reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziękuję Dziewczyny!

u nas ogólnie ok, dzieciaki zdrowe, Monika zadowolona, ale zaczynają jej czwórki iść, więc czasem marudna, poza tym coraz częściej a raczej co chwila stoi bez trzymanki, nawet w wannie, albo przy wannie, ale jeszcze boi się chodzić sama, chociaż między czymś a czymś pół kroku już zrobi, ale nie więcej :p
Poza tym kupiliśmy dzisiaj wózek - spacerówkę - jednak! Jedną z tych co Wam pokazywałam i zachwalałam! Coneco TRAFFIC! Chciałam wziąć czarno-fioletowy, ale jak zobaczyłam grafitowo zielony, a zielony to mój ukochany kolor, to brałam od ręki ten, już nie chciałam fioletowego :D Ten taki radosny się wydaje :D
https://plus.google.com/photos/1003...ms/5881933796486355073?authkey=CL39vtWkluWAKA jakby któraś chciała - tu są fotki :) super bryka!
Poza tym Monisia mówi po swojemu dużo, czasem wiązanki takie :D no i mówi tata i baba ale mama nie, tzn czasem jej wyjdzie przy marudzeniu... ale to i tak jeszcze chyba nie świadomie.

to chyba na tyle ;)

wieczorem meczyk i piwko :D

reklama
ja tak na szybko

zaza wszystkiego naj dla Sergiuszka :-D

mamina wszystkiego naj dla Mishy :-D

december wszystkiego naj dla Boryska :-D

kasiek te place zabaw w obi to taka porażka że masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no i faktycznie masz fantazję co do karmienia małej ja jakoś nie mam pomysłów :-(

Rysica śliczny wózek :-D:-D, tylko ja już nigdy nie chciałabym zielonego bo masakra z muszkami jest :-(

hatszept :-D

josie moja ma odruch wymiotny od jajka i obawiam się że ta wysypka właśnie od niego jest :-(

Własnie wróciłam do domu zby stwierdzić ze moje pranie jest bardziej mokre niż w momencie kiedy je wieszałam.... wypadało by sciagnać - i wsadzić do pralki na wirowanie. Ale mam w d....

Dzis byłam u kolezanki - moje dziecie które ogłosiło od 3 dni strajk głodowy - zjadło obiad (kurczak, ziemniaki i kalafior) poprawiło lodami (dostała w rożku) i zadowolona wstala. Zabrała wózek 7 latki i poszła za nim do przodu. Jestem w szoku. Po raz pierwszy. I teraz zastanawiam sie czy kupowac pchacz smoby czy jednak wózek :)

A teraz konczy opakowanie borówek....

Rysica ladny wozek! I super ze jednak udalo sie kupic :-)

Aylin fajnie ze wcina lody, moj jak cokolwiek jest zimne z lodowki to zaraz sie krzywi:confused2: super z tym wozeczkiem! a smoby ma chyba tez taki wozek dla dziewczynek, janek testowal w medicover :-D:-D:-D a w ogole wtedy po raz pierwszy na oczy widzial lalke i chyba myslal ze to dziecko, bo podszedl i dal jej czesc :-D a mine mial nie z tej ziemi

dzis super grzeczny prawie caly dzien siedzial w ksiazkach... on jak ma ksiazeczki pod reka to juz nic innego nie potrzebuje. drzemka byla tylko jedna 3-godzinna wiec polozylam go o 19 i juz mam wolne :tak: kupilam na spacerze winko i sie zastanawiam czy sobie nie otworzyc

widze ze z jedzeniem az tak nie odstajemy. u nas sloiczki poszly w odstawke, bo dwa na trzy ladowaly w koszu i to w dodatku niezaleznie od smaku, czasem cos zjadl a nastepnego dnia juz nie tknal... ogolnie mam wrazenie ze on ma awersje do lyzki i widelca. jak mu daje z lyzeczki to nie wezmie. musze go karmic reka, podawac kesy do buzi... jak sa warzywa to jeszcze ok, ale dzis makaron z sosem byl wiec juz gorzej... skonczylo sie na tym ze ja zjadlam makaron, a jemu gotowalam warzywa na szybko... i tu oczywiscie tez problem, bo jadl tylko marchewki, jak sie skonczyly to musialam przerwac karmienie zeby zapomnial o marchewkach, i po pol godziny zjadl reszte:dry::dry::dry:

Ostatnia edycja:
Alijenka - no coś Ty, ale muszki to lecą do żółtego i pomarańczowego :p ale do zielonego też? serio?? No mam nadzieję, że nie...
Szymek miał dużo zielonych ubrań i nie leciało nic do niego :p i kapelusik miał zielony i bluzki i spodnie, nieraz był cały na zielono...

Aylin - dałaś jej loda w rożku? no nieźle! ja chyba też muszę mojej dać kalafiora :D ciekawe czy jej zasmakuje :)

Hej baby,

u mnie samotności dzień drugi. Ale przyznaję, że nieźle się ogarniam bez M. Zdążyłam dzisiaj wysprzątać chałupę, ugotować obiad, zrobić pranie, pojechać z dzieciakami do sklepu (upolowałam fajne bluzki w 5-10-15) i na spacer :cool2: Ale nie oszukujmy się, to zasługa dobrego humorku bąbla. Gdyby to były te "słabsze" dni byłoby ciut gorzej :sorry:

Gratulacje dla Nikosia i Sergiego :-)

Josie u nas z jedzeniem jest tak:

5-6 mleko 210
9-10 kaszka na gęsto łyżeczką (150)
12 mleko 90 ml (przed spaniem)
14 obiad
17 mleko 120 ml/deser mleczny/owoc/kanapka
19 mleko z kleikiem 180 ml

Hatszept to Twój też się delegował? ;-) Drożdżowe, mniam, ale ja mam niestety szlaban na słodkie, bo znowu dietkuję.

Niespo oby czarne chmury wiszące nad wami poszły precz ;-)

Kasieńka ciekawy pomysł z tą piaskownicą, my latem często jeździmy do teściów na działkę, pomyślę nad tym :)

Paulina współczuję akcji z uczuleniem, dobrze że byliście czujni!

Rysica śliczna ta spacerówka, a czy to nie ta sama którą ma anka z "Przepisu na życie" ?

Aylin może Twoja mała z tych, co lubią się stolować poza domem ;-)

Sto latek dla jubilatów!!!!!!!!!

Hatszept cudnie jest oglądać Twój ciążowy suwaczek :))

Rysica potwierdzam że muszki lgną do zieleni. Mam na zielono otynkowany dom niestety....... Latem jest masakra. No i jeszcze biedronek ile jest.....

Wczoraj gosci mieliśmy, wyszli o 1. Wiec dzisiaj już w wyrze tyłek grzeje bom spiaca jak diabli.

reklama
witajcie

Sto lat dla 11-miesięczniaczków!!! Dzisiejszych i wczorajszych i przedwczorajszych.

Wyobraźcie sobie, że mój nieruchawy synek w ciagu kilku dni zrobił taki skok (nawet sam nie siadał, jedyne co to pełzał), że teraz nie moge go spuścić z oka, bo nie dość, że siada, czołga się, raczkuje, to wstaje przy wszystkim..... ćwiczy mamy refleks.

To co? Dzieci śpią - to drinki w dłoń!!!!

Do góry