reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Josie no akurat szykowałam obiad to fakt ale dla żartu to powiedział. Tym bardziej że jeszcze wczoraj rozmawialiśmy i stwierdziłam że w kuchni gotujac odpoczywam.

Super zakupy.

Polaa powodzenia w pakowaniu.

reklama
No i odwiedziłam dziś pediatrę. Polka całą noc miała 38,4C. Ma lekko czerwone gardło i lekko powiększone migdałki więc syropek, spray tantum, wapno i wit.C + co 6 godz. paracetamol. Dziś też ma cały dzień gorączkę i śpi co chwilę:/

aylin
pchacz: wysokość rączki ok. 46cm. Jest więc wyższy niż te Fisher Price i inne.

Ostatnia edycja:
czesc laseczki

MsMickey wspolczuje dobrze ze na strachy sie skonczylo

Maćku dlatego albo basen albo piaskownica :p jak bedzie basen to z daleka od piaskownicy :) nie chce tej muszelki ktora jest zmontowana na stale obok siebie

Kasiek zdrowka dla Polci

Niespodzianka faceci a mlodemu nic nie bedzie

Andzia jak podroz i synek ?

Josie nagraj klekle :)

Polaa Twpoj synek wyraza swoje zdanie :D

Alijenka
oby ta byla lepsza

Hatszept
super suwaczek :D

Katrina
brawa za postepy :)

Aylin moze musi jesc w towarzystwie ?

Aga sprawdzal czy jadalne :p

Rysica fajny woz .... do naszego zielonego nie lecialy ... bardziej jak byl jakis kremowy, caly kocyk mielismy w muszkach

Iwon to zasluga bycia taka zajefajna mama :D

Mlodak swietny tekst :D

a my bylismy u drugich dziadkow i wczoraj mlodzieniec spal w podrozy do jakies 2 godziny o 11:30 wstal i nie spal do 19:30 ... nie mogl zasnac :| ale nie jeczal nie plakal do czase az chcielimy mu dac jesc :| jak sie rozryczal tak o 20 dostal smoka i poszedl spac bez jedzenia wstal z rykiem o 21 bo glodny musielismy go rozbudzic troche zabawic zeby zjadl ale potem polegl i spal prawie do 7 ... dzisiaj ok 10 poszedl spac wstal o 11 a o 12 taki ryk ze nie wiedzielismy co sie dzieje a krolewicz jeszcze zmeczony wiec musielismy sie zawijac no i wyjechalismy ostatecznie i 13:30 bo doslownie padl na ryjek i przy ubieraniu sie juz spal ... wlozony do fotelika przespal cale 2,5 o 16 wstal i zwymiotowal nam wszystko co zjadl od 16-18 a teraz szczesliwie zasnal sobie w lozeczku ... masakra ... juz chyba lepiej jak ma te 3 drzemki ... niech ma i niech rodzice przez to w psychiatryku nie wyladuja

Ostatnia edycja:
Hejo!!

Jestem po koncercie Bijąse ( jak to pisze MsMickey:-)), generalnie brak słów na to, co ta kobieta robi na scenie, szacun za to!!!! Tańczy non stop, śpiewa, więc ja dostawałam zadyszki na sam widok, a ona i tak śpiewała, jakby w ogóle się nie męczyła. No i każda nuta wyśpiewana perfekto!! Grejt !!!!!!!!!!!

Gabrysia zjadła dziś pół ciastka piernikowego z czekoladą - zgadnijcie kto ją tym nakarmił ?? taaaaaata!!:-) i ja przy tym byłam, ale zagadana z kumpelą ze Szczecina, bo byli z narzeczonym na koncercie i dziś przed wyjazdem wpadli do nas na chwilkę. Jadła tak, jakby wiedziała, że zaraz jej to zabiorę, no i tak było, jak to zobaczyłam :tak:

Pierwszy dzień matki zaliczam do fajowych :-) właśnie wszamałam gorącą szarlotkę z lodami z przepisu hatszept:-D

muńka
nie puści:) moja też w tym koszu trzyma swoje skarby (np. ostatnio pościągała skarpetki i tam wrzuciła)

:-D:-D:-D

hej

bylismy u lekarza spoznilam sie mega bo przez ten deszcz chyba taki korek ze hej... na szczescie nas przyjela. gardlo czerwone ale nic poza tym, zapisala tylko Tantuum Verde i Clemastinum - nie pisalyscie przypadkiem ze po tym dzieci sa sniete??:confused:
mam nadzieje ze mu przejdzie do wyjazdu...

to na co jest w końcu to clemastinum, alergię, czy przeziębienie?

