Cześć Dziewczyny Witam się na czerwcowym wątku Termin porodu mam co prawda na 03.06, ale chyba nastąpi to wcześniej Raczej na maj się załapię. Od dwóch miesięcy leżakujemy i szprycujemy się fenoterolem ale i tak udało nam się "ładnie pociągnąć". Za to od kilku dni mam wrażenie, że Młody mi wyskoczy tam głową i mam takie dziwne "pykania" w brzuchu i strasznie obfity śluz (mam nadzieję, że to śluz na nie wody!). W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co dalej Pozdrawiam
reklama
Dzisiaj czekam na kuriera - ma przywieźć łóżeczko z materacykiem.
Brakuje mi jeszcze Octeniseptu i soli fizjologicznej, więc zaraz skoczę do apteki. No i zastanawiam się czy będzie mi potrzebny jakiś krem do sutków skoro nie zamierzam karmić,ale przecież będę musiała pokarm i tak odciagnąć. Mamy z doświadczeniem proszę o radę - sutki bolą tylko wtedy gdy bobo je ssie czy przy laktatorze też?
No i nie mam samej torby do spakowania dla małego, ale najważniejsze, że wszystko naszykowane. Ostatecznie gdyby coś to rzeczy i w reklamówkę można wrzucić.
W sprawie mężowych wsparć i czułych słówek to wczoraj usłyszałam, że mam stopy jak Shrekowa .
one - witaj!!
Brakuje mi jeszcze Octeniseptu i soli fizjologicznej, więc zaraz skoczę do apteki. No i zastanawiam się czy będzie mi potrzebny jakiś krem do sutków skoro nie zamierzam karmić,ale przecież będę musiała pokarm i tak odciagnąć. Mamy z doświadczeniem proszę o radę - sutki bolą tylko wtedy gdy bobo je ssie czy przy laktatorze też?
No i nie mam samej torby do spakowania dla małego, ale najważniejsze, że wszystko naszykowane. Ostatecznie gdyby coś to rzeczy i w reklamówkę można wrzucić.
W sprawie mężowych wsparć i czułych słówek to wczoraj usłyszałam, że mam stopy jak Shrekowa .
one - witaj!!
mamina karierowiczka
Fanka BB :)
Katrina jakie papiery ty masz? Ja mam mini ksiazeczke wyglada jak irlandzkie prawo jazdy. Tylko to
agaundpestka
Ja kupiłam pare , a raczej moja mamuśka reszte dostałam itp, do 2ego roku moge kupowac tylko pieluchy w ogóle mam szczęście, ze mam siostrzenice z roczną córcią, kuzynkę i super przyjaciół to większość rzeczy takich jak wózek, łózeczko, leżaczek, fotelik maxicosi, pościele, rożki itp. dostałam.Wow ale masz tych ciuszków !!!!!!!!!!! Ja mam może 1/3 z tego i więcej narazie nie kupuję
Witam! :-)
Mój chłop też jakoś sobie radzi z naszym stanem odmiennym i coraz częściej mnie pozytywnie zaskakuje. A ja podobnie jak Wy potrafię się byle błahostki uczepić i jak coś idzie nie po mojej myśli to ryk
Wyprawka cała skompletowana, choć prania jeszcze nie robiłam. Byłam dzisiaj u gina - szyjka bez zmian, więc chyba nie muszę się spieszyć...
Dziś pierwsze zajęcia w sr
Buziak nie ma netu. Pisała mi, że dziś wybiera się do Warszawy do instytutu, bo coś kiepsko się czuje. Wczoraj miała gorączkę i mały ją jakby podduszał.
A Blond pisała, że luby w tym tyg jest w domu, a ona wtedy na forum nie wchodzi ;-)
Mój chłop też jakoś sobie radzi z naszym stanem odmiennym i coraz częściej mnie pozytywnie zaskakuje. A ja podobnie jak Wy potrafię się byle błahostki uczepić i jak coś idzie nie po mojej myśli to ryk
Wyprawka cała skompletowana, choć prania jeszcze nie robiłam. Byłam dzisiaj u gina - szyjka bez zmian, więc chyba nie muszę się spieszyć...
Dziś pierwsze zajęcia w sr
Zdrówka dla córci!witajcie
my tez nie spimy, wlasciwie to juz od 2.30, bo mala znowu chora i od tej godziny zaczela sie jazda, sorki, ale pisze jedna reka, bo na drugiej alinka mi zasnela
To tak jak ja - w końcu mogę na dwór wychodzić ;-)Witam!!!
w życiu bym nie pomyślała, że takie upałolubne stworzenie jak ja będzie się cieszyć z ochłodzenia
no właśnie coś długo nie daje znaku życia i blond też dawno nie było, tylko nie wiem czy ona nie pisała, że jej nie będzie
Buziak nie ma netu. Pisała mi, że dziś wybiera się do Warszawy do instytutu, bo coś kiepsko się czuje. Wczoraj miała gorączkę i mały ją jakby podduszał.
