reklama
kasiekz
Fanka BB :)
No i odwiedziłam dziś pediatrę. Polka całą noc miała 38,4C. Ma lekko czerwone gardło i lekko powiększone migdałki więc syropek, spray tantum, wapno i wit.C + co 6 godz. paracetamol. Dziś też ma cały dzień gorączkę i śpi co chwilę:/
aylin pchacz: wysokość rączki ok. 46cm. Jest więc wyższy niż te Fisher Price i inne.
aylin pchacz: wysokość rączki ok. 46cm. Jest więc wyższy niż te Fisher Price i inne.
Ostatnia edycja:
Kasienka_
czesc laseczki
MsMickey wspolczuje dobrze ze na strachy sie skonczylo
Maćku dlatego albo basen albo piaskownica jak bedzie basen to z daleka od piaskownicy nie chce tej muszelki ktora jest zmontowana na stale obok siebie
Kasiek zdrowka dla Polci
Niespodzianka faceci a mlodemu nic nie bedzie
Andzia jak podroz i synek ?
Josie nagraj klekle
Polaa Twpoj synek wyraza swoje zdanie
Alijenka oby ta byla lepsza
Hatszept super suwaczek
Katrina brawa za postepy
Aylin moze musi jesc w towarzystwie ?
Aga sprawdzal czy jadalne
Rysica fajny woz .... do naszego zielonego nie lecialy ... bardziej jak byl jakis kremowy, caly kocyk mielismy w muszkach
Iwon to zasluga bycia taka zajefajna mama
Mlodak swietny tekst
a my bylismy u drugich dziadkow i wczoraj mlodzieniec spal w podrozy do jakies 2 godziny o 11:30 wstal i nie spal do 19:30 ... nie mogl zasnac :| ale nie jeczal nie plakal do czase az chcielimy mu dac jesc :| jak sie rozryczal tak o 20 dostal smoka i poszedl spac bez jedzenia wstal z rykiem o 21 bo glodny musielismy go rozbudzic troche zabawic zeby zjadl ale potem polegl i spal prawie do 7 ... dzisiaj ok 10 poszedl spac wstal o 11 a o 12 taki ryk ze nie wiedzielismy co sie dzieje a krolewicz jeszcze zmeczony wiec musielismy sie zawijac no i wyjechalismy ostatecznie i 13:30 bo doslownie padl na ryjek i przy ubieraniu sie juz spal ... wlozony do fotelika przespal cale 2,5 o 16 wstal i zwymiotowal nam wszystko co zjadl od 16-18 a teraz szczesliwie zasnal sobie w lozeczku ... masakra ... juz chyba lepiej jak ma te 3 drzemki ... niech ma i niech rodzice przez to w psychiatryku nie wyladuja
MsMickey wspolczuje dobrze ze na strachy sie skonczylo
Maćku dlatego albo basen albo piaskownica jak bedzie basen to z daleka od piaskownicy nie chce tej muszelki ktora jest zmontowana na stale obok siebie
Kasiek zdrowka dla Polci
Niespodzianka faceci a mlodemu nic nie bedzie
Andzia jak podroz i synek ?
Josie nagraj klekle
Polaa Twpoj synek wyraza swoje zdanie
Alijenka oby ta byla lepsza
Hatszept super suwaczek
Katrina brawa za postepy
Aylin moze musi jesc w towarzystwie ?
Aga sprawdzal czy jadalne
Rysica fajny woz .... do naszego zielonego nie lecialy ... bardziej jak byl jakis kremowy, caly kocyk mielismy w muszkach
Iwon to zasluga bycia taka zajefajna mama
Mlodak swietny tekst
a my bylismy u drugich dziadkow i wczoraj mlodzieniec spal w podrozy do jakies 2 godziny o 11:30 wstal i nie spal do 19:30 ... nie mogl zasnac :| ale nie jeczal nie plakal do czase az chcielimy mu dac jesc :| jak sie rozryczal tak o 20 dostal smoka i poszedl spac bez jedzenia wstal z rykiem o 21 bo glodny musielismy go rozbudzic troche zabawic zeby zjadl ale potem polegl i spal prawie do 7 ... dzisiaj ok 10 poszedl spac wstal o 11 a o 12 taki ryk ze nie wiedzielismy co sie dzieje a krolewicz jeszcze zmeczony wiec musielismy sie zawijac no i wyjechalismy ostatecznie i 13:30 bo doslownie padl na ryjek i przy ubieraniu sie juz spal ... wlozony do fotelika przespal cale 2,5 o 16 wstal i zwymiotowal nam wszystko co zjadl od 16-18 a teraz szczesliwie zasnal sobie w lozeczku ... masakra ... juz chyba lepiej jak ma te 3 drzemki ... niech ma i niech rodzice przez to w psychiatryku nie wyladuja
Ostatnia edycja:
Hejo!!
