reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny smarujecie maluchy czymś od słońca? Qrcze jednak to słońce czasem zaświeci na skorce:-( Widziałam hipp 50 w kerfurze ale może coś z apteki? Doradzcie coś:-)

ja nie smaruje bo nie wystawiam na słonce

Co do mezow - moj przy bl duzo bardziej rwał sie do roboty teraz troche myslał ze to moje "sprawy" bo to ja karmie cyckiem. Ale po mału po mału spedza coraz wiecej czasu z małym. Wyjscia z domu tak bywałybaardzo rzadkie ale juz je ukrciłam ;))
No ale ja przyznaje bez bicia ze mam złote dziecko.
Nie mamy kolek, nie wyje mi bez powodu, nawet jesli nie spi to czasem jak to dziecko chce towarzystwa ale czesto polezy sobie sam i mam czas na umalowanie sie, nie chodze obrzygana w domu mam czas sprzatnac i wyjsc na spacer. Jesieni i zimy sie boje ;///

Nie no to juz szczyt;/ sorka ze ja tylko o sobie ale wlasnie dzwonila tesciowa, 3 razy nie odebralam ale juz za 4 odebralam bo nerw mi trącił i ona sie pyta czy bedziemy dzisiaj w domu a ja jej mowie ze wybieram sie do mamy jak grzesiek na trening pojedzie, a teraz jestem bardzo zajeta, roboty mam na maksa a may dopiero zasnął i ze ledwo go uspalam i ze sie wsciekne jak sie obudzi no staralam sie dac jej do zrozumienia....a ona mi na to ze w takim razie prosto z pracy zaleci jak nas nie bedzie...no kur..wa to chyba wprost jej powiem i sie skonczy dzien dziecka;/;/
a po co ona ma wpasc pod wasza nieobecnsc???

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny

Strasznie dlugo nic nie pisalam, ale starcza mi czasu na szybkie czytanie i niestety nie moge byc na biezaco.
Młody jakby coraz grzeczniejszy sie robi bo na poczatku byla masakra, spal po 15 min i marudzil. Wiec mam teraz mocne postanowienie, ze bede sie u Was czesciej odzywac.

My juz o chrzcinach, teraz dwa tygodnie na tacierzynskim. Mialo byc morze a jest zwiedzanie Warszawy i okolic. I jest super. Dzis bylismy u Chopina a przedwczoraj w Wilanowie.

Co do mezow, to u mnie nie jest zle, ostatnio bylam na 5 godzinnych zakupach a maz w tym czasie z dwojka dzieci wysprzatal cale mieszkanie. Chyba chcial udowodnic ze sie da:-D
Za to w nocy jak musi wstac to ma focha.

Lece poczytac inne watki

Bylismy dzisiaj na wazeniu - mlody ma 6160 wiec chyba calkiem przecietnie. Poza tym na buzi ma wysypke i musze isc do lekarza. Nie wiem czy mi cos tu w ogole doradza czy powiedza, ze to normalne. Moze ktoras z Was ma podobny przypadek? Wysypka jest czerwona i sucha. Kiedy znika zostawia sucha skore. Nie jest byszczaca jak w przypadku skazy bialkowej. Opis pasuje mi na azs - czym to sie smaruje?

My tez mamy wysypke, krosty i suche uszka, zaczerwienia sie i blednie. dzis pediatra po oględzinach stwierdzila AZS ze znakiem zapytania. Mam kapac w krochmalu i emolientach . Do smarowania buxki ma masc robiona w aptece. Ja jestem tez na scislej diecie gdyby to okazalo sie alergia.

co do szczepien, to ja szczepie pojedynczymi w odstepach 4 tyg. tzn. jeszcze nie zaszczepilam, ale jak wysypka zlagodnieje to ide na zoltaczke. Kupuje engerix, a po 3 tyg. kupuje 3 w 1 . Nie bede dziecku ladowala od razu skojarzonych, chce zobaczyc jak bedzie reagowac.

Addiena a te pojedyncze to jakie? bo musi mieć wzw potem 3w1 a potem? Te państwowe tylko w odstępach czy kupujesz jakieś lepsze?
Zdecydowałam ze jutro idę z Gosia ale na rozmowę w panią doktor (u nas od dzieci zdrowych jest moją rodzinna) coś ustalić. Gosia ma silny odczyn po gruźlicy szpitalnej i polozna stwierdziła ze raczej jej nie zaszczepia. Więc będę ustalala plan działania na później. Trzymajcie kciuki bo się wykoncze ze stresu.

My dziś byliśmy u lekarza i mały w tydzień przybrał 110gr- lekarka mówi, ze normy od 120-130gr, ale nie kazała dokarmiać. Mamy też skierowanie do chirurga, bo z pępka znowu krew leci i coś odrasta :( a było już dobrze.
No i matka była u fryzjera miała sobie humor poprawić, ale jakoś słabo zadziałało, bo jak się widziałam w lustrze u fryzjera to mi się wyć chciało :(

chcę tylko powiedzieć cześć, co przymierzam sie usiąść z Wami to nie wychodzi.
Wczoraj Nadia dała mi popalić, dziś wieczorem to samo. Właśnie zasnęła u T na brzuchu. Ale trwało to wieczność. Od wczoraj ma takie smutne oczka, tak bym chciała jej pomóc jakoś, ale nie mam pojęcia już jak. Jak się nosi na przedramieniu jest ok, odkładamy myśląc, że zasnęła na dobre i jest ryk. T wysnuł przed chwilą teorie, że może po prostu ma zgagę...jak się kładzie to zaczyna ją piec...:szok:
Jutro go nie ma i jestem taka wredna, że on ją nosił a ja sobie oglądałam butki w necie... Powiedziałam "Wyobraź sobie, że mnie tu nie ma", na prośbę bym zdjęła przewijak, gdy on miał ja na rękach....
Jakoś zła jestem ogólnie na niego. Od wczoraj robię mu test...nie wkładam do zmywarki jego rzeczy, a on nawet nie zauważył...:szok:. Ciekawe jak długo wytrzymam...
(Jestem typowym skorpionem: wrednym, zawziętym... ale też wrażliwym;-))

Mój humor jeszcze spotęgowało to, że we wtorek mam 30tkę siostry, jest mega impreza, laski się stroją, a ja? Zamówiłam 2 sukienki i w obu wyglądam jak pasztet. Obie mają baskinkę, liczyłam że to brzuch zakryje. Ok, w jednej tak, ale w drugiej jeszcze go uwydatnia. Dlatego muszę odesłać. a żeby coś w sklepach kupić to zupełnie nic nie ma, jak na złość. Nawet nic z siostrą nie przymierzyłyśmy przez 2 dni łażenia, coś jest nie tak.:-(

Mamy problem z wózkiem. Same popatrzcie. Jestem zadowolona z gondoli, super skrętna, lekka w prowadzeniu, wielki kosz itd, ale jest pochylona tak, że przy jeździe pod górę dzieją się takie rzeczy z małą. Zresztą nie tylko pod górę, jak ona się wierci nawet przez sen, to zjeżdża tak... I pytanie: macie gondolę godna polecenia??? zastanawiam się nad kupnem innej
IMG_1268.jpgIMG_1330.jpgIMG_2849.jpgIMG_2777.jpgIMG_2845.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry