reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witam dziewczęta

aylin
pchacz: wysokość rączki ok. 46cm. Jest więc wyższy niż te Fisher Price i inne.

kurka w v-tech sa na tej samej wysokości. Ale nic to - zamówiłam :) zobaczymy czy dzieciowi sie spodoba

Aylin moze musi jesc w towarzystwie ?

ona zawsze je w towarzystwie :) ale najwidoczniej i moje i meża ja nudzi :)

Witajcie mam nadzieje ze kazda z was miala wspanialy dzien matki
hatszept gratuluje, moze niedlugo dołączy kolejna przyszla mam z czerwca :)

czyżbys chciała nam coś powiedziec??? :)

Aylin mój starszak miał podobnie z jedzeniem - w domu choćbym się naszpagatowała - nie jadł. Pojechał do teściowej - potrafił zjeść dwa obiady. W przedszkolu to samo. Dodam, że kucharką jestem niezłą, więc nie że ktoś smaczniej gotował :sorry:;-) Teraz już mu się wszystko normuje.

cos w tym jest. Poszliśmy wczoraj z T. do kina (na 13.30 - jak na rodziców dziecia przystało) i mała u babci wsuneła cały słoiczek zupki po czym poprawiła kurczakiem z rosołu z ziemniaczkami. Po powrocie do domu darła się do naszego obiadu (curry na ostro ze szparagami) Więc dostała szparagi.... w pierwszym momencie ja zatkało, wrzask (bo ostre) a po chwili darcie ze chce jeszcze.... Hmmm wielbicielka ostrych smaków??

kurde niektórym z waszych dzieci wystarczy jedna drzemka. u nas nie ma szans, aby nie było drugiej:) choćby się waliło i paliło i była tona dzieci ona uśnie w swoim czasie i będzie chociaż 10min. spać i to jej wstarczy:p

alijenka dziękuję za informację!!! Teraz to już nie wiem co kupić:/ Zdrówka i dla was:) A wracając do Chorwacji to uważasz, że z takim dzieckiem bez sensu jechać na żwirowe plaże i lepiej do Włoch czy samolotem do Grecji/Hiszpanii na piaszczyste plaże?

moja też 2 drzemki musi mieć. Inaczej jest taka maruda i złośnik ze tylko za dzwi wystawić....

A chorwacja - kolezanka była z 1,5 rocznym szkrabem z nami kilka lat temu. Kamyczki w niczym Arturkowi nie przeszkadzały :) Poza tym w chorwacji sa też piaszczyste plaże. Na wyspach i np Mali Stone (ale tam nuda)

reklama
kasiek u nas roznoe z tymi drzemkami. Jak jest za mna w domu to wstajemy pozniej i spi raz, a jak woze go do mamy to wstaje po szostej i spi wtedy dwa razy. A tym dentinoxem to sie niezle znieczulila:szok::-D

kasiek ja ogólnie za Chorwacją nie przepadam i dla mnie jazda tam z dzieckiem odpada, nie dość że te plaże choć można znaleźć i piaszczyste ale samo wejście do morza nie będzie takie piaszczyste jak u nas nad Bałtykiem i te jeżowce :-(

kasiek a zobacz na ten plac zabaw

3238529452_2.jpg

Załączniki

• 3238529452_2.jpg
    3238529452_2.jpg
    49,8 KB · Wyświetleń: 37
dzien dobry

janek rano zrobil sam 2 kroczki do przodu miedzy niania a mna :-D no ale on nawet nie stoi jeszcze sam wiec tak srednio mozna to zaliczyc :laugh2:

zastanawiam sie nad ta muszelka o ktorej piszecie

i chce kupic taki namiot plazowy z lidla, niby ma byc od srody. tylko musze zobaczyc jakie to duze po zlozeniu

105529.jpg

Załączniki

• 105529.jpg
    105529.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 42
Alijenka super ten plac i jest cos dla rodzicow. Wyglada na porzadny to pewnie drogi???????
Josie na tym zdjeciu jakas kobitka go sklada i wyglada na to ze za duzy po zlozeniu nie jest. Super sprawa. A nad ta muszelka tez sie zastanawiam.

