reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aaaa co do spania z dzieckiem - czasem ją biorę do nas nad ranem, ale rzadko, mamy wąskie łóżko, mąż śpi nieuważnie więc kłądę ją tylko na mojej połowie nie na środku, ja za to śpię bardzo lekko wtedy (raczej przysypiam) i najczęściej jestem wtedy cała "połamana" ale ona chętniej rano śpi z nami niż u siebie, więc wolę tak niż już wstawać...

Ja też nie mam zaufania do męża i Gabi śpi na mojej stronie:-)

Witaj;D ząbki?! jestem zaszokowana:szok: mój mały ślini się dużo więcej niż jeszcze tydzień temu...ale zęby?! szok. A ja nawet jeszcze nie myślałam o żadnych stałych pokarmach, za tydz mam szczepienie, to wypytam co i jak.

Moj brzdac obudził się dzisiaj o 4.30 wtrąbił flaszke 120 ml i spał do 7.30. Potem to już rytualnie jedzenie-spanie-zabawa-oczywiście kolejność wybiera mój mały mężczyzna. Teraz właśnie śpi;)
Ja posprzątała, poprasowałam, powiesiłam pranie, wpadłam do was i lecę do prawa pracy. W poniedziqłek jadę do Warszawy( wydział prawa i administracji UW) ponoć to w centrum bo muszę zaliczyć egzamin a profesorka nie pofatyguje się do ostrołęki gdzie studiuje. Nie znam Warszawy. Centrum ponoć rozkopane. Nie mam pojęcia jak dotrę na miejsce;;/

Tak, centrum rozkopane i w sumie z dworca można pójść tam pieszo. Z tego co pamiętam to wydział ten jest na Krakowskim Przedmieściu, więc na pewno wiele osób będzie wiedziało jak pomóc Ci tam trafić.
To jest przystanek UNIWERSYTET, więc spod dworca coś na pewno pojedzie, a dokładnie z ul.Emilii Plater

Ostatnia edycja:
reklama
jest zimno i nie wiem jak ubrać młodego na spacerniak :( Wszystkie jego kurtki są jak kołdry, jakieś te ciuchy cieplejsze mamy totalnie bez sensu dobrane...

ja mojemu kupilam na jesien takie cos:
Kombinezon - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci
mam karte kappahl i mniej wiecej raz w miesiacu przychodza mi znizki 20% a ciuszki maja boskie
zakladam mu ten kombinezon na body z dlugim, rajstop jeszcze nie zakladalam bo az tak zimno nie bylo, ale chyba trzeba zaczac...

iwon- dzieki, my tez mamy nadzieje, ze bedzie ok :tak: co do wieczornego placzu, poki co przezwyciezamy go spacerkiem wieczornym, wiec chyba to zmeczenie, ale kurcze to znaczy, ze musialabym go klasc spac o 18:30 :eek: to mi wstanie o 6 :confused2:

sicil a moze sprobuj tak jak ja robie - moj tez padal po 18 a kapiel mamy o 19 ustawiona, i zaczelam go brac na spacery pozniej - kolo 13-14 i o 17 dopiero wracamy do domu, jest wypoczety i wyglodnialy. zje cala butle pobawimy sie i zaczyna marudzic dopiero jakies 20 minut przed kapiela

dziewczyny może to głupie pytanie, ale co na nóżki, żeby było cieplej? są takie małe rajstopki? bo na górę to jest z czego na cebulkę ubrać a na dół to nie wiem za bardzo, chyba tylko ocieplane dresiki zostają...

Ruda jasne, że pamiętamy :)

ja kupilam w smyku 2 pary za 15zl na przecenie :-)

kurcze u nas pogoda tragedia, ciagle pada. udalo mi sie malego polozyc na drzemke, juz pol godziny spi, ale bez spaceru to nie wiem jak popoludnie wytrzymam :baffled:

zamowilam mojemu maluszkowi takie cudo bo ostatnio uwielbia sobie patrzec na rece:
GRZECHOTKA Niezgubki na Rączkę BRIGHT STARTS 8531 (2566807852) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
czekam na kuriera :-)

hej :happy:

mnie też dawno nie było...
Zaczął się rok szkolny i kompletny brak czasu :sorry:. Szkoła, przedszkole, zajęcia dodatkowe i Majcia w domu :cool2:. No ale nie narzekam, bo jest świetnie. I chyba mi tego kołowrotka brakowało ;-)

A w niedzielę chrzciny Majci :-)

Lecę zobaczyć co u Was!

niezapominajka - a gdzie masz dojechać? Bo ja w Centrum mam obcykane (pracuję niedaleko Pl. Bankowego)

