reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzień dobry wszystkim :)

Mysmy się wyspali jak bąki, D. wczoraj wyszorował całe mieszkanie a ja chyba od tego patrzenia jak on walczy z podłogami się zmęczyłam :)

nanulika - ściskam Cię mocno... Może nie powinnam tego pisać, ale próba chemiczna u mnie się nie powiodła, dlatego miałam zabieg. I gdyby mnie to drugi raz spotkało, to wolałabym zabieg przy znieczuleniu ogólnym... Bądź dzielna!

Wszystkim wizytującym życzę powodzenia, ja dzisiaj lecę na USG na 10.00.

Kamila - daj znać co i jak :) Swoją drogą w Lublinie przyrost naturalny będzie wysoki, skoro porodówki przepełnione :)

Mój lekarz mówił, że w trójmiejskich szpitalach jest taka mobilizacja na Euro, że czapkę urywa. Żadnych urlopów, żadnych zwolnień, wszyscy w gotowości. Niby ok z mojego punktu widzenia, ale wolałabym nie rodzić przy zestresowanych, wściekłych lekarzach, w ogólnym kotle kibiców, bariery językowej itd :) Poza tym przez 3city trudno teraz przejechać w ciągu dnia (panie z Warszawy znają ten ból jeszcze bardziej:) ), a co dopiero w czasie Euro? Najwyzej urodzę w korku :)

Miłego dzionka wszystkim, jak wrócę z USG to opiszę co i jak :)

reklama
Witam, obudziłam z wielką chęcią na wafelkaaaaaaaaaaaaaa takiego zwykłego przekładanego, ale dieta musi być i jogurt musi wystarczyć :)
A i tadek się znowu obudził :(:( a myślałam, ze przed porodem już będzie spokój.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!!
Magnii u mnie opanowali ciśnienie i puścili do domu więc licze, ze u Ciebie też się da.
Nanu jestem z Tobą :*

Witajcie dziewczyny z rana. dzisiaj noc trochę lepsza niz wczoraj.

magnii &&&&&&&&&&&&&&&& za obniżenie ciśnienia i dobrze że nie leżysz juz na porodówce bo to było na pewno stresujace

buziak fajnie że wróciłas jeszcze w dwupaku

Nanulika trzymam kciuki , myslami z tobą

delwer gratuluje wizyty a dziecko duże

katrina, polaa, december kciuki za dzisiejsze ktg, usg i wizyty

Kamila kciuki oby cię przyjęli a ty żebyś już wieczorem trzymała Milana w ramionach

BMR współczuję te skurcze nie daja ci życ, życze ci jesli jesteś juz gotowa konkretnego rozwinięcia akcji

hej

ale gorąca atmosfera się na forum zrobiła:-D

nanulika trzymam kciuki za ciebie z całych sił i myślami jestem z tobą

magnii za ciebie również kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

i za wszystkie dzisiaj wizytujące, badające się i w ogóle w potrzebie czy to na zaprzestanie skurczy czy wręcz nasilenie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a jest ich coraz więcej ;-):-D

No to sie dzieje...

Nie chce sie juz powtarzac, wiec napiszę tylko, że za wszystkie Dziewczyny w szpitalach trzymam mocno kciuki!!!

Ja zaczęłam dzień odwiezieniem swojej przyjaciółki i jej męża na porodówkę...Mały wstrzelił sie idealnie w termin :tak: trzymam zatem mocno kciuki :tak: a teraz wreszcie wsuwam śniadanko :)

Miłego dnia! :)

Hejo!!

Ja już od 7.00 na nogach, bo pojechałam oddać honorowo do badania mocz i krew:-) ciekawa jestem czy jeszcze załapię się na kolejne badania, czy dopiero w szpitalu. Ginka mi zaleciła do zrobienia raz jeszcze HIV, p/ciała anty HCV, VDRL, no i standardowo morfologię - mam nadzieję, że hemoglobina wzrosła, bo od tygodnia biorę żelazo.