Jestem po koncercie Bijąse ( jak to pisze MsMickey:-)), generalnie brak słów na to, co ta kobieta robi na scenie, szacun za to!!!! Tańczy non stop, śpiewa, więc ja dostawałam zadyszki na sam widok, a ona i tak śpiewała, jakby w ogóle się nie męczyła. No i każda nuta wyśpiewana perfekto!! Grejt !!!!!!!!!!!
Gabrysia zjadła dziś pół ciastka piernikowego z czekoladą - zgadnijcie kto ją tym nakarmił ?? taaaaaata!!:-) i ja przy tym byłam, ale zagadana z kumpelą ze Szczecina, bo byli z narzeczonym na koncercie i dziś przed wyjazdem wpadli do nas na chwilkę. Jadła tak, jakby wiedziała, że zaraz jej to zabiorę, no i tak było, jak to zobaczyłam
Pierwszy dzień matki zaliczam do fajowych :-) właśnie wszamałam gorącą szarlotkę z lodami z przepisu hatszept
to na co jest w końcu to clemastinum, alergię, czy przeziębienie?
całe szczęście, że nic złego się nie stało!!!:-)
my tak samo często jemy mozarellę,ale wieczorem i nie wpadłam na to, żeby młodej dać.
Witamy nowy suwaczek
cóż za postęp suuper
miałam dokładnie te same odczucia... jedna wielka porażka z tym zakończeniem!!
powodzenia w pakowaniu!!
zdrówka dla małej!
Jestem po koncercie Bijąse ( jak to pisze MsMickey:-)), generalnie brak słów na to, co ta kobieta robi na scenie, szacun za to!!!! Tańczy non stop, śpiewa, więc ja dostawałam zadyszki na sam widok, a ona i tak śpiewała, jakby w ogóle się nie męczyła. No i każda nuta wyśpiewana perfekto!! Grejt !!!!!!!!!!!
Gabrysia zjadła dziś pół ciastka piernikowego z czekoladą - zgadnijcie kto ją tym nakarmił ?? taaaaaata!!:-) i ja przy tym byłam, ale zagadana z kumpelą ze Szczecina, bo byli z narzeczonym na koncercie i dziś przed wyjazdem wpadli do nas na chwilkę. Jadła tak, jakby wiedziała, że zaraz jej to zabiorę, no i tak było, jak to zobaczyłam
Pierwszy dzień matki zaliczam do fajowych :-) właśnie wszamałam gorącą szarlotkę z lodami z przepisu hatszept
muńka nie puści moja też w tym koszu trzyma swoje skarby (np. ostatnio pościągała skarpetki i tam wrzuciła)
hej
bylismy u lekarza spoznilam sie mega bo przez ten deszcz chyba taki korek ze hej... na szczescie nas przyjela. gardlo czerwone ale nic poza tym, zapisala tylko Tantuum Verde i Clemastinum - nie pisalyscie przypadkiem ze po tym dzieci sa sniete??
mam nadzieje ze mu przejdzie do wyjazdu...
to na co jest w końcu to clemastinum, alergię, czy przeziębienie?
Kasiulka trzymam kciuki za ciebie musi byc dobrze
niebylo mnie dlugo w zasiegu wrescie jestem i cgxe byc na bierzaco.
Co u nas dokladnie tydzien temu w srode ethan dostal 38 goraczki oohechalismy do doktorki obejrzala ostre zapalenie gardla dala antybotyk wrocilismy do domu. W nocy co 2h pobudka krzyk i spal. Rano co raz gorzej przestal pic mleko z butelki ckolowiek pic. Noc pospal do 21 i od 21 tylko na rekach spal ...do rana..odstawilam antybiotyk sama a on kompketnie przestal jesc i pic wyszla mu pojrzywka pojechalismy do szpitala okazalo sie ze uczulenie na penycyline dostal
po antybiotyku...dopiero zaxzal przyjmowac pkyny w szpitalu zamtozone hydrolity do ssania...wrocilismy do domu ...i zaczsl tego odmawiac. Podalismy mu zytrec na alergie i pyuchniete gardlo i przelyk wrocily do normalnosci powoli zaczal jesc butla to tylko przez sen. Pdzez ostatnie 6 dni przeszlam najwieksza nglodowke ze stresu rozmar mniejszy nosze niespalam po nocach bo slyszalam w glowie jego placz...teraz wiemy ze gdybym nieodstawila leku moglby dostac wstrzasu i przestac oddychac...w nocy i nic bysmy niewiedzieli.
Dzis narescie wrocil do siebie zaraz wstawie fote
całe szczęście, że nic złego się nie stało!!!:-)
Paula, współczuję przezyć!!!! Dobrze, ze juz dobrze!
Josie, fajne te artykuły! Dzięki za oświecenie mnie z tą mozzarellą...sami często jemy, ale najczesciej wieczorem na kolacje, kiedy mały juz spi i moze dlatego nie wpadłam jeszcze na to, zeby malemu dać do spróbowania.
my tak samo często jemy mozarellę,ale wieczorem i nie wpadłam na to, żeby młodej dać.
Witamy nowy suwaczek
witajcie
Sto lat dla 11-miesięczniaczków!!! Dzisiejszych i wczorajszych i przedwczorajszych.
Wyobraźcie sobie, że mój nieruchawy synek w ciagu kilku dni zrobił taki skok (nawet sam nie siadał, jedyne co to pełzał), że teraz nie moge go spuścić z oka, bo nie dość, że siada, czołga się, raczkuje, to wstaje przy wszystkim..... ćwiczy mamy refleks.
To co? Dzieci śpią - to drinki w dłoń!!!!
cóż za postęp suuper
A jak juz piszecie o ance z przepisu to wlasnie wczoraj skonczylam serie i jestem zbulwersowana zenujacym poziomem fabuly pod konoec serii, no przeciez to jakas zenada, nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac... I to biedne dziecko wiecznie szwedajace sie po restauracji...
miałam dokładnie te same odczucia... jedna wielka porażka z tym zakończeniem!!
Hej :-)
Mlodak tekst męża niezły Wybacz ale sie usmialam.
Moj syn tez dzisiaj wypalił z niezłym tekstem:
"mamusiu to dla Ciebie. Tata mi kazał dać (kwiaty) ale nie pamietam co miałem powiedzieć". Podziekowalam mu i mówię, ze dzisiaj Dzien Matki i pewnie dlatego a On:"nie lubię dzien matki"
dzisiaj w nocy siostra do mnie przylatuje, a jutro musze sie pakować, juz mi sie nie chce...
powodzenia w pakowaniu!!
No i odwiedziłam dziś pediatrę. Polka całą noc miała 38,4C. Ma lekko czerwone gardło i lekko powiększone migdałki więc syropek, spray tantum, wapno i wit.C + co 6 godz. paracetamol. Dziś też ma cały dzień gorączkę i śpi co chwilę:/
zdrówka dla małej!
Ostatnia edycja:
agaundpestka
Witam wieczorkiem Antek dziś zaczął sobie chodzić ode mnie do cioci odwracał się i wracał do mnie i tak dobre parę razy, czyli zaczyna mi dziecie chodzić
Dziś też doprowadził mnie prawie do zawału poszłam do wc, a on do kuchni, więc myślę chwilkę mu nic nie będzie, bo szafki z niebezpiecznymi rzeczami zabezpieczone, kuchenka wyłączona i co wchodzę po chwili do kuchni, a A stoi na stołu przy kuchence i trzyma się patelni z sosem :/ wyczaił i dosuwa sobie różne rzeczy po których można się wspinać. Później patrzę, a on stoi z głową w szafce i wcina cukier w kostkach
A na dzień matki dostałam bukiet kwiatów i krem <babcia się postarała> no i zabrałam mamuśkę na przedstawienie grane przez Hanne Śleszyńską można było się pośmiać.
Kasiekz zdrówka dla Poli.
Muńka super, ze wieczór udany, a Gabrysia chciała ciastem uczcić dzień matki
Pola, no co Kubuś szczery
Młodak czyli mężulek miał trochę racji
Kasieńka to Nikoś ma jeszcze 3 drzemki ??
Josie jakie fajne zakupu
Dziś też doprowadził mnie prawie do zawału poszłam do wc, a on do kuchni, więc myślę chwilkę mu nic nie będzie, bo szafki z niebezpiecznymi rzeczami zabezpieczone, kuchenka wyłączona i co wchodzę po chwili do kuchni, a A stoi na stołu przy kuchence i trzyma się patelni z sosem :/ wyczaił i dosuwa sobie różne rzeczy po których można się wspinać. Później patrzę, a on stoi z głową w szafce i wcina cukier w kostkach
A na dzień matki dostałam bukiet kwiatów i krem <babcia się postarała> no i zabrałam mamuśkę na przedstawienie grane przez Hanne Śleszyńską można było się pośmiać.
Kasiekz zdrówka dla Poli.
Muńka super, ze wieczór udany, a Gabrysia chciała ciastem uczcić dzień matki
Pola, no co Kubuś szczery
Młodak czyli mężulek miał trochę racji
Kasieńka to Nikoś ma jeszcze 3 drzemki ??
Josie jakie fajne zakupu
Kasienka_
Muńka zazdrosc zrzera
Aga ano wlasnie on spi jak tylko moze i gdzie tylko uda mu sie zasnac ... jak jedziemy do zlobka to zasnia na 15 minut czasem dluzej ... w zlobku przed glowna drzemka spi potem na glownej, no i po zlobku tez spi zazwyczaj w samochodzie ... jak jest caly dzien w domu to ma dwie drzemki , przed poludniem i po poludniu
Aga ano wlasnie on spi jak tylko moze i gdzie tylko uda mu sie zasnac ... jak jedziemy do zlobka to zasnia na 15 minut czasem dluzej ... w zlobku przed glowna drzemka spi potem na glownej, no i po zlobku tez spi zazwyczaj w samochodzie ... jak jest caly dzien w domu to ma dwie drzemki , przed poludniem i po poludniu
Munka zazdroszcze koncertu!!! To clemastinum wlasnie nie wiem na co niby antyhistaminowy czyli alergia, ale babka mi powiedziala ze jak nie ma goraczki i kataru to bedziemy leczyc objawowo... W kazdym razie chrypa mu przeszla i juz mu na wieczor tego nie dawalam :-)
Kasiek zdrowka dla Poli! A nie i chyba ci w koncu nie napisalam ze Pola jest przeslodka :-)
Aga wlasnie czytalam tydzien temu ze w tym miesiacu dzieci zaczynaja kombinowac ze wspinaniem moj ani mysli na razie. No ale antek widac spryciulek, i jeszcze cukier sobie skombinowal na deser
Kasienka to jak spotykamy sie?
Ja w ramach dnia matki zrobilam sobie depilacje pach, pierwszy raz w tym roku, auuuuu!
Kasiek zdrowka dla Poli! A nie i chyba ci w koncu nie napisalam ze Pola jest przeslodka :-)
Aga wlasnie czytalam tydzien temu ze w tym miesiacu dzieci zaczynaja kombinowac ze wspinaniem moj ani mysli na razie. No ale antek widac spryciulek, i jeszcze cukier sobie skombinowal na deser
Kasienka to jak spotykamy sie?
Ja w ramach dnia matki zrobilam sobie depilacje pach, pierwszy raz w tym roku, auuuuu!
PaulinaMaria
kocham moje dwa serduszka
Witajcie mam nadzieje ze kazda z was miala wspanialy dzien matki
hatszept gratuluje, moze niedlugo dołączy kolejna przyszla mam z czerwca
hatszept gratuluje, moze niedlugo dołączy kolejna przyszla mam z czerwca
Ostatnia edycja:
reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Hej baby :-)
Muszę się streszczać, bo dochodzi ósma
Ja wczoraj byłam z dzieciakami przez dwie godziny na dniach organizacji pozarządowych, bo wystawiała się też moja firma. Zawsze w tym dniu jest dużo ludzi, są mega trampoliny, zjeżdżalnie, malowanie buziek, jedzenie i inne atrakcje. Więc dzieciaki miały frajdę Choć pogoda nie za ciekawa, ale przynajmniej nie padało. A M. w tym czasie zrobił zakupy, więc całe popołudnie mieliśmy już dla siebie
Katrina super, że mały się rozruszał :-)
Kasiekz zdrówka dla małej!
Maćku Wasz jadłospis wygląda niemal identycznie jak u nas :-) Tyle, że ostatnie mleko dajemy pół godziny wcześniej, bo o 19-tej.
Rysica spoko, ja też nie słyszałam żeby muszki leciały do zielonego - do żółtego i owszem, nawet do mojej beżowej gondoli leciały
Aylin mój starszak miał podobnie z jedzeniem - w domu choćbym się naszpagatowała - nie jadł. Pojechał do teściowej - potrafił zjeść dwa obiady. W przedszkolu to samo. Dodam, że kucharką jestem niezłą, więc nie że ktoś smaczniej gotował ;-) Teraz już mu się wszystko normuje.
Aga bravo dla Antosia, to Ci synio już niedługo pójdzie na dobre na własnych nóziach ;-)
Josie mnie też zdrażniło zakończenie "Przepisu" Choć przyznam, że bardzo urzekł mnie pokazany klimat Toskani. Tym bardziej, że tam byłam i wróciły wspomnienia
Msmickey ufff, dobrze że to tylko lekki poślizg był
Alijenka 5.30? My mamy codziennie pobudkę o 4.50
Młodak, hehe, polałam z tekstu Twojego męża ;-)
Polaa miłego spotkania z siostrą
Kasieńka ale mi się fajnie zrobiło, jak napisałaś o tej zajefajnej mamie cmok, cmok.
A Nikoś wymiotował w aucie? Bo jeśli tak, to może choroba lokomocyjna?
Muńka ale bomba z tym koncertem, zazdraszczam. No i dołączam się do grona fanek talentu i profesjonalizmu Beyonce Dla mnie jest doskonała.
Muszę się streszczać, bo dochodzi ósma
Ja wczoraj byłam z dzieciakami przez dwie godziny na dniach organizacji pozarządowych, bo wystawiała się też moja firma. Zawsze w tym dniu jest dużo ludzi, są mega trampoliny, zjeżdżalnie, malowanie buziek, jedzenie i inne atrakcje. Więc dzieciaki miały frajdę Choć pogoda nie za ciekawa, ale przynajmniej nie padało. A M. w tym czasie zrobił zakupy, więc całe popołudnie mieliśmy już dla siebie
Katrina super, że mały się rozruszał :-)
Kasiekz zdrówka dla małej!
Maćku Wasz jadłospis wygląda niemal identycznie jak u nas :-) Tyle, że ostatnie mleko dajemy pół godziny wcześniej, bo o 19-tej.
Rysica spoko, ja też nie słyszałam żeby muszki leciały do zielonego - do żółtego i owszem, nawet do mojej beżowej gondoli leciały
Aylin mój starszak miał podobnie z jedzeniem - w domu choćbym się naszpagatowała - nie jadł. Pojechał do teściowej - potrafił zjeść dwa obiady. W przedszkolu to samo. Dodam, że kucharką jestem niezłą, więc nie że ktoś smaczniej gotował ;-) Teraz już mu się wszystko normuje.
Aga bravo dla Antosia, to Ci synio już niedługo pójdzie na dobre na własnych nóziach ;-)
Josie mnie też zdrażniło zakończenie "Przepisu" Choć przyznam, że bardzo urzekł mnie pokazany klimat Toskani. Tym bardziej, że tam byłam i wróciły wspomnienia
Msmickey ufff, dobrze że to tylko lekki poślizg był
Alijenka 5.30? My mamy codziennie pobudkę o 4.50
Młodak, hehe, polałam z tekstu Twojego męża ;-)
Polaa miłego spotkania z siostrą
Kasieńka ale mi się fajnie zrobiło, jak napisałaś o tej zajefajnej mamie cmok, cmok.
A Nikoś wymiotował w aucie? Bo jeśli tak, to może choroba lokomocyjna?
Muńka ale bomba z tym koncertem, zazdraszczam. No i dołączam się do grona fanek talentu i profesjonalizmu Beyonce Dla mnie jest doskonała.