reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dopiero jestem w domu!!!
PADAM!!!
Na Żelaznej siedziałam od 11 do 15, potem pojechaliśmy do brata, bo mąż z bratem zamieniali się częściami do kompa, bo brat kupił sobie nowe, i tak długo grzebali w tych kompach, że aż moi rodzice przyszli i oczywiście z wnusiem musieli pobyć chwilę, potem mąż miał ochotę na KFC, i tak oto dopiero mąż kąpie Szymka a ja leżę...
Oczywiście po badaniu skurczy zero :/ plamienia najmniejszego też nie mam, jedyne co to mi niedobrze i mnie nieźle przeczyściło już dwa razy, ale jeszcze nawet tego olejku nie wypiłam...
Teraz się położyłam bo mam dość!
Pierdziele, nie rodzę dziś! Muszę odpocząć!!!

a tak odnośnie szczepień, bo też nas to teraz czeka;
to wybieramy te refundowane przez nfz, a nie skojarzone; po rozmowie z lekarzem (mamy w najbliższej rodzinie 2, akurat też mają młode tygodniowe stworzonko) dowiedziałam się, że skojarzone a refundowane to tylko i wyłącznie liczba wkłuc, nic więcej; ani się lepiej nie przyjmują, ani nie dają mniejszego ryzyka powikłań, no ale reklamowac się czymś muszą; zamiast pieniędzy wydanych na skojarzone wolę zaczepic małego na rotawirusy, bo jak mówił biegunki i odwodnienia są niebezpieczne dla dziecka, jak się jest lekarzem albo pielęgniarką to poradzic sobie można z tym w domu (nawadnianie, kroplówki itp.), w innych przypadkach zostaje tylko szpital;

ponoc po szczepionkach na rota jest duzo powiklan..rety juz mam metlik w glowie :(

Dziewczyny po cc...mam pytanie, macie taki drętwy brzuch powyżej cięcia?

Dziewczyny po cc...mam pytanie, macie taki drętwy brzuch powyżej cięcia?

Ja nie mam. W pewnym momencie zrobila mi sie gula nad raną bolaca, przerazona od razu zadzwoniłam do lekarza co robil mi cesarke, ale powiedzial ze mam sie nie martwic. I po paru dniach znikneło. Rana pieknie sie goi.A za dwa tygodnie mam przeglad u gina.

A ja..hmm szok bo wlasnie trwa 4 dzien mojego pierwszego okresu po ciazy... nawet moja ginka byla w szoku ze pomimo karmienia piersia plodnosc tak szybko wrocila... mam teraz mega uwazac podczas zblizen z malzonem ;pp waga ciagle idzie w dol...

Matko - miesiac po??? Ja jeszcze z podpaskami po porodzie latam i juz na nowo musiałabym je zakladac?? Nie chce....
A w sprawie płodności - mam kolezankę która bedąc po porodzie dostała od gina tabletki. I pomimo nich bedąc jeszcze na macierzyńskim zaszla w ciąze z 2 dzieckiem. Zeby było smieszniej po 2 ciązy dostała chyba zastrzyk hormonalny.... i zaszła w ciążę z 3. W efekcie w ciągu 2 lat urodziła 3 dzieci. Po 3 zabezpieczała się tabletkami, globulkami i prezerwatywa. Kolejna ciaża była by juz zagrożeniem dla niej.

Ja ide do gina 11 lipca. Pogadam pewnie o jakis tabsach :)

kurcze ..blond..ja sie martwie, bo jak nadusze brzuch powyzej blizny to mnie jeszcze boli , no i skora jakby nie moja, dretwa, jakaś sztuczna, tak jakby czucie nie wróciło ;(
Sama blizna ok, ladnie zasklepiona
Za 2 tyg tez mam kontrole.

Ja też mam taki sztywny fragment równo nad cięciem. Ale to przecież mięśnie były poprzecinane są opuchnięte teraz, Przejdzie.:)

Dziewczyny co z tymi wit k i d?
Pamiętam, że k mam dać w 8 dobie życia a d to nie wiem.
Cholera P miał dziś iść i zapisać do przychodni ale nie zdążył i był parę minut po zamknięciu...:growl: i znów wizyta położnej się odwlecze...
zła jestem jak nie wiem.

P dziś zaliczył swoje pierwsze pełne przebieranko. Przed kąpielą rozebrał i po kąpieli ubrał. No i wykąpał. Ja tylko trzymałam Gosię za rączki co sprawia, że czuje się bezpieczniej i jest spokój w wanience.
Cieszę się, że P tak ma ochotę robić takie rzeczy przy Gosi sam z siebie.:-)
A w szpitalu powiedział mi "nie namawiaj mnie bo to nic nie da" w sensie, że musiał znaleźć ten moment kiedy się nie bał jej wziąć że jej krzywdę zrobi. I parę minut później wziął i tak sobie leżała u taty w ramionach:):cool2:

A my z Gosią ćwiczymy regularności: co 3 g budzi się na pampka i cyca i spać znowu.
Teraz też śpi po kąpieli.

A rano wstałyśmy po 10.30:):):):):)

reklama
co do witamin to ja zalecenia mam takie

Vit D od 15 dnia zycia do 1 roku, Vit K do 3 miesiąca przy karmieniu piersia. Przy sztucznym nie trzeba.

Do góry