Ja też nie mam zaufania do męża i Gabi śpi na mojej stronie:-)

Tak, centrum rozkopane i w sumie z dworca można pójść tam pieszo. Z tego co pamiętam to wydział ten jest na Krakowskim Przedmieściu, więc na pewno wiele osób będzie wiedziało jak pomóc Ci tam trafić.
To jest przystanek UNIWERSYTET, więc spod dworca coś na pewno pojedzie, a dokładnie z ul.Emilii Plater
Tak tylko bede wiozła cały kosz indeksów do wpisów wiec ta komunikacja miejska niebardzo.jade swoim autem. bede wdzieczna jesli któras z was dokladnie napisze mi trase, bede jechała przez marki-dalej nie mam pojecia:-(

Miski musze dojechac do uniwersytetu warszawkiego ydzial prawa i administracji. musze tam bbyc o 18.30

josie ten kombinezon chodzi za mną już jakiś czas. Prałaś go może?

wiecie co jest mega fajne i zupełnie nowe? Młody patrzy mi prosto w oczka i się uśmiecha, gdy mam go na rączkach :) Wcześniej to tak bardziej na boki się rozglądał, a teraz tak z bliska zupełnie widzi mamę i się cieszy :)

Dziewczyny czy słyszała któraś z Was że przy pierwszym usg genetycznym lekarz może rozpoznać że płód ma odstające uszy ???

Pierwsze slysze :eek: tym bardziej ze plod taki maly jest na tym etapie ciazy :eek:

Witam i ja
U nas nocka jak zawsze:tak: tyle ze tym razem na spioch jej flache dawalam o 6.30:tak: bo chce ja od dzisiaj troszke wczesniej spac klasc :tak:tak gdzies kolo 21.00 takze zobaczymy jak nam to wyjdzie:-)

Co do rajstop to dla mnie podstawa mlodej garderoby:tak::-D mam ich chyba ze 30 par w roznych kolorach i wzorach:-D Uwielbialam mlodego w rajstopach i super mi sie sprawdzily wiec z mloda robie to samo :tak:

Ruda - milo ze wrocilas:tak: i ze Jaska wsio ok :) No to Jasiek bedzie pierwszym zebatym czerwcowym bobasem :tak::-)

Ja tez Mijeczka biore do siebie do lozka po pierwszym karmieniu bo jestem leniwa i nie chce mi sie latac do niej do pokoiku wsadzac dyda:zawstydzona/y:a mam az 5krokow do niej:zawstydzona/y:. I jeszcze nie zdazylo mi sie ani przy nie ani przy mlodym abym nie uslyszala czy bron boze przygniotla. Spie wtedy bardzo czujnie. I tak jak u was kobitki moj mezus totalnie nie kontroluje swoich ruchow podczas snu wiec jak ja biore mloda do lozka to on musi isc spac do salonu:tak:.

U nas dzisiaj rowniez paskudna pogoda: leje, wieje ale w sumie tu to norma wiec my napewno na spacer idziemy mloda przyzwyczajona do takie aury:tak:.
OOoo suszarka sie skonczyla i wyje ... ide wyjac pranie

december tego jeszcze nie pralam, ale mam od nich spodnie dresowe, pralam i nic sie nie dzieje. ten kombinezon ma w srodku taki meszek to na pewno sie zmechaci po praniu ale komu to robi roznice :-) a jest gruby taki dosc i cieplutki

Tak tylko bede wiozła cały kosz indeksów do wpisów wiec ta komunikacja miejska niebardzo.jade swoim autem. bede wdzieczna jesli któras z was dokladnie napisze mi trase, bede jechała przez marki-dalej nie mam pojecia:-(

Miski musze dojechac do uniwersytetu warszawkiego ydzial prawa i administracji. musze tam bbyc o 18.30

Z Marek będziesz jechała trasą toruńską czyli trzymaj się cały czas drogi nr.8, przejedziesz Wisłę mostem Grota - Roweckiego i tam na pętli musisz zjechać w drogę nr.7 (Wybrzeże Gdyńskie na tzw. Wisłostradę). Potem jedziesz sobie cały czas wzdłuż Wisły Wisłostradą (wciąż droga nr.7) przez Wybrzeże Gdańskie, wjeżdżasz w Wybrzeże Kościuszkowskie i skręcasz w prawo w ul.Karową. Jadąc nią dojedziesz do Krakowskiego Przedmieścia.
Nie kieruj się na Radzymińską z Marek bo nie przejedziesz potem przez Wisłe mostem Śląsko - Dąbrowskim bo jest zamknięty.

Zerknij sobie w mapę google jak ta trasa wygląda.

Ostatnia edycja:
Witam :biggrin2:

mnie też za często tu nie ma , podczytuje ,lecz czasem ciężko coś napisać i wejść w rozmowę :-(
u nas jak narazie ok, jedynie monotonia dnia codziennego i nadchodząca jesień działa dołująco :no:

w temacie podróży i cieplejszych ubranek ,to my w dniu jutrzejszym wybieramy się nad morze :biggrin2:
w związku z kapryśna pogodą musiałam dokupić małemu kilka cieplejszych rzeczy w tym właśnie rajstopki :biggrin2:

jak czytam ile niektóre wasze dzieciaczki jedzą to się zastanawiam , czy mój nie za mało bo obecnie jest to 120 ml x6 , na szczęście przybiera nawet całkiem sporo :biggrin2: jak dostanie 150 i zje wszystko to jest potem bardzo marudny :-( a wcześniej zjadał 150 kilka razy dziennie ,a teraz mu się coś odwidziało :biggrin2:

ja też próbowałam zrezygnować z butli w nocy , zastępując ją smokiem , ale mój szkrabek ma inne zdanie na ten temat i smok nie pomaga :-( , pomimo,że go nie wypluwa tylko mocno cycka, to i tak kwęka przez sen , a ja słaba jestem i butle robię :tak:ehh..

Wiktor śpi od zawsze w łóżeczku w nocy , bo w łóżku bałabym się , do siebie w tej kwestii zaufania nie mam a co dopiero do wiercącego się m :-)

co do wprowadzania warzywek i owoców to osobiście sama nie wiem kiedy spróbujemy czy przed 4 miesiącem czy po , ale już się nie mogę doczekać pierwszych reakcji małego :biggrin2:bo ja zawsze wszystkim plułam :-D na pewno większość będziemy sami gotować , bo większość warzyw i owoców z własnego ogródka mamy :biggrin2:

gkvip - podziwiam odważnej decyzji , za mnie kiedyś ktoś podjął podobną bo sama nie miałam w sobie tyle siły :zawstydzona/y:

nanu - gratuluje zaręczyn no i kreseczek :biggrin2: &&&&& teraz na pewno będzie dobrze !!!!

przepraszam ,że w większości tak tylko o sobie :biggrin2:
buziole dla maluchów

reklama
Kasienka ja też miałam zamiar jechać z małą nad morze ale zrezygnowałam jak pomyślałam ile rzeczy trzeba zabrać, i wanienkę i łóżeczko masakra.
U mnie na mleku jest napisane że powinno dziecię zjadac 6 * 150 a moja je 5 razy

My jak byliśmy z małą nad morzem to kąplaiśmy ją tak, że mój mąz brał ją na kolanka pod prysznicem a ja ją myłam. Chichrała się bardzo. Pierwotnie próbowaliśmy w zlewie ale sie bała.

U nas też 12-ty tydzień, ale o skokach rozwojowych już mi się nie chce czytać :confused2: Będzie co ma być, trzeba przetrwać ;-)

Powodzenia! :happy:

Różnie. Bywają okresy, kiedy drzemki są unormowane, a potem się nagle wszystko przestawia, tak jak od dwóch dni. Sama nie nadążam ...

Sicil
trzymam kciuki, żeby z uszkiem było wszystko ok :)

Tak piszecie o tych kaszkach, warzywkach itp. dlatego mam pytanie do dziewczyn karmiących naturalnie (tylko piersią) - Wy też zamierzacie już wprowadzać stałe posiłki? Kurde, ja raczej nic nie planowałam aż do ukończenia przez małego 5 m-cy :confused:

U nas też drzemki sa nieunormowane, natomiast co do wprowadzania stałych pokarmów to chciałabym też tak od 5 msca. Chciałabym jak najdłużej karmić tylko piersią.

Dziś moje maleństwo strasznie mi płakusia nie wiem czemu, pewnie brzuszek ją boli bo wygina się strsznie jakby pierdnąć nie mogła. Usnęła o 12 i śpi do teraz. Mama kupiła mi dziś infacol i będziemy stosować.

Byłam wczoraj na active walk i muszę wam powiedzieć że wcale zakwasów dziś nie mam. Zobaczymy jak będzie jutro a i lekko mi nie było po tak długiej przerwie. No i zapisałam się na 2x w tygodniu.

Mój mąż odkąd czyta tą książkę

Meg Meeker - Mocni ojcowie. Mocne córki. 10 sekretów ojcostwa

częściej sam podchodzi do małej a to zagada, a to przebierze. Chyba w końcu uświadamia sobie jaką ważną rolę odgrywa w jej życiu

Ostatnia edycja:
Do góry