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące, robiące badania, USG i KTG :-D i te które w szpitalach i te, które może zaczną rodzić:-)

ja tez po wizycie. Maly wazy 3900 ,lezy nisko napierajac na kosc lonowa. Stad te bole. Przeplywy,wody itp w normie. Spytalam sie kiedy jechac do szpitala....
Albo jak odejda wody
albo jak bede miala silne skurcze co 15 minut. Zeby nie bylo falszywego alarmu moge najpierw wejsc do wanny lub pod prysznic jesli bole sie nasila jechac do szpitala jesli ustapia zostac w domu

super, że wsio oki:-)

Dzień dobry wszystkim :)
Mój lekarz mówił, że w trójmiejskich szpitalach jest taka mobilizacja na Euro, że czapkę urywa. Żadnych urlopów, żadnych zwolnień, wszyscy w gotowości. Niby ok z mojego punktu widzenia, ale wolałabym nie rodzić przy zestresowanych, wściekłych lekarzach, w ogólnym kotle kibiców, bariery językowej itd :) Poza tym przez 3city trudno teraz przejechać w ciągu dnia (panie z Warszawy znają ten ból jeszcze bardziej:) ), a co dopiero w czasie Euro? Najwyzej urodzę w korku :)

Ja wolę nie myśleć o zatkanym mieście jak będę jechała, bo dostaję gęsiej skórki. Nie dość, że to Warszawa, to jeszcze nie daj B... godziny szczytu, Euro, zamknięte ulice przez remonty, strajki solidarnościowców i dziś jeszcze słyszałam, że taksówkarze mają blokować ulice:angry::angry::angry: nie za dużo ??? Chyba odetchnę dopiero w szpitalu!!

ale fajnie!!! my dziś jesteśmy już donoszone!!!:-)

Ostatnia edycja:
Buziak - Kamila robiła dziś wyniki, które potwierdziły, ze ma cholestazę. Była w szpitalu, ale z braku miejsc odesłali ją do domu, ma się stawić jutro rano, bo się zwolni miejsce i podejrzewamy, ze skoro to juz 39 tydz. to raczej leczyć jej nie będą tylko pomogą zakończyć ciążę, ale jutro sie okaże dokładnie co i jak.

no i chwała im za to zeby ju zakonczyli i bedzie miała z głowy!!

Witajcie :)

Buziak, noooo jestes, bo juz myslalam, ze gdzies tam po cichu sie rozpakowalas :-D;-)

nic z tego!!! :wściekła/y::wściekła/y:
nie darowałabm i Wam i sobie jakbym tu jeszcze nie zaglądnęła hehe

Dzisiejsza noc kolejna nie przespana... czy ja juz w ogole do porodu nie bede spac????? :baffled:

A jak nasze forumowe dzieciaczki? Najstarsze maja juz przeciez 1,5miesiaca:happy:

hej dziewczyny,
budziłam się często z płaczem, ze mnie tak kręgosłup boli, błagałam T o masaż. Dopiero wstałam, by dziecko śniadanie zjadło. Ale ból masakryczny, do tego brzuch boli jak na @, mała mnie wczoraj w nocy strasznie skopała...
Mam nadzieję, że choć trochę przejdzie, bo inaczej przeleżę cały dzień.

Spokojnego, niezbyt gorącego dnia!

Buziak- a ty jeszcze w dwupaku...przyznaj się że ci dobrze z tym brzuszkiem:-)

ciekawe jak tam Kamila, oby miała już dzisiaj z głowy i urodziła Milanka

a ja jakoś krótko śpie ostatnio i mi wystarcza 5 godz snu...skurcze mam delikatne, wiec grzecznie czekam na 29.05 na ostatnią wizytę

a ta pogoda to mnie dobija...gorąco, tylko bym w wannie leżała...a tu popracować trzeba

lece na kawke...do później mamusie

reklama
kasia - nawet tak nie zartuj;-) ja juz mam tak dosc ze szok.. juz mi wszystko jedno jak oby mi za moment wyjeli bzdzila ze mnie bo MAM DOSC!!! ;-):tak:
Magnii -trzymam kciuki!!!

Do góry