mam nadzieje jednak, że zima szybko minie bo już kurtki dopiąć nie mogę. Masakra:laugh2:

Pauluś gratulacje:)
Mikoto i ja sprzątać uwielbiam ale niestety teraz to zeszło na ostatni plan. Trzeba się oszczędzać:tak:
Natis leż kochana, leż. Oby plamienie się już nie pojawiło:tak:

Do domku wracam w czwartek. Nie wytrzymam już dłużej bez mężusia. Z brzuszkiem odpukać na szczęście wszystko dobrze więc już będę odpoczywać w domku:tak:

reklama
dmuchawcu powodzenia z prawkiem ! U nas na północy też śnieg, ale taka breja bardziej. Wybrałam się z Jędrkiem po wyniki badań i synek wrócił całkiem mokry :) Glukoza ok,a miałam stracha :)

Do góry