reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

aga - stolik superowy.

Co do tych skoków to zależy czy dziecko urodziło się w terminie. Jeśli wcześniej to o tyle wczesniej będzie skok, jesli później to o tyle samo później. Tak czytałam. I u mnie by się sprawdziło. Szymek 2 tygodnie przed terminem bo była cc i zaczęliśmy ten zaległy skok 17 tygodnia :szok::szok::szok:.

josie - utłukłabym babę, jak nic.

W sprawie allegro - w piątek miałam wypłatę, a już wczoraj wydałam 150zł na malego oczywiście.... normalnie klub AA mnie czeka, hahahaha

Ostatnia edycja:
reklama
Jest kilku takich, u których kupuję np smoczki, butelki. Ale patrzę też często na ceny, jak ktoś inny ma taniej to tam biorę.
'
Myślałam że w ciuszkach tak myszkujesz, bo ja to właśnie ten dział najbardziej ogarniam :) Muszę się ostro trzymać za kieszeń bo tyyyyle rzeczy mi się podoba. A wiadomo jak dzieciaki szybko wyrastają.:-)

mlodak- nasze dzieciaczki w tym samym wieku i ja tez mialam cc 2 tyg przed terminem, dokladnie 38 t i 1 dzien.
Normalnie skonczyla 18 tyg, , czyli powinnam liczyc, ze ma 16 i w 17 tyg czeka mnie skok?

'
Myślałam że w ciuszkach tak myszkujesz, bo ja to właśnie ten dział najbardziej ogarniam :) Muszę się ostro trzymać za kieszeń bo tyyyyle rzeczy mi się podoba. A wiadomo jak dzieciaki szybko wyrastają.:-)

No ja teraz teŻ ciuszki zakupiłam właśnie, w tym kombinezon na zimę za 33zł z przesyłką, firmy Disney. Ale ubranka to głównie uzywane kupuję bo szkoda mi kasy na nowe. A wtedy trudno o jednego sprzedawcę. Poluję na aukcjach, no chyba że coś za kup teraz się trafi.

mlodak- nasze dzieciaczki w tym samym wieku i ja tez mialam cc 2 tyg przed terminem, dokladnie 38 t i 1 dzien.
Normalnie skonczyla 18 tyg, , czyli powinnam liczyc, ze ma 16 i w 17 tyg czeka mnie skok?

No obawiam się że tak :-D. Tak zrozumiałam jak czytałam o tych skokach i u mnie by się zgadzało.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ja teraz teŻ ciuszki zakupiłam właśnie, w tym kombinezon na zimę za 33zł z przesyłką, firmy Disney. Ale ubranka to głównie uzywane kupuję bo szkoda mi kasy na nowe. A wtedy trudno o jednego sprzedawcę. Poluję na aukcjach, no chyba że coś za kup teraz się trafi.

o to jak ja. Poza tym te uzywane ciuszki w wiekszości jak nowe wyglądają. Więc nie ma po co przepłacać. Ja powoli zaczynam kupować na przyszłe wakacje. Ewentualnie rzeczy których obecnie mi brakuje.

Byłam wczoraj u znajomych na zakończeniu sezonu grilowego. Mój biedny się spił - i spał w salonie :) z własnego wyboru bo cytuje "nie będę Żeberku (tak na niunke woła) alkoholem chuchał" Więc my we dwie na łożu a on biedny w salonie :) Wykapalismy ja o 00.30 - spała do 5. Czuje się wyspana :) A dziś w ramach napowietrzania tatusia i walki z kacem wydarłam go na 4 godzinnny spacer :)

No obawiam się że tak :-D. Tak zrozumiałam jak czytałam o tych skokach i u mnie by się zgadzało.

czyli do niedzieli mam spokoj hahaha

Addiena niby tak ale ten skok jest dosyć długi i końcówka 17 tż jest takim punktem kulminacyjnym :tak:

ja juz zglupialam, bo moje dziecko ostatnio wyjatkowo grzeczne i przewidywalne. Dzis po kapieli nawet sama zasnela, a tak to przy cycu.

reklama
Hej :)

Wpadam na krótko, bo mam zamiar dzisiaj się W KOŃCU wyspać :confused2:

Krótko co u nas - w ten weekend byliśmy u mojego taty, bo organizowali jakiś eko festyn na osiedlu. Była przednia zabawa, z kiełbachą, grochówką, bigosem :-p Z tego wszystkiego oczywiście niewiele mogłam skosztować, ale za to młody cały dzień na dworze pięknie spał, nie przeszkadzała mu nawet głośna muza z głośnika i smród grilla ;) No, ale mój tato mieszka praktycznie w lesie, więc pewnie to to powietrze.

mam zastój pokarmu. Boli jak cholera. Prysznic, przystawianie młodej, gorąca pielucha ściąganie laktatorem - nic nie pomogło. A kurde wczoraj z kapuchy gołabki zrobiłam ...

Aylin pewnie już po ptokach, ale jakby co, to napiszę Ci jeszcze że najlepszy ze wszystkiego jest masaż. Trzeba go zrobić tuż przed karmieniem (czas trwania około 3-5 minut) tyle, że ciężko mi wytłumaczyć Ci technikę. Hmmm.. chodzi o to, żeby złapać tą pierś z dwóch stron i masować palcami, kciukiem tak jakby do środka piersi. Jakbyś za przeproszeniem ugniatała ciasto :-p Trzeba to robić dosyć mocno i zdecydowanie. Masujesz i sprawdzasz czy wylatuje pokarm, jeśli nie albo słabo, to nadal masujesz. Jak już całkiem dobrze leci, wtedy przystawiasz dziecko. Po karmieniu koniecznie to samo - chwila masażu i ściągnąć resztę pokarmu!
:happy2: I nie żadne laktatory - najskuteczniej stanąć nad wanną i ręcznie ściągnąć.
A jeśli pojawiły się u Ciebie na sutku białe koreczki, to zrób sobie okłady z szałwi. Na pewno pomoże.

Coś pisałyście o termomiksie - ja też mam go już 5 lat i bardzo, bardzo polecam :tak:

Nadrobię Was kochane jutro, buziaki!

Ostatnia edycja:
Do góry