Kasiulka trzymam kciuki za ciebie musi byc dobrze
niebylo mnie dlugo w zasiegu wrescie jestem i cgxe byc na bierzaco.
Co u nas dokladnie tydzien temu w srode ethan dostal 38 goraczki oohechalismy do doktorki obejrzala ostre zapalenie gardla dala antybotyk wrocilismy do domu. W nocy co 2h pobudka krzyk i spal. Rano co raz gorzej przestal pic mleko z butelki ckolowiek pic. Noc pospal do 21 i od 21 tylko na rekach spal ...do rana..odstawilam antybiotyk sama a on kompketnie przestal jesc i pic wyszla mu pojrzywka pojechalismy do szpitala okazalo sie ze uczulenie na penycyline dostal
po antybiotyku...dopiero zaxzal przyjmowac pkyny w szpitalu zamtozone hydrolity do ssania...wrocilismy do domu ...i zaczsl tego odmawiac. Podalismy mu zytrec na alergie i pyuchniete gardlo i przelyk wrocily do normalnosci powoli zaczal jesc butla to tylko przez sen. Pdzez ostatnie 6 dni przeszlam najwieksza nglodowke ze stresu rozmar mniejszy nosze niespalam po nocach bo slyszalam w glowie jego placz...teraz wiemy ze gdybym nieodstawila leku moglby dostac wstrzasu i przestac oddychac...w nocy i nic bysmy niewiedzieli.
Dzis narescie wrocil do siebie zaraz wstawie fote

całe szczęście, że nic złego się nie stało!!!:-)

Paula, współczuję przezyć!!!! Dobrze, ze juz dobrze!

Josie, fajne te artykuły! Dzięki za oświecenie mnie z tą mozzarellą...sami często jemy, ale najczesciej wieczorem na kolacje, kiedy mały juz spi i moze dlatego nie wpadłam jeszcze na to, zeby malemu dać do spróbowania.

my tak samo często jemy mozarellę,ale wieczorem i nie wpadłam na to, żeby młodej dać.
Witamy nowy suwaczek :-D

witajcie

Sto lat dla 11-miesięczniaczków!!! Dzisiejszych i wczorajszych i przedwczorajszych.

Wyobraźcie sobie, że mój nieruchawy synek w ciagu kilku dni zrobił taki skok (nawet sam nie siadał, jedyne co to pełzał), że teraz nie moge go spuścić z oka, bo nie dość, że siada, czołga się, raczkuje, to wstaje przy wszystkim..... ćwiczy mamy refleks.

To co? Dzieci śpią - to drinki w dłoń!!!!

cóż za postęp :-D suuper

A jak juz piszecie o ance z przepisu to wlasnie wczoraj skonczylam serie i jestem zbulwersowana zenujacym poziomem fabuly pod konoec serii, no przeciez to jakas zenada, nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac... I to biedne dziecko wiecznie szwedajace sie po restauracji...

miałam dokładnie te same odczucia... jedna wielka porażka z tym zakończeniem!!

Hej :-)

Mlodak tekst męża niezły :-D Wybacz ale sie usmialam.

Moj syn tez dzisiaj wypalił z niezłym tekstem:
"mamusiu to dla Ciebie. Tata mi kazał dać (kwiaty) ale nie pamietam co miałem powiedzieć". Podziekowalam mu i mówię, ze dzisiaj Dzien Matki i pewnie dlatego a On:"nie lubię dzien matki" :-D

dzisiaj w nocy siostra do mnie przylatuje, a jutro musze sie pakować, juz mi sie nie chce...

powodzenia w pakowaniu!!

No i odwiedziłam dziś pediatrę. Polka całą noc miała 38,4C. Ma lekko czerwone gardło i lekko powiększone migdałki więc syropek, spray tantum, wapno i wit.C + co 6 godz. paracetamol. Dziś też ma cały dzień gorączkę i śpi co chwilę:/

aylin
pchacz: wysokość rączki ok. 46cm. Jest więc wyższy niż te Fisher Price i inne.

zdrówka dla małej!

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem :) Antek dziś zaczął sobie chodzić ode mnie do cioci odwracał się i wracał do mnie i tak dobre parę razy, czyli zaczyna mi dziecie chodzić :)
Dziś też doprowadził mnie prawie do zawału poszłam do wc, a on do kuchni, więc myślę chwilkę mu nic nie będzie, bo szafki z niebezpiecznymi rzeczami zabezpieczone, kuchenka wyłączona i co wchodzę po chwili do kuchni, a A stoi na stołu przy kuchence i trzyma się patelni z sosem :/ wyczaił i dosuwa sobie różne rzeczy po których można się wspinać. Później patrzę, a on stoi z głową w szafce i wcina cukier w kostkach :rofl2:
A na dzień matki dostałam bukiet kwiatów :) i krem <babcia się postarała> no i zabrałam mamuśkę na przedstawienie grane przez Hanne Śleszyńską można było się pośmiać.
Kasiekz zdrówka dla Poli.

