reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dopiero jestem w domu!!!
PADAM!!!
Na Żelaznej siedziałam od 11 do 15, potem pojechaliśmy do brata, bo mąż z bratem zamieniali się częściami do kompa, bo brat kupił sobie nowe, i tak długo grzebali w tych kompach, że aż moi rodzice przyszli i oczywiście z wnusiem musieli pobyć chwilę, potem mąż miał ochotę na KFC, i tak oto dopiero mąż kąpie Szymka a ja leżę...
Oczywiście po badaniu skurczy zero :/ plamienia najmniejszego też nie mam, jedyne co to mi niedobrze i mnie nieźle przeczyściło już dwa razy, ale jeszcze nawet tego olejku nie wypiłam...
Teraz się położyłam bo mam dość!
Pierdziele, nie rodzę dziś! Muszę odpocząć!!!
Ja piłam duuuuzo cherbatki malinowej zapazonej razem z imbirową w efekcie po 7godzinach od wypicia pierwszej a 5 po ostatniej i goracym prysznicu urodziłam:-) moze sprobuj?? mnie 3 dni przed czyscilo z wszystkiego:-p:rofl2:

reklama
Addiena ja też mam taki kawałek nad blizną,jakby zdrętwiały,ale nie boli.I jak dotykam to tak jakby przy końcach tej blizny już "puszczało",więc mam nadzieję,że niedługo przejdzie.
Co do witamin to ja daję D od 15 dnia po kropelce,a K nie muszę po mały dostał w szpitalu.

xdorota, wow !! z tym okresem !! :)
ja po pierwszej ciaży dostałam dopiero hmm.. 1,5 roku po porodzie. Potem za 1,5 miesiaca drugą, a potem już trzeciej nie bo okazało się, ze zaciażyłam :)

Eh, dziś był najgorszy wieczór mojego matczynego życia od 2,5 roku. Aż mi się nie chce pisać, bo aż się poryczałam.. W każdym razie przez najbliższe pół roku nie zostanę sama z dwójką dzieci na wieczór i zasypianie.

Moja do tej pory dwa razy była dopajana . Raz jeszcze w szpitalu a drugi raz została "oszukana" że to mlesio jak ja wyszłam do dzina. Moja polozna mówiła że jak najbardziej można dopajac ale w czasie upałów. A tak to w zupełności nasze mleczko powinno wystarczać.

Mi lekarze i położne w szpitalu, jak i położna środowiskowa powiedzieli, że takiego maleństwa się nie dopaja nawet w upały, bo w mleku matki jest 87% wody i dziecko samo będzie się domagało częściej cyca jeśli będzie spragnione. My już mieliśmy taką sytuację w gorący dzień, że Młoda wisiała na cycu, a ja zastanawiałam się czemu..:-)

ponoc po szczepionkach na rota jest duzo powiklan..rety juz mam metlik w glowie :(

Dziewczyny po cc...mam pytanie, macie taki drętwy brzuch powyżej cięcia?

Ja mam dokładnie takie uczucie i dotyk w tym miejscu nie jest przyjemny, dlatego cała czas noszę "wyższe" majtki. Myślę, że po miesiącu od cc będzie oki.

Ja też mam taki sztywny fragment równo nad cięciem. Ale to przecież mięśnie były poprzecinane są opuchnięte teraz, Przejdzie.:)

Dziewczyny co z tymi wit k i d?
Pamiętam, że k mam dać w 8 dobie życia a d to nie wiem.

Witamina K w 8 dobie życia. My zaczęliśmy więc podawać i K i D od tego samego dnia. Witaminę K podaje się do 3 miesiąca, a D dłużej.

MsMickey witaminę D podaje się od wyjścia ze szpitala dosyć długo, dokładnie nie pamiętam ale kilka miesięcy na pewno z tym że teraz czyli latem jak spędzacie czas na powietrzu i słoneczku to ona się sama wydziela więc spokojnie raz na dwa dni wystarczy :tak: za to wit. K podaje się od ósmej doby do końca trzeciego m-ca ale tak jak napisała Addiena pod warunkiem że karmisz piersią
Ruda w szpitalu chyba wszędzie podają wit. K ale to nie znaczy że potem się nie podaje
z tymi szczepieniami to ja już głupia jestem :baffled: wiadomo że fajnie oszczędzić maleństwu kilku wkłuć no tylko kwestia ceny (a właśnie czy wy wiecie ile kosztują szczepionki??? bo ja nie mam pojęcia :sorry2:) zobaczymy co powie pani dr bo idziemy we czwartek

dziewczyny to wy już używacie leżaczków? i nawet huśtawek (esperanza) :szok: ja myślałam że to dopiero po paru miesiącach można...

Ostatnia edycja:
Co do witamin to ja daję D od 15 dnia po kropelce,a K nie muszę po mały dostał w szpitalu.

Ruda, ale na pewno nie musisz ? Nie dostałąś w zaleceniach zeby dawać ?
Bo moje dzieci też dostały w szpitalu a i tak miałam dawać do 3-go miesiaca.
Co do tego od kiedy to przy Ali miałam zalecenie od 14 doby, ateraz przy Wojtku od 8 doby.

xdorota- a to na pewno okres? Moze dalsze czyszczenie? Ja mialam krwawienia i plamienia 1,5 tyg. po cc, a potem czysto. Teraz od 2 dni znow troche brudze.

reklama
dziewczyny mam pytanie odnośnie laktaotrów ja mam taki zwykły ale nie ściąga mi pokarmu to już wiecej sciagna sama ręką no i tak myśle czy nie kupic elektrycznego medeli ale boje sie ze to nie ma roznicy bo w sumie te laktaotry to podobne sa jak to u was sie sprawdza ściaga wam to coś czy nie bo nie wiem czy inwestowac taka kase

Do góry