reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam

Lena Ruda i pozostałe wizytujące kciuki zaciśnięte&&&&&&&&&&&&&&

mam nadzieję, że Synek mnie posłucha i za karę dla Dziadków urodzi się podczas ich nieobecności :-p Niech sobie nie myślą, że mogę mnie bezkarnie opuszczać w cierpieniach!!!

Miłego!
:-D:-D:-D

Iwon w pierwszy dzień na L4 to się powinno same przyjemne rzeczy robić, a nie sprzątać :-D

Buziak kciuki za poprawę wyników &&&&&&&&&&&& fajnie że cię wypuścili do domku

PaulinaMaria współczuję, mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią, bo brzmi to strasznie, kciuki za Was &&&&&&&&&&&&&&

jeśli chodzi o plan porodu, to położna na SR namawia, żebyśmy takowy miały, ale wypełnić musimy go ze swoją położna środowiskowa
no a w mojej przychodni taka położna jest do dyspozycji dopiero jak się maluszek urodzi :crazy:

i ważne jest podczas wypełniania planu porodu, żeby się najpierw zorientować co oferuje szpital, bo wiadomo, że jak zaznaczymy poród w wannie a w szpitalu nie ma to plan do d...

myślę, że nawet jeśli plan legnie w gruzach to może jednak warto go zrobić
ja się zdecydowałam

będę wypełniać na stronie rodzić po ludzku Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku

a co do braku anestezjologów, to muszą być, ale rzeczywiście czasami jest ich bardzo mało, nie ma wydzielonego anestezjologa na oddział położniczy i wtedy zzo nie podają

i poproszę o kciuki - dzisiaj mam wizytę o 16.30 :)

reklama
no nic, posiedziałam, poczytałam, czas chwytać za wałek :) a Iwon za ten dzban truskawkowego koktajlu dostaje kuksańca bo teraz o niczym innym nie myślę :) :)

Ja tam się na Iwon nie złoszczę - zaraz zrobię sobie taki koktajl na maślance plus mały bananik do tego :-).

zaza - kciuki są &&&&&&&&&&&&&&&&.

Dzień doberek :)
Witam się z Wami pierwszego dnia na L4 :sorry: Qrde, trochę dziwnie się czuję ze świadomością, że wrócę do pracy dopiero za pół roku. Tyle mam jeszcze do zrobienia, a jak co do czego przyszło - nie wiem, za co się zabrać :-pOk, czas na plan: dzisiaj sprzątanie szafki z butami i pozbycie się wszystkich zimowych :tak: Potem obiadek i ogarnięcie chaty. Na pierwszy dzień wystarczy, prawda? ;-)
Gratulacje i wypoczywaj - ja pierwszy dzien na wolnym przelezalam z depresja co ja bede robic tyle czasu na wolnym i strasznie mi bylo dziwnie, ze nie ide do pracy a teraz czas mi tak ucieka, ze nie wiem w co rece wlozyc.

Iwon pierwszy dzień to powinnaś przeleżeć i przepachnieć :-)

Zgadzam sie!!! jak juz wyzej napisalam :tak::-)

Dzień Dobry:)
Iwon, co do spraw na dzić , to masz rację. Nie możesz za bardzo szarżować:) Pociesz się tym L4 ;) Odpoczywaj i siły zbieraj:).

Dziewczynki, dostałyście może od gina plan porodu? Ja wczoraj dostałam. Mam wypełnić i mieć przy sobie na porodówce. Razem z informację, jakie mają stosować znieczulenia itp.
W sobote byla u mnie polozna i wypelnialysmy plan porodu, tzn, jakie mam nastawienie do porodu, gdzie chce rodzic jaki rodzaj znieczulenia, kto przy mnie bedzie i czy P chce przecinac pepowine, czy chce zeby mi polozyli dziecko na piers zaraz po porodzi i przystawili mala do karmienia najszybciej jak to pozliwe, tego typu pytania ona to wszystko zapisala i mam miec przy sobie tzn w karcie zeby potem polozne wiedzialy co i jak.

Dorota- napewno bedzie dobrze z malym, ja tez sie boje o pepowine i jak tylko mala sie za duzo rusza to sie zastanawiam czy sie nie zaplotala i czasem nie probuje sie uwolnic.... ale trzeba myslec pozytywnie!!!
Buziak- dobrze, ze do domku juz wyszlas
Paulina- wspolczuje przekrecania w UK tez stosuja przekrecanie ale nie musisz sie na to godzic i wtedy robia cc. Polozna na szkole rodzenia mowila o tym i sama nie byla za ta praktyka bo mowi, ze dziecko ma juz swoja ulubiona pozycje i mimo lekarza uda sie je przekrecic ona przez samym porodem znowu moze sie odwrocic..... wiec po co meczyc ciezarna....

Tak jak pisalam mialam wizyte poloznej w sobote w domku i sie okazalo, ze mala lezy glowkow i jest juz w miednicy ale.... niestety odwrocila sie pleckami do moich pleckow i t wyjasnia dlaczego inaczej ja odczuwam i dlaczego boli mnie dolna czesc kregoslupa....:-(

Iwon, gratulacje pierwszego wolnego dnia
:tak: a a propos tego koktajlu to ja niestety wolalabym nie w wersji light, tylko taki na smietance i lodach waniliowych...:laugh2:
Jesli chodzi o laktator to ja zakupilam TT elektryczny. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Rzeczywiscie powinnam go wczesniej jakos wyprobowac, ale na pewno nie na sobie jeszcze...;-)
Paulina &&&&&&&
Buziak &&&&&&& na dobre wyniki do konca!
Rysica, moje Dziecie tak samo spi :tak: przez jakis czas mialam schize, czy to ok, no ale chyba ok, bo w dzien jest bardzo aktywny, wiec staram sie nie doszukiwac juz jakis niefajnych znakow.

Milego dnia, Kochane!

a ja nie zrobie sobie takiego koktajlu bo kuzwa nie moge sie z domu ruszyc, rozwalilismy stary ganek i wlasnie stawiaja nowy takze nawet nie mam jak domu zamknac od 3 dni i zawsze ktos musi byc w domu, a ze mojego K nie ma to jestem uziemiona do jutraa :-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Sunshine na pewno się jeszcze przekręci :tak:

a ja ponawiam pytanie, bo wczoraj wieczorem przepadło

czy wolno jeść maliny karmiąc piersią mniej więcej dwumiesięczne dziecko?

Do góry