A Blond pisała, że luby w tym tyg jest w domu, a ona wtedy na forum nie wchodzi ;-)
JA kupiłam sobie rogala do spania, ale jakoś nie możemy się dopasować. Dlatego między nogi wkładam sobie kołdrę. I koniecznie coś pod brzuch - wtedy jest oki do momentu, aż mi się siku nie zachce - wtedy aż boliIwon - moj ostatnio to stwierdzil ze te problemy ze spaniem to takie przygotowanko do nieprzespanych nocek po porodzie. A czy ty uzywasz jakis tych rogali czy innych wynalazkow do spania? bo ja nie jedynie zwykla poduche wkladam miedzy girki bo to niby lepiej, ale mnie to tylko wku...ia a nie pomaga
Ruda1979
kochane moje kobitki ja myslę,że każda z nas decydując się na dziecko wiedziała co robi i że wychowamy je najlepiej jak umiemy!Wiadomo,że życie się trochę zmieni,ale po pewnym czasie jak się nauczymy naszych bobasów to bedzie ok.Ja to bym już chciała,żeby Jaś był z nami....a M. chyba jeszcze bardziej;-)
co do spania to ja mam rogala i wkładam go pod brzuchol i miedzy nogi,bo tak mi najwygodniej,choć ostatnio jest mi mega niewygodnie w każdej pozycji
Katrina zdrówka dla Alinki!
josi gratki z udanej wizyty,a szpitalem się nie martw.
Ja ostatnio jem pomidory,ogórki,koperek i pietruszkę...na śniadanie,obiad i kolację i wszystkie inne posiłki....do tego kiwi,banany,arbuz,jabłka i truskawki....
i to są jedyne produkty,które zjadam ze smakiem,a do mięsa i wędlin się trochę zmuszam.
co do spania to ja mam rogala i wkładam go pod brzuchol i miedzy nogi,bo tak mi najwygodniej,choć ostatnio jest mi mega niewygodnie w każdej pozycji
Katrina zdrówka dla Alinki!
josi gratki z udanej wizyty,a szpitalem się nie martw.
Ja ostatnio jem pomidory,ogórki,koperek i pietruszkę...na śniadanie,obiad i kolację i wszystkie inne posiłki....do tego kiwi,banany,arbuz,jabłka i truskawki....
i to są jedyne produkty,które zjadam ze smakiem,a do mięsa i wędlin się trochę zmuszam.
katrina115
Potrójna Mama
Mamina - ja mam scan robiony tu na miejscu, bo do nas przyjeżdżają lekarze ze szpitala z ultrasonografami. Na pierwszym USG zakładają teczkę i potem z ta teczką muszę chodzić na każdą wizytę, do GP też. Kiedyś (jak byłam w ciąży z Alinką) te teczki były w szpitalu i jak lekarze przyjeżdżali, to przywozili je ze sobą, ja miałam tez tylko tę małą kartę, ale podejrzewam, że był przez to spory bałagan i teraz ciężarne same muszą to przynosić.
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
ja mamw szystkie dokumenty potrzebne do szpitala w jednej teczce ale za to ta teczka ciągle w innym miejscu leży Nie pakuję jej do torby bo ciagle jest mi do czegoś potrzebna a to na wizytę u gin a to do podbicia comiesięcznego ubezpieczenia ;p żeczy dla milana muszę przygotować do spakowania i jakąś torę małą skombinować ale najpierw jeszcze raz popiorę te ciuszki które wezme dla niego do szpitala chociaz juz raz byly prane i prasowane ale jeszcze raz nie zaszkodzi
reklama
Dziewczęta, co do nospy, to czasem nospa jak się ja bierze w duzych ilosciach moze powodowac (nie musi) brak napiecia miesniowego w okolicach twarzy, co prowadzi do problemów z karmieniem piersią, bo dziecko nie ma siły mocno ssać.
a mnie od paru dni bola ramiona
mam nadzieję,ze Buziak da znać jak wróci
Aga, ale stos ubranek!!!!Ja dla małej mam w zasadzie dwie szuflady, tyle samo miałam przy pierwszej
a mnie od paru dni bola ramiona
mam nadzieję,ze Buziak da znać jak wróci
Aga, ale stos ubranek!!!!Ja dla małej mam w zasadzie dwie szuflady, tyle samo miałam przy pierwszej