reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Josie Nikos cos zlapal :| szlak myslalam ze przy tym zebie juz nic go nie ruszy a tutaj na koniec poszlo :( ale 75 % dzieci w zlobku kaszlacych dychajacych no to Nikos do nich dolaczyl :(:(:(:(:(

Iwon wymiotowal juz w domu dwie godziny po tym jak wysiadl z samochodu :(

Ostatnia edycja:
reklama
hej
u mnie nocka taka sobie, mała coś łapie, dostaje kataru i jakoś dziwnie tak pokazłuje hmmmmmmmm....... kuźwa oby tylko wyzdrowiała do naszego wyjazdu nad morze
najważniejsze że pogoda ma się poprawiać :laugh2::laugh2::laugh2:

a Niuśka załapała wczoraj wchodzenie po schodach i koniec świata był ciągle tylko schody i schody, jak się ją zabierało stamtąd to był ryk niesamowity

kasiek zdrówka dla Poli

Aga Antek jest niesamowity :-D:-D:-D:-D

Muńka ja chyba jedyna nie zazdraszczam koncertu, jakoś "bijąse" nie powala mnie na kolana :eek:, no ale najważniejsze że dla Ciebie to była mega radość :-):-):-)

mlodak tekst męża nie do podrobienia :happy::happy:

Kasieńka ja też kupuję osobno basen i piaskownicę, a Nikoś to nieźle sobie śpi u nas już trudno o dwie drzemki :-(

Paulina u mnie dzień mamy taki jak i inne :szok:

Iwon współczuję tak wczesnych pobudek :szok::szok::szok:

Witam
U nas okropnie. Znowu leje i nie zanosi sie zeby szybko przestalo.
Kasienka zdrowka dla Nikosia. Nasza podroz szybka i bezstresowa ( w jedna strone jedziemy ok. 1 h 15')
Adus steskniony na maksa. Wczorajszy dzien caly zlecial na przytulaniu sie.
kasiek jak dzisiaj Pola???????? Zdrowka
Munka - zazdroszcze koncertu
PaulinaMaria - powodzenia w starankach. Dobrze zrozumialam ?????????
Aga - no i juz nie upilnujesz - jak zechce to sam sobie wezmie cos slodkiego:-D
Iwon - fajnie ze weekend spedzony rodzinnie.
Alijenka zdrowka dla malutkiej. Gratuluje nowej umiejetnosci. Widze ze sie cie:-D;-)szysz
Nasza rodzinka juz w komplecie. W domu znowu rumor - jak mi tego brakowalo:-):tak:
Wiecie - jednak czyjes dzieci szybciej rosna!!! :laugh2: No i trojka dzieci w domu to za duzo (przynajmniej w takim odstepie czasu).
Adi krzyczy, bo Mati piszczy. Oli sie budzi, bo Mati piszczy, albo Adi krzyczy. Mati piszczy, bo Oli placze. I tak w kolko. Takim to sposobem w sobote Mati poszedl spac o 23, Adi o 24 , a Oli rozbudzony przez moich lobuzow zasnal o 1. :szok:

Czas sie wziac do roboty.:rofl2: Narka

Ostatnia edycja:
Andzia to masz teraz zamieszanie :-D:-D, a moja o tyle dobrze że u nas w domu sobie po schodach nie pochodzi bo ma wszystko pozamykane, szalała u mojego K rodziców

Iwon no to chociaż tyle że możecie dyżury ustalać :-D

Andzia to wesoło masz w domu.

Iwon no to super rodzinny dzień mieliście. Lubie tak.

Alijenka gratuluję nowej umiejętności. Dość uciążliwa niestety jest. Szymek próbuje już wchodzić na schody na nóżkach i to też fajne nie jest bo stopnie wysokie na jego nóżki i jak zabieram to ryk.

No i się pochwalę że moje dziecię już samodzielnie wstaje. Nie potrzebuje juz mebli czy ręki ludzia. Po prostu rączki na podłogę, dupsko w górę i stoi :))))

Witam,

Sergiuszek dziękuję wszystkim ciociom za życzenia i przesyła soczyste buziaki!:-D

Weekend zleciał naweet nie wiem kiedy, ale w sobotę w pracy byłam :/
Za to wczoraj zaklepałam wakacje w Ustorniu Morskim:-p Domki extra, a niedrogie, w sumie cudów nie wymagam za tą ceną, ale sam fakt że domek, bo to zawsze drogi interes, a tu taka przystępna cena 180zł/dobę, więc się napaliła, a że -po wpiku byłam to wszystko zarezerwowałam i hotel dla psów też... więc przepadło - jedziemy 7 sierpnia!

no i teraz mam dylemat, bo w pijackim amoku zaklepałam termin, który się pokrywa z weselem koleżanki i dopadł mnie moralniak:-( fakt, że nie miałam zbytniej ocohty na to weselę mimo. że ją uwielbiam, ale teraz jak już wiem, że nie pójdę to mi przykro, że jej zawód sprawię:-(
ech czasami mam wrażenia, że ja sama nie wiem czego chcę :eek:

zdrówka dla Poli i Jasia!

Rysica ja miałm głęboki jasnozielony i musxzki nie, ale takie czarne minimini żuczki to go obsiadały na maxa... ale się nie martw one nieszkodliwe są:-p poza tym współczuję tego wycieńczenia w tygodniu!

Niespodzianka musisz jakiegoś bata na małża znaleźć, bo inaczej będziesz non stop wkurzona chodzić :(

kasienka ja właśnie taką piaskownicę chcę, ale jedna część z wodą na balkonie, a druga z piaskiem u babci na podwórku :)

paulina to straszne!!!!!!!:szok: dobrze, że wszystko dobrze sie skończyło!!!!

jak teraz jedza wasze dzieci? moj niestety nadal glownie bazuje na mleku... i zazwyczaj nie dojada porcji...

7 rano - 120 mleka
pozniej kanapka z maslem i szynka (kosteczki)
11 - 150 kaszki
14 - obiad - i tu jest najgorzej, rzadko kiedy zjada caly
owoc lub deserek
16/17 - 180 mleka
20 - 180 kaszki

ponieważ moje dziecko wstaje ostatnio w cały świat, to posiłki wypadają w różnych godzinach :/ mniej więcej tak:

6-7 180 ml kaszka Sinlac zagęszczona kleikiem ryżowym
9-10 210 ml mleka plus chwilę później gotowane jabłko, ale w kawałku do rączki
12.30-13.30 obiad - zwykle słoiczek lub zupka z ryżem i mięsko do rączki, w weekendy czasami je coś z nami
16-17 jabłko gotowane lub gruszka albo morele (słoiczek) z 120 ml kleiku na mleku na gesto
20 mleko 210ml

w ciągu dnia je jeszcze chrupki kukurydziane

Andzia to masz teraz zamieszanie :-D:-D, a moja o tyle dobrze że u nas w domu sobie po schodach nie pochodzi bo ma wszystko pozamykane, szalała u mojego K rodziców

Andzia to wesoło masz w domu.

No i się pochwalę że moje dziecię już samodzielnie wstaje. Nie potrzebuje juz mebli czy ręki ludzia. Po prostu rączki na podłogę, dupsko w górę i stoi :))))

Wesolo to miala moja siostra bo to u niej bylo. Teraz jestesmy tylko we czworke i jest spokoj. ??????? czy ja napisalam "spokoj" ???? chcialabym:-D:-)

Mlodak moj tez tak wstaje - ale tylkow moich snach.:-D;-) Na serio dzisiaj snilo mi sie ze siedzial na podlodze i wstal bez pomocy. :-) Przyjdzie i na nas czas.

no i teraz mam dylemat, bo w pijackim amoku zaklepałam termin, który się pokrywa z weselem koleżanki i dopadł mnie moralniak:-( fakt, że nie miałam zbytniej ocohty na to weselę mimo. że ją uwielbiam, ale teraz jak już wiem, że nie pójdę to mi przykro, że jej zawód sprawię:-(
ech czasami mam wrażenia, że ja sama nie wiem czego chcę :eek:

Mialam podobny dylemat 7 lat temu. Wybralam meza, ktory siedzial wtedy w UK, i z wyprzedzeniem zarezerwowal mi bilety. Kolezanka sie odwdzieczyla i nie przyszla na moje wesele. Tobie to nie grozi :sorry::-)

kurde niektórym z waszych dzieci wystarczy jedna drzemka. u nas nie ma szans, aby nie było drugiej:) choćby się waliło i paliło i była tona dzieci ona uśnie w swoim czasie i będzie chociaż 10min. spać i to jej wstarczy:p

munka
zazdroszczę koncertu!:) Polka dostała clemastinum na wysypkę, a wcześniej dostała go na katar, który był przy przeziębieniu. Więc taki ogólny lek:p

josie dziękujemy i wzajemnie:)

andzia wstała bez gorączki, więc jest dobrze:) W nocy jeszcze pokazywała, że ją gardełko boli i pobudka co godzinę z rykim:( To już druga noc z rzędu, jak dzisiaj będzie tak samo to jutro będę zombie.

alijenka dziękuję za informację!!! Teraz to już nie wiem co kupić:/ Zdrówka i dla was:) A wracając do Chorwacji to uważasz, że z takim dzieckiem bez sensu jechać na żwirowe plaże i lepiej do Włoch czy samolotem do Grecji/Hiszpanii na piaszczyste plaże?

zaza ja też ominęłam wesele przyjaciółki przez pobyt na wakacjach. nie obraziła się, bo mąż nie mógł wziąć w innym terminie urlopu. Możesz zawsze zwalić na to lub na brak miejsca nad morzem w tym terminie:p

agaundpetka buhahahahahahaha:D:D:D:D Gratuluje postępów!!! Moja zaś przy szafkach na palcach (niczym baletnica) i ściąga wszystko co na brzegu stoi. Ostatnio ściągnęła dentinox, porozgryzała metalową tubkę i wysmarowała cała twarz:D

kasienka
dokładnie muszelki piaskownicy/basenu nie złączone i w osobnych miejscach (u mnie to dwa końce tarasu i w zupełności wystarczy:p)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry