reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

dziekujemy kochane za zyczonka :) i teraz juz czekamy na pierwsze 12 :)

Zaza sto lat dla Sergiuszka !!!!

Rysica ale pamietamy o Tobie :)

MsMickey powodzenia w licytacji :)

Josie sa wlasnie ale dobre na krtan ... a on ma chrype wiec moze byc krtaniowo

Maćku tak Nikos juz sam :) od jakiegos czasu :) teraz juz po domu tylko chodzi na polu jeszcze za reke sie trzyma bo sie troche boi ale to dlatego ze w butach inaczej a w domu na bosaka to gania jak zawodowiec :) mi sie podoba ten pchacz ale nie kupuje bo wydaje mi sie ze sensu nie ma juz teraz :) chyba ze dla nastepnego ;D

my na prezent chcemy kupic sami Nikosiowi cos takiego PIASKOWNICA PLASTIKOWA STOKROTKA XXL 3 KOLORY (3234470841) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. piaskownica w jednym a basen do drugiego :) i jak u tesciow bedziemy to jak znalazl
od chrzestnej dostanie rower :)

Ostatnia edycja:
reklama
Nikos wszystkiego najlepszego (troszke sie spoznialam - wybacz)
Sergiuszku sto lat

josie dobrze ze gardelko tylko zaczerwienione
rysica wspolczuje ciaglego zmeczenia. U mnie odwrotnie zasnac nie moge czasami do 23-24, a wstaje o 5:30. Moze maz mi cos dosypuje do jedzenia????????:-)
PaulinaMaria zagladaj czesciej
Hatszept - gratuluje. Jestem w szoku. Jak moglam przegapic tak istotna informacje:szok::-D

Do jutra, albo do poniedzialku. Jade dzis do siostry. no i po Aduska do tesciowej - nie widzialam go tydzien - boszee jak ja sie stesknilam. Nigdy wiecej !!!!!!!!

Kasiulka trzymam kciuki za ciebie musi byc dobrze
niebylo mnie dlugo w zasiegu wrescie jestem i cgxe byc na bierzaco.
Co u nas dokladnie tydzien temu w srode ethan dostal 38 goraczki oohechalismy do doktorki obejrzala ostre zapalenie gardla dala antybotyk wrocilismy do domu. W nocy co 2h pobudka krzyk i spal. Rano co raz gorzej przestal pic mleko z butelki ckolowiek pic. Noc pospal do 21 i od 21 tylko na rekach spal ...do rana..odstawilam antybiotyk sama a on kompketnie przestal jesc i pic wyszla mu pojrzywka pojechalismy do szpitala okazalo sie ze uczulenie na penycyline dostal
po antybiotyku...dopiero zaxzal przyjmowac pkyny w szpitalu zamtozone hydrolity do ssania...wrocilismy do domu ...i zaczsl tego odmawiac. Podalismy mu zytrec na alergie i pyuchniete gardlo i przelyk wrocily do normalnosci powoli zaczal jesc butla to tylko przez sen. Pdzez ostatnie 6 dni przeszlam najwieksza nglodowke ze stresu rozmar mniejszy nosze niespalam po nocach bo slyszalam w glowie jego placz...teraz wiemy ze gdybym nieodstawila leku moglby dostac wstrzasu i przestac oddychac...w nocy i nic bysmy niewiedzieli.
Dzis narescie wrocil do siebie zaraz wstawie fote

Hatszept :) :*

Paulina co za przygody, wspolczuje, dobrze ze wszystko sie w miare skonczylo! No i wracaj do nas!

Rysica brakuje tu ciebie! Jak tam Monika?

dziewczyny fajny artykul o zywieniu roczniaka:

http://mamdziecko.interia.pl/news-5-zasad-zywienia-rocznego-smyka,nId,619750

i o serach: my dzis probujemy mozarelle
biggrin.gif

http://dziecko24.pl/artykul/322/0/8/all/DESC

w ogole rozwalil mnie tekst o parmezanie, ze we wloszech podaje sie juz niemowleta, ale w Polsce po 2rz ze wzgledu na ostry smak i krowie mleko.... WTF, dzieci polskie i wloskie maja inne zoladki:confused2::eek:

jak teraz jedza wasze dzieci? moj niestety nadal glownie bazuje na mleku... i zazwyczaj nie dojada porcji...

7 rano - 120 mleka
pozniej kanapka z maslem i szynka (kosteczki)
11 - 150 kaszki
14 - obiad - i tu jest najgorzej, rzadko kiedy zjada caly
owoc lub deserek
16/17 - 180 mleka
20 - 180 kaszki

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciłyśmy z Festynu Rodzinnego:D

Kasienka
mam taką piaskownicę/basen. Zimą część basenowa robi za pokrywę na piaskownicy. Jedyny minus to trochę ślisko w tym plastyku:( I chyba dlatego dokupię taki mały basenik dmuchany z palmą w środku - cudo!

Josie moja je sery i jogurty tylko kozie, bo skazowiec. Wciąga ser kozi kanapkowy (zero sztucznych składników i soli) oraz topiony:)

9.00 kaszka jaglana z owocem / jajecznica / kanapka (chlebek do ręki i osobno kawałek szynki do ręki - inaczej nie chce)
12.00 zupka
15.00 trzeci tydzień nie chce jeść owoców, więc je gotowane warzywa (same w kawałkach lub z makaronem/ryżem) ostatnio kocha się w czerwonej papryce i szparagach
18.00 cyc lub kanapka
20.30 kaszka jaglana/gryczana/musli/owsiana/orkiszowa

Bardzo lubi warzywa w mleku kokosowym i carry - polecam:)

Ostatnia edycja:
kasiek ty to w ogole masz fanazje z tym karmieniem, super! a czerwona papryke gotowana jej dajesz? czy na surowo?
a szparagi to bym nie wpadla, myslalam ze zbyt lykowate sa :baffled: ale pewnie jak dluzej pogotowac to by bylo spoko... do lapki jej dajesz?

moj jajecznicy nie chce :/ jajka gotowanego tez nie, przemycam czasem w obiadku...

krolewicz po clemastinum spi juz prawie 3 godziny :szok::szok::szok: masakra!

Ostatnia edycja:
Paula, współczuję przezyć!!!! Dobrze, ze juz dobrze!

Josie, fajne te artykuły! Dzięki za oświecenie mnie z tą mozzarellą...sami często jemy, ale najczesciej wieczorem na kolacje, kiedy mały juz spi i moze dlatego nie wpadłam jeszcze na to, zeby malemu dać do spróbowania. Dziś wcinał ze smakiem serek waniliowy rolmlecz (bo ja chciałam zjesc na sniadanie), ale nie jestem szczesliwa z tego powodu - bo cukier...:/
Plan dnia u nas bardzo podobny z tą różnicą, ze mały nie chce kaszki, wiec o 11 i 20 - mleko (+ niestety jeszcze popija mleko w nocy....nie potrafimy go uspokoić w nocy bez niego...cały czas czesto sie przebudza i to niestety skuteczny spokajacz...:///// nie mamy pomysłu jak się pozbyć tego zwyczaju...) no i ok. 17 zawsze podjada cos od nas, jak my jemy obiad po pracy albo jakis owoc...czyli ostatnie mleko przed drzemką ok. 11 i później wieczorem.

Kasiek, a jak robisz te kaszki - "jaglana/gryczana/musli/owsiana/orkiszowa" o 20.30?
I jak te warzywa w mleku kokosowym i curry??? Bardzom ciekawa! :)))

reklama
Josie u nas plan wyglada mniej wiecej tak:

5-6 195 mleko
8-9 150 mleko
12- 13 obiad ze sloiczka (czasem zje caly, czasem pol :confused2:)
16 owocki + zawsze cos skubnie z L obiadu (ziemniaki, miesko jak gotowane)
19.30 mleko + kasza 240

albo o 8-9 je owoce + pol kanapki (w porywach do calej) i wtedy o 16 je mleko

Dodatkowo dostaje zawsze kesy jak ja cos jem - chyba, ze nie moze no to wtedy daje mu chrupki. Czasem tez serek czy jogurt zamiast owocow.

W ogole zalecenia w Pl mowia zeby dawac dziecku ok 230x3 mleka dziennie, a tutaj na opakowaniu jest napisane 1x210. Skad te roznice? Tak jak z tym parmezanem - po prostu dzieci z kazdego kraju roznia sie znacznie budowa zoladka :confused2:

PaulinaMaria ale mieliscie przezycia. Dobrze, ze w pore odstawilas ten antybiotyk. Zdrowka dla Ethanka :*

"Wesolej" soboty ciag dalszy. Malz spi obrazony na mnie, bo mlody poslizgnal sie na zabawce i uderzyl :eek: Wg niego zamiast wstawiac pranie powinnam biegac za mlodym i zbierac zabawki, ktore na biezaco rozrzuca. Nie wazne, ze L siedzial wtedy w pokoju z Tomciem. Agrrrr. Nerwica normalnie mnie czeka.

Do góry