My wczoraj kupilismy w pepco namiot ogrodowy z tunelem, ale lezy w bagazniku i czeka na weekend, az pojedziemy na wies.

ja kupiłam taki namiocik plazowy w decathlonie w zeszłym roku. Na plazy testowany. I super sie rozkłada. Za to pierwsze próby złozenia - masakra :) potem jak juz metode opanowalismy to była chwila moment :)

kobitki taka piaskownice/basen widzialam w AUCHAN za 36 zł za sztuka

piaskownica-basen-basenik-dla-dzieci-nowosc-2191410810.jpg

Mlodak brawa dla Szymusia ;D

Josie fajny ten namiocik ... szkoda ze nie wygralam w totka ...

Załączniki

• piaskownica-basen-basenik-dla-dzieci-nowosc-2191410810.jpg
    piaskownica-basen-basenik-dla-dzieci-nowosc-2191410810.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Fitam :-)

Gabrula miała bliskie spotkanie ze stolikiem, krewka poleciała z górnej wargi :baffled: a teraz siedzi przy nim i od 15 min. gada do swojego odbicia (jest czarny połyskujący, więc mozna się przejrzeć :-D).

Witam wieczorkiem :) Antek dziś zaczął sobie chodzić ode mnie do cioci odwracał się i wracał do mnie i tak dobre parę razy, czyli zaczyna mi dziecie chodzić :)
Dziś też doprowadził mnie prawie do zawału poszłam do wc, a on do kuchni, więc myślę chwilkę mu nic nie będzie, bo szafki z niebezpiecznymi rzeczami zabezpieczone, kuchenka wyłączona i co wchodzę po chwili do kuchni, a A stoi na stołu przy kuchence i trzyma się patelni z sosem :/ wyczaił i dosuwa sobie różne rzeczy po których można się wspinać. Później patrzę, a on stoi z głową w szafce i wcina cukier w kostkach :rofl2:

Kolejny chodzący szkrab!! :-) ale fajno!!

Munka ale fajnie miałas z tym koncertem, zazdroszczę.

ja właśnie czekam na siostrę bo jadą juz z lotniska a jak na złość spać mi sie chce. Ale zanim sie nagadamy to pewnie nad ranem zasne :)

a ja zazdroszczę spotkania z siostrą :-) moja pojechała wczoraj a już bym chciała sięz nią spotkać. Na szczeście od piątku będziemy razem na działce z dzieciakami!! :-D
Miłego gaduchowania - uwielbiam!!

Witajcie mam nadzieje ze kazda z was miala wspanialy dzien matki
hatszept gratuluje, moze niedlugo dołączy kolejna przyszla mam z czerwca :)

uuuuu, staracie się? :-)

Iwon - fajnie spędziliście niedzielę!! masz całkowitą rację co do Bijąse - profesjonalizm w każdym calu.

Josie Nikos cos zlapal :| szlak myslalam ze przy tym zebie juz nic go nie ruszy a tutaj na koniec poszlo :( ale 75 % dzieci w zlobku kaszlacych dychajacych no to Nikos do nich dolaczyl :(:(:(:(:(

hej
u mnie nocka taka sobie, mała coś łapie, dostaje kataru i jakoś dziwnie tak pokazłuje hmmmmmmmm....... kuźwa oby tylko wyzdrowiała do naszego wyjazdu nad morze
najważniejsze że pogoda ma się poprawiać :laugh2::laugh2::laugh2:

Zdrówka dla maluchów!!

No i się pochwalę że moje dziecię już samodzielnie wstaje. Nie potrzebuje juz mebli czy ręki ludzia. Po prostu rączki na podłogę, dupsko w górę i stoi :))))

fiu fiu :-D

zaza - spóźnione byziole dla Serdżiego!!

josie - świetny ten namiot i ciemny! też muszę go wylookać!! mieliśmy kiedyś jasny i cały zalepiony w muszkach był.

Ostatnia edycja:
Kasienka to spotkamy sie po powrocie moze w koncu bedzie lato:tak: ja musze teraz mojego przed wyjazdem pilnowac zeby nic nie zlapal, na spacer poszedl w rajstopach :baffled:
zdrowka dla Nikosia!

Aylin wlasnie patrzylam na te w decathlonie tylko one sa zabudowane cale, takie chyba nieprzewiewne... w sumie to nie wiadomo co lepsze bo jak z kolei bedzie mega wiatr to przewiewny tez o kant d... :confused2:

reklama
dzięki za pcoieszenie, ale z myslami biję się nadal :(

kasiek u nas 2 drzemki to norma

alijenka wyjeżdżamy 6 sierpnia w nocy

josie ten namiot kosztuje chyba 70zł, a na allegro podobne są po 30+przesylka, choć nie powiem ten ma fajny "dizajn" ;)

Do góry