Muńka super, ze wieczór udany, a Gabrysia chciała ciastem uczcić dzień matki :)

Pola, no co Kubuś szczery :p

Młodak czyli mężulek miał trochę racji :)

Kasieńka to Nikoś ma jeszcze 3 drzemki ??

Josie jakie fajne zakupu :)

Muńka zazdrosc zrzera :p

Aga ano wlasnie on spi jak tylko moze :) i gdzie tylko uda mu sie zasnac :) ... jak jedziemy do zlobka to zasnia na 15 minut czasem dluzej ... w zlobku przed glowna drzemka spi potem na glownej, no i po zlobku tez spi zazwyczaj w samochodzie ... jak jest caly dzien w domu to ma dwie drzemki , przed poludniem i po poludniu

Munka zazdroszcze koncertu!!! To clemastinum wlasnie nie wiem na co niby antyhistaminowy czyli alergia, ale babka mi powiedziala ze jak nie ma goraczki i kataru to bedziemy leczyc objawowo... W kazdym razie chrypa mu przeszla i juz mu na wieczor tego nie dawalam :-)

Kasiek zdrowka dla Poli! A nie i chyba ci w koncu nie napisalam ze Pola jest przeslodka :-)
Aga wlasnie czytalam tydzien temu ze w tym miesiacu dzieci zaczynaja kombinowac ze wspinaniem o_O moj ani mysli na razie. No ale antek widac spryciulek, i jeszcze cukier sobie skombinowal na deser :D :D

Kasienka to jak spotykamy sie?

Ja w ramach dnia matki zrobilam sobie depilacje pach, pierwszy raz w tym roku, auuuuu!

Munka ale fajnie miałas z tym koncertem, zazdroszczę.

ja właśnie czekam na siostrę bo jadą juz z lotniska a jak na złość spać mi sie chce. Ale zanim sie nagadamy to pewnie nad ranem zasne :)

Witajcie mam nadzieje ze kazda z was miala wspanialy dzien matki
hatszept gratuluje, moze niedlugo dołączy kolejna przyszla mam z czerwca :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej baby :-)

Muszę się streszczać, bo dochodzi ósma :ninja2:

Ja wczoraj byłam z dzieciakami przez dwie godziny na dniach organizacji pozarządowych, bo wystawiała się też moja firma. Zawsze w tym dniu jest dużo ludzi, są mega trampoliny, zjeżdżalnie, malowanie buziek, jedzenie i inne atrakcje. Więc dzieciaki miały frajdę :) Choć pogoda nie za ciekawa, ale przynajmniej nie padało. A M. w tym czasie zrobił zakupy, więc całe popołudnie mieliśmy już dla siebie :happy:

Katrina super, że mały się rozruszał :-)

Kasiekz zdrówka dla małej!

Maćku Wasz jadłospis wygląda niemal identycznie jak u nas :-) Tyle, że ostatnie mleko dajemy pół godziny wcześniej, bo o 19-tej.

Rysica spoko, ja też nie słyszałam żeby muszki leciały do zielonego - do żółtego i owszem, nawet do mojej beżowej gondoli leciały :tak:

Aylin mój starszak miał podobnie z jedzeniem - w domu choćbym się naszpagatowała - nie jadł. Pojechał do teściowej - potrafił zjeść dwa obiady. W przedszkolu to samo. Dodam, że kucharką jestem niezłą, więc nie że ktoś smaczniej gotował :sorry:;-) Teraz już mu się wszystko normuje.

Aga bravo dla Antosia, to Ci synio już niedługo pójdzie na dobre na własnych nóziach ;-)

Josie mnie też zdrażniło zakończenie "Przepisu" :confused2: Choć przyznam, że bardzo urzekł mnie pokazany klimat Toskani. Tym bardziej, że tam byłam i wróciły wspomnienia :sorry:

Msmickey ufff, dobrze że to tylko lekki poślizg był ;)

Alijenka 5.30? My mamy codziennie pobudkę o 4.50 :tak::rolleyes:

Młodak, hehe, polałam z tekstu Twojego męża ;-)

Polaa miłego spotkania z siostrą :)

Kasieńka ale mi się fajnie zrobiło, jak napisałaś o tej zajefajnej mamie :sorry: cmok, cmok.
A Nikoś wymiotował w aucie? Bo jeśli tak, to może choroba lokomocyjna?

Muńka ale bomba z tym koncertem, zazdraszczam. No i dołączam się do grona fanek talentu i profesjonalizmu Beyonce :tak: Dla mnie jest doskonała